känslor

Det har varit en helg fylld av känslor. I lördags var vi på begravningen av Jonas vän. Ceremonin var så himla fin, vi fick höra underbar musik och givetvis blev det massor av tårar. Igår kväll var vi bjudna på middag hos föräldrarna och det känns så fint att man kan finnas till för varandra när det är svårt, minnas och skratta trots allt det hemska.

Imorgon åker Jona och jag iväg till Thailand och jag har inte fattat det riktigt, det kommer väl ifatt en på planet. Har idag hämtat passet, tvättat och packat väskan. Hoppas nu allt det viktiga kom med! Sol, bad och njuta av tillvaron och lugnet är vad jag tänkt göra.



// josefine

kaustiksoda

Hörde en sjukt rolig grej på Ica Maxi häromdagen. En unge på typ 4-5 år som var och handlade med sina föräldrar och så säger han:
"Mamma, vi får ju inte glömma kaustiksodan!!" och fortsatte med:
"Pappa, vet du att man använder kaustiksoda till att rensa avloppen?"

Hahha, det var så jävla klockrent! Inte många i den åldern som har koll på kaustiksoda tror jag, men denna kille hade minsann stenkoll!



// josefine

sen middag

Tog just en paus i pluggandet! Har käkat sen middag och ska strax ladda om för att göra klart min del av ett grupparbete så jag slipper det till helgen, känns som jag har nog då. På söndag & måndag väntar packning, tvättning, hämta pass, städa...

Har haft en sjukt givande dag på skolan. En skådespelerska spelade att hon hade olika psykiska sjukdomar och så skulle två från varje grupp agera sjuksköterskor och försöka hantera patienten. Riktigt lärorikt och hon var så skrämmande bra på att agera att det nästan var läskigt emellanåt.



// josefine


stress

Stress!! Långa skoldagar hela veckan. 08.30-15,16 varje dag. Känns som jag utöver skolan ska hinna med så mycket under kvällarna. Idag var det tvätt och plugg. Snart måste jag ta tag i packningen. Mitt pass har inte kommit. Jag måste också göra min del av ett grupparbete, får veta vad på torsdag så har helgen på mig. Kommer nog inte kunna slappna av förrän jag sitter på planet typ.

Nu är huvudvärken ett faktum, två pamol på detta och så ska jag gosa ner mig i soffan tror jag.



// josefine

mistake

Jävlar fan och satan. Imorse när jag kom ner i entrén påväg till IKSU ser jag att någon som ska flytta lämnat en massa grejer i hallen som hon/han ville skänka istället för att slänga. Bland dessa saker ser jag fyra gudomligt fina gråa iittalaglas som jag tänker att jag ska ta när jag kommer tillbaka. Alla är ju ändå i skolan och på jobbet trodde jag. Men fan så är de inte kvar när jag återkommer drygt en timme senare och det känns som killen från Scrubs sjunger "MIISTAAAKE" i mitt huvud.

Vet inte om jag någonsin kommer kunna förlåta mig för att jag var så lat att jag inte tog dem på direkten vilket hade lett till en extra tur i trappen men vafan, det hade varit värt det inser jag nu såhär efteråt.


Nåväl nu ska vi iväg och hämta våra pass och sen ska jag fortsätta plugga!




// josefine


sköna söndag

Just denna söndag är en skön söndag. Ledig imorgon så känner ingen söndagsångest. Har spenderat dagen i städandets tecken, så nu är det rent och fräscht här! Började även dagen med en skön stund ute i den friska luften med Jona och Nike. Nike fick jaga lite isklimpar och gosa i snön, precis som hon vill ha det.

Nu har jag en älggryta på kokning och därefter väntar det lite handling så vi kan fylla kylen en sista gång innan Thailand. Funderar förövrigt sjukt mycket över vad som ska och inte ska få följa med, jävligt svårt.. Nästan bara en vecka kvar nu! Galet!


// josefine

irriterad

En jävligt irriterande grej som hände idag. En bil står mitt på parkeringen, inte på någon ruta utan enbart ivägen för alla. Vi kommer inte riktigt bra in i parkeringsrutan p.g.a. denna bil och givetvis all snö. Som tur är kommer ägaren just när vi ska parkera, men måste tuta för att de ska fatta att snabba på och inte prata utanför bilen och skaka av snö och allt vad man kan hitta på, och vet ni vad som händer då DE tittar på oss som om det var vi som gjort nåt dumt. Jävla fittor. Hatar tröga människor och just på vår parkering är det många som tror att man kan parkera lite varsom. Snart drar jag med nyckeln längs sidan på bilen...... Fyfan.

När jag ändå är inne på klagostigen så är de sjukt