bakterier

Amen en sån otur. Har gått och blivit sjuk. Halsont, trötthet och hosta. Jag som längtade så efter skidåkning. Hann iaf med två pass innan jag däckades av dessa bakterier. Påsken är snart över men imorgon ska vi hinna med en sista grillrunda innan jag på tisdag ska lägga mig i tandläkarstolen. :S Laga ett hål, dra ut en tand och slipa ner en tand som jag bitit sönder. Jag längtar inte. Därefter ska jag förbi mitt framtida jobb. Ska jobba sommaren på akutavdelningen i Övertorneå, denna gång som sjuksköterska om jag inte nämnt det. 
 
Nu ska jag fånga in Nike och klippa hennes klor och sedan är det dags för sängen. Har nämligen vaknat 05.30 imorse. Den där dygnsrytmen har inte gett med sig ännu. 
 
 
// josefine

hemma

Nu däckar jag snart. Rest i 28 h, sovit sisådär och försöker ställa tillbaka dygnet. Jodå, mina ögon svider lite och min kropp är helt körd. I övrigt var det riktigt mysigt att komma hem och träffa familj, släkt och svärfamilj. Nu tackar jag för idag och hoppas inte jag vaknar för tidigt imorgon.
 
Kan inte fatta att 9 veckor sprungit förbi så snabbt och allt underbart vi fått uppleva. Imorgon inleder vi påsken med släktmiddag och så ska givetvis påskriset kläs. Dessutom ska jag hinna plåga Fiffe i skidspåret och njuta av vårsolen.
 
 
// josefine

hotel icon

Vi bor på världens finaste hotell. De har verkligen tänk på ALLT här! Igår fick vi ett jättefint kort samt en flaska vin när vi berättade att vi hade årsdag och ville äta middag på rummet. De hade dukat så fint. En trerätters med utsikt över Hong Kong Island men utan surr från annat folk och bäst av allt - underbart god mat! Sedan ska vi inte ens tala om rummet, duschen, det djupa badkaret och den sköna sängen. Jag tror jag låser in mig och bosätter mig här.
 
Har sovit som en prinsessa inatt. Vaknade 08 helt utvilad. Idag ska vi shoppa lite innan vi i eftermiddag åker mot flygplatsen. Hann shoppa lite igår och ja jag blir nästan euforisk. Det är billigt och finns så mycket man vill ha. Plånboken kommer eka tom när jag kommer he
 
 
 
 
// josefine

casino

Så två månader senare är vi tillbaka i Asiens Las Vegas - Macau. Vi har spenderat dagen genom att kika i affärer och så fick jag den bästa presenten. Vi firar nämligen fem år imorgon och av Jona fick jag ett bungy jump! :) Denna gång blev det baklänges, en helt galen känsla och vilket vrål. Min galna pojkvän gjorde två hopp varav ett av dessa sprang han och hoppade ut!  Imorgon tar vi färjan till Hong Kong där vi fortsätter femårsfirandet med femstjärnigt hotell, trerätters och lite shopping. På tisdag är det dags för hemfärd. 7,5 + 6 h väntar i flyget innan vi landar  svensk mark.
 
 
 
// josefine

KL

Befinner oss i Kuala Lumpur. En rätt trevlig stad med höga byggnader, malls och ja ett enkelt tåg som man kan ta sig fram med. Liknar de övriga städerna vi besökt. Det bästa? Att slippa vakna kl06 till ett böneutrop. Idag funderar vi på att besöka deras central market, dessa brukar vara riktigt spännande enligt mig. Jona hänger mest efter och står ut. :) Igår åkte vi upp i KL Tower och kikade på Petronas Towers samt utsikten. Sen hann vi givetvis besöka Bukit Bintang, en mall med en massa intressanta affärer om ni frågar mig.
 
Imorgon flyger vi mot Macau för en natt och sedan blir det speedboat över till Hong Kong. Lite slutshopping där innan vi på tisdag hoppar på flyget hemåt. Jo, förresten. Klippte mig igår. Toppade bort allt slitet. Saltvatten och sol är ingen bra kombo för håret. Det må jag säga.
 
Alltså nu bråkar bilderna med mig. Vrid på huvudet! Petronas har vi här.
Nya frillan. Fick en lockig styling.
 
