bungy jump macau

Börjar med en ursäkt till mina kära föräldrar. Lovade att jag inte skulle hoppa bungy jump igen men så satt jag nedanför världens högsta på 233m i Macau Tower och kunde inte låta bli! Vet ju den undebarar känslan när man har hoppat. Jag gjorde det även om jag var tvungen att blunda för att kunna hoppa iväg. När jag sedan öppnade ögonen en sekund senare flög jag fritt i luften. Grymt! Sitter nu och väntar på att Jona ska våga!
 
Har lite problem med uppladdning av bilder, fler kommer!
 
 
// josefine

macau

Vi befinner oss för tillfället i Macau, Asiens Las Vegas. Här hittar du casinon, klockaffärer och shoppingcenter. Ikväll flyger vi mot Malaysia för två veckor. Ska bli skönt med sol och bad. Här i Maca är det mellan 15-20 grader om dagarna och lite halvmulet för det mesta, en asiatisk vinter dvs. 
 
 
 
//josefine

hongkong

Så var vi i Hong kong. Kom hit igår kring 15 lokal tid, 08 svensk tid. Sov 2h på planet så det var bara dusch och två h sömn till innan vi tog tunnelbanan in mot stadskärnan. Alla byggnader är gigantiskt höga! Inte så mycket kaukasiska turister utan mest asiater överallt. Sjukt enkelt att resa inom staden! Stort plus i kanten för det!
 
Inatt har vi sovit 12h så nu känns det som vi är på banan igen. Nu ska vi strax ut och utforska lite mer, ev. åker vi mot en nöjespark!
 
 
// josefine

midsommarkransen

Sitter i Midsommarkransen hos bästa kusinen och tar det lugnt. Dagen har bestått av resa från Övertorneå till Sthlm. Imorgon kl 15.15 lyfter vårt plan mot Hongkong via Doha i Qatar. Resfebern har inte infunnit sig ännu men antar att jag inte kommer kunna sova inatt. Nåväl har en 16hs-flight att döda så kan likväl sova då. :)
 
Kameran är nedpackad. Ingen dator dock. Kan inte lova något, men ska försöka uppdatera här så gott jag kan med bilder och text i den mån det går! Ge inte upp hoppet!
 
Nu väntar en dusch och sen lite soffmys!
 
 
// josefine

sjuksköterska

JAG KLARADE DEN SISTA TENTAN. En skittenta på nätet, men ändå! Nu är det klart. Imorgon väntar bara ceremonin på Aula Nordica. Operation: inte ramla när jag ska fram och hämta min brosch! Därefter är det packning och sen avslutar jag kvällen med middag på Costas med Jona, mamma och pappa. 
 
Min namnskylt damp ner i postlådan idag. 
 
Nu ska jag fortsätta packa och dammsuga innan vi åker mot Frasses för ett skrov. Det har jag förtjänat!
 
 
// josefine

krämbulle

Det är ingen vanlig måndag idag. Ikväll är det idrottsgalan och så har jag haft min sista skoldag på vårdvetarhuset. Imorgon har vi katastrofövning hela dagen. Detta firar jag genom att käka en stor och mumsig krämbulle som jag hittade på Coop.
 
 
Detta är anledningen till besöket på Coop. Passfoton som vi måste ha när vi ska in i Kambodja tillsammans med ett visum. Kul att jag är så snorig att jag lyckas fånga detta på bild. Jona såg ut som en kriminell så frågan är ju om vi kommer bli insläppta?
 
 
 
// josefine

vårväder

I onsdags hade vi riktigt vårväder! VIsserligen 5 minusgrader men solen den gav mig riktiga vårkänslor. Mysigt! Var ute på en prommis med Nike, hon har blivit så himla duktig vår tjej! Känns som hon verkligen vuxit bort från valpstadiet. Hon fick gå lös hela promenaden på 4 km och under denna sträcka mötte vi människor som sprang och promenerade, hundar och så gick vi över vägar. Hon har blivit så uppmärksam på vars man vill ha henne. Hon strövar runt på "rätt sida" och när vi möter en hund kan hon visserligen bli lite sugen på att hälsa men bara man pratar med henne håller hon sig lugn och på sin rätta sida. Springer hon lite väl snabbt säger man bara vänta så stannar hon till och väntar tills man säger varsågod! Förut har detta mest funkat med Jona men nu är hon riktigt duktig även med matte!
 
En duktig tjej!
 
Imorgon väntar hundbus med Joy och Kaiku, Nikes hundpolare. Ska bli riktigt skoj! Idag har jag mest gjort nödvändigheter. Tvättat lite, åkt in till stan och fixat mina glasögon, pantat burkar och nu ska jag strax få koppla av till På Spåret. Imorgon ska jag göra comeback på IKSU, som jag längtat! 
 
 
// josefine

en vecka

Det känns rätt konstigt att jag om exakt en vecka tar examen. Vi hade en sjukt givande skoldag idag där vi hade olika case som vi skulle spela med en docka som man kunde göra ALLT på. Sätta nål, ta puls, blodtryck. Läraren satt på andra sidan väggen och pratade genom dockan. Jäkla vad stressad man blev och det är sjukt hur man kan stänga av när man är uppe mitt i all stress! Men kul och lärorikt framförallt.
 
