tvätt

Har tvättat sen åtta imorse, börjar så smått bli klar! Snön faller där ute och det har kommit massor igår och inatt. Ska försöka få med mig Jona ut så Nike kan springa runt i mjuksnön och jaga kråkor! :)

Såhär såg jag ut på sittningen igår:

Nike håller koll på fåglarna där ute



Nydalasjön











// josefine

den tidiga julklappen

Kom hem från skolan och sitter och äter när Jona säger; "Jag måste berätta nåt. Det har hänt nåt idag" Jag tänkte vafaaan? Nu har han haft sönder nåt jag älskar, för han såg inte ledsen ut som om nån dött eller så. Sen erkänner han sin synd. Det kom ett paket idag, ett litet paket. Så han öppnade det för han trodde det var nåt han beställt. Detta trots att det på framsidan enbart stod "Josefine Westerberg" plus att det stod planbok.se. Där avslöjades ju också en del. Men Jona hade inte kommit så långt att han kikat på framsidan i all sin iver att öppna det lilla vita paketet. Så han öppnar det och när han tar ut innehållet inser han att detta är hans julklapp från mig! Så han försöker dölja det, han slänger in paketet i en garderob och tänker fixa det innan jag kommer hem men inser lika snabbt att det nog inte skulle gå så han erkänner synden.

Så nu har Jona redan fått sin julklapp - en plånbok i läder med gravyr. Han var glad och han behövde den verkligen. Den förra har han haft sen jag vet inte när. Jag själv har spytt ner den och han har haft den kvar, det säger ganska mycket om hur mycket han tyckte om den. Tror dock denna kommer bli en värdig ersättare, eller rättare sagt hoppas jag det! Så kan det gå när man beställer hem småsaker som kan kastas ner i brevinkastet.



Det bästa av allt med planbok.nu är att jag beställde denna plåbok på LÖRDAG, fattar ni det är måndag idag och den kom idag. Det kallar jag bra service eller åtminstone snabb!



// josefine

Marit Björgen

Marit Björgen - världens minst kvinnliga kvinna? Dock en förjävlig idrottskvinna. De två kanske inte går hand i hand speciellt ofta iofs.







// josefine

utbildningar

Utbildning och utbildning. Det är så sjukt stor skillnad på var man utbildar sig har vi sjuksköterskestudenter fått lära oss. En tjej som läst i Östersund har börjat med oss som går i termin två trots att hon i Östersund redan var inne på andra året, dvs termin tre eller fyra, men utbildningen där är inte lika "bra". Vi blir undersköterskor efter termin två, i Östersund får de inte jobba som undersköterskor förrän i termin fem!!! Fattar ni? Det är sjukt. Sedan är det tydligen inte samma nivå på kurserna på alla ställen. Vår anatomi och fysiologikurs omfattar även hur organ fungerar och inte bara vars de sitter. Detta får de tydligen inte lära sig lika mycket om i Luleå efter vad jag hört. Är det inte galet att vi alla ska jobba med samma yrke men inte får samma utbildning? Det känns ju inte rättvist. På vissa skolor får man vaccin mot viktiga saker som hepatit, vilket man inte värdesätter på andra skolor. Vi har chans att boka tid med amanuenser för att träna på till exempel venprovtagning, denna möjlighet finns inte på alla skolor.



// josefine

förvirrad

Nu kommer konsekvenserna efter alldeles för många tentor på rad. För mycket info har gått in på en väldigt kort tid och nu kommer förvirringen. Frågar om samma saker flera gånger fast jag redan frågat för en timme sen. Glömmer en massa saker. Inte likt mig, inte ett dugg. Tror dock det kommer gå över när min hjärna fått vila upp sig lite.

Kom just hem från fysträningen med Maja och en sak kan jag säga er - JAG ÄR SLUTKÖRD. Först cirkelträning med fokus på muskler och sen på kondition. När man väl är klar med det är man lagom mör ja men då ska man kuta lite till tills man nästan stupar. Fyfan nu ska jag slänga mig i duschen och sen äta nåt. Därefter lär jag stupa i soffan.


Imorgon väntar ledig dag. Ska plugga, städa och det viktigaste av allt - baka lussekatter!



// josefine

vintersol

Promenad i solen och snön som föll imorse. Skönt. Nu kanske vintern äntligen kommer, som jag längtat!












// josefine

halv tre

Jag har vaknat för en halvtimme sen. Alltså halv jävla tre! Fattar inte det själv, gick och lade mig vid 02 efter att vi kollat klart "Den gröna milen" och somnade snabbt. Hur fan kan man då sova i 12,5h? Sjukt är vad det är. Håller fast vid att jag nog drabbats av den där sömnsjukan..


Sitter just nu och käkar chokladbollar och funderar vad jag ska laga till middag, blir ju middag till frukost idag. Gott tänker jag. Jona kommer nog inte kunna äta. Häromdagen spydde han när han försökte äta frukost. Normalt det med.



Nu ska jag försöka ta vara på det lilla av denna dag som är kvar!





// josefine

mattes flicka

Visst är hon fin?




// josefine

slarv

Har gjort bort tentan nu och det känns bra, fast på ett sätt är jag lite missnöjd. Tror jag gjort ett jävla löjligt slarvfel på läkemedelsberäkningen vilket innebär omtenta. Alla rätt är det enda som räknas. Fan också! Immunologin/Mikrobiologin kändes helt ok! Hoppas de rättar snabbt så man slipper vänta så jävla länge..

Var nyss ut en sväng med Nike. Vi gick ner till Nydalasjön och busade lite, läs Nike kutade runt på myren och var överlycklig! Så himla underbart att se på när hon springer bort all sin energi och busar runt.





Bodypump väntar 16.00 och sen blir det nog mest troligt slapp hela kvällen! Skönt.



// josefine

kräftan

Plugga är det enda jag gör känns det som men på torsdag är det den sista innan nästa kurs och då har vi ingen förrän i januari. Så. Jävla. Skönt. Har iaf vart en sväng förbi IKSU idag för lite löpning på bandet, behövde komma ifrån böckerna kände jag. Såg ut som en jävla kräfta i ansiktet när jag var klar, blev själv förvånad över hur röd en männniska kan bli i ansiktet. Skämtar inte, det var skrämmande!


Nu ska jag kika Cougar Town och sen sova, är helt körd i både muskler och huvud!




// josefine

RSS 2.0