 
// josefine

buoyancy

Vara bilder fran vara tva senaste dyk blev sisadar. Bilderna aterspeglar tyvarr inte verkligheten dar nere, man far addera farg x 1000 sa kanske man ar i narheten av hur det verkligen ar! Ska iaf bjussa pa nagra bilder.
 
Snorklar ut till dykplatsen.
 
 
 
Barracuda
Soft corals
 
I ovrigt sa ar vi i Langkawi. Nu ar jag inte lite less pa de dar javla boneutropen. 06.00 imorse vaknade vi till hans boner och sedan det dar javla brolandet. Sista gangen jag besoker ett muslimskt land. Imorgon pa kvallen flyger vi till Kuala Lumpur. Vi har varit i staden tva ganger tidigare men bara pa transit, denna gang ska vi upptacka vad staden har att bjuda pa. Tre dagar dar innan det blir Macau igen.
 
 
// josefine

stonehenge

Igår var vi på två fundives. Riktigt kul! Fick se en massa häftigt, bland annat en rocka! Allt är verkligen så fridfullt och färgglatt där nere. Idag har vi spenderat dagen på stranden med en massa bad då det var riktigt varmt och imorgon väntar ytterligare  en dag under ytan. Vi ska göra två till fundives och denna gång ska vi ta med en kamera, så vi hoppas på bra bilder. 
 
På måndag ta vi färjan till Langkawi för två nätter coh lite avkoppling. Snart är det dags för hemfärd. Helt sjukt hur snabbt 9 veckor gått. 
 
 
 
// josefine

dykcertifikat

Har haft några riktigt intensiva dagar. Vi är på Koh Lipe och har de senaste tre dagarna haft fullt upp med att ta dykcertifikat. Heldagar fyllda med prov, tekniska moment och givetvis dyk! Det är en helt annan värld där nere. Så himla mycket fina fiskar, koraller ja allt möjligt man aldrig sett förut och dessa färger! Neonfärger som man blir bländad av. Igår var vår sista dag och då gjorde vi bara tre tekniska moment och sen var vi på två fundives över reven. En timme under vattnet försvunner iväg obehagligt snabbt. Som djupast var vi 18 m, det är det man är godkänd att göra efter denna kurs, men det hinner man aldrig tänka på för det finns så mycket att se.
 
Idag väntar en vilodag, Vi har varit helt slutkörda de senaste kvällarna. Imorgon blir det ev en fisketur och sen funderar vi på att boka in en dag med ett eller två fundives där vi bara dyker ner och kikar på allt och slipper de moment vi varit tvungna att klara under kursen.
 
 
 
// josefine

skytrain

Bangkok är en underbar stad. Det är lätt att ta sig överallt med skytrain, vilket är underbart. Hatar att åka taxi och sitta i bilköer i timmar. Vi har mest shoppat och strosat runt. Den sjätte, alltså på onsdag åker vi tillbaka till paradiset på Koh Lipe! Ska bli så skönt med sol och bad. Känns som länge sen sist i och med att vi spenderat de två senaste veckorna i Phnom Penh och Bangkok samt på resande fot.
 
Nu ska vi käka lite färsk ananas och vattenmelon och kika på tv. Känns som vi överkonsumerat i frukt i olika former under vår resa. Bäst att passa på innan vi åker hem till äppelsverige.
 
 
 
 
 
// josefine

bangkok

Var rätt mör i rumpan i onsdagskvälldå vi efter 15h buss kom fram till Bangkok! Herregud vad rent det  var här var min första tanke nör vi kom över gränsen. Försa stoppet bussen gör för att kontrollera att alla är med så slänger en kambodjan ut sina sopor på marken bara sådär. Fan så irriterad man kan bli på människor, men så måste man ha i åtanke att de inte vet bättre. Kambodjanerna är obildade och väldigt obrydda. Tyvärr.
 
Gårdagen spenderad vi på Bangkoks nöjespark, men herregud vad vi mådde illa efter 4h. Vi har nog blivit för gamla helt enkelt. Idag väntar en heldag med shopping! Iih så kul. Synd bara vi har så små väskor. Bjuder på lite ilder från Ankor Wat, ett av UNESCOS världsarv! Vackert!
 
 
 
Så vackra detaljer överallt, minimala.
 
Typsikt kineser. Här fick man inte vara, men vilka tror ni är där. Jo de där jävla kinerserna
 
 
 
 
// josefine

RSS 2.0