Känns skönt med långhelg. Måste dock fortsätta förra helgens packning.
 
 
 
// josefine

less is more

När ska vi kvinnor lära oss att vi inte behöver trycka upp våra bröst i ansiktet på folk för att ta oss fram här i livet? Det är så jävla förnedrande. Visst visa brösten om ni så tycker de är er kvinnliga rätt, men snälla gör det på ett snyggt sätt. Inte så att jag nästan kan skymta era bröstvårtor. Jag tycker rent ut sagt det är vulgärt och jävligt trashigt att springa runt med överdrivna urringningar och upptryckta bollar som nästan studsar upp i hakan. Christina Hendricks får jämt beröm i tidningar för sina kurvor, men fy så jag spyr på henne. Hon har nåt jävla behov av att trycka upp de där ballongerna så de hänger lite över kanten och bröstvårtorna inte är långt från att synas. ÄCKLIGT! Vem är hennes stylist egentligen?? Har förövrigt aldrig sett henne i kläder där hennes pattar inte är ihoptryckta och uppkörda i hakan. Ok, du har stora bröst. Vi fattar! 
 
 
 
// josefine

skånska

Har slängt ut lite jobbansökningar lite här och var. Har själv knappt koll på vars. Några i Stockholm, nåt i Malmö, nåt i Lund. De är dem som varit ute med sommarvikariat så tidigt. Idag ringde en kvinna från Malmö och jag hade enormt svårt att förstå henne över telefon. Kirurgavdelning lät som tjogavdelning. Ja, ni fattar ju vilket frågetecken jag var innan poletten ramla ner. Lyckades iaf förstå henne. Hon kunde dock max ge mig en lön på 21700, vilket gjorde mig väldigt ointresserad. Jag säljer mig inte för vad som helst!!
 
Nu ska jag tjata lite på Jona så vi får vår resa bokad och fixad! Men innan dess är det dags för matlagning.
 
 
// josefine
 

bortskämd

Fy, vad bortskämd jag varit sen jag avslutade min VFU på psykiatrin. Ända sen början av november har jag mest latat mig. Korta perioder skola med eget arbete som man själv styrt över och så idag kom smällen. 08.30-15.15. Dessutom satt vi hela dagen i ett rum med 0 luftkonditionering. Behöver jag beskriva min huvudvärk när jag väl kom hem? Känner mig sjukt otränad när det kommer till heldagar med föreläsningar och stillasittande. Morgondagen bjuder iaf på halvdag med praktiska övningar och det tackar jag för!
 
Flyttstädningen går framåt. Nu börjar det eka i vissa rum! Känns så konstigt att lämna denna lägenhet efter 2,5 år här. Månne vars vi hamnar efter Asien..
 
 
// josefine
 

flyttpackning

Sitter och funderar hur jag ska ta mig upp imorgon. Börjar nämligen 08.30. Sänder dock tankar till er stackare som ska upp ännu tidigare.
 
Har spenderat dagen genom att lyssna på underbara P3dokumentärer och flyttpackat. Vi har dessutom lyckas kränga iväg lite möbler. Skönt! Nu börjar det likna nåt. Vårt största problem är vars allt ska förvaras, nåväl vi har ännu två veckor på oss att knäcka den nöten.
 
Snart fyller vår sötnos hela 3 år! Här var hon en liten valp på 8 veckor.
 
 
// josefine

morgonprommis

Äntligen har vi fixat en ny laddare till vår kamera! Helt sjukt bra service dessutom. Jona beställde den på torsdagkväll och jag hämtade ut den igår kring tolvitden. Tummen upp! 
 
Har hunnit med en morgonprommis med Nike. Skönt att börja kunna röra på sig igen utan att hosta upp lungorna. Nu ska jag sätta igång med lite rensning av lådor och packa ner sånt vi inte använder.
 
 
Det går så snabbt efter nyår. Snart har vi vår älskade vårvinter här, även om jag missar delar av den.
 
 
// josefine

astrologen

 
Du är den vackraste jag mött,
inte påmålad och falsk som andra,
du har väckt upp det jag trott var dött,
och när du har mej när jag tar dej,
din hungrande kropp får frid,
bortom all rum och tid.
Då är du den finaste jag mött.

 
Magnus Uggla, dig hade jag glömt bort. Darins tolkning av astrologen är underbar.
 
 
// josefine

monsun

Jag har haft jullov, märks det? Varit sjuk i två veckor. Myrorna i benen är många. Imorgon bär det av mot Umeå och ett flyttkaos. Vi måste ta bilder och lägga upp annonser på blocket, packa, packa och packa och så städa såklart. Någonstans där mitt i allt ska jag hinna med min sista kurs.
 
Dessutom måste vi fixa allt inför vår resa. Nu närmar det sig gott folk. Har googlat resmål, kollat upp monsuner och allt vad som kan göra en semester lite mindre trevlig. Sista hepatit A-sprutan ska tas och så måste vi fixa malariaproflyax, lite tveksam inför de tabletterna fortfarande då de har riktigt tråkiga biverkningar.
 
Nu är det dags för lite skolarbete.
 
 
// josefine
 

RSS 2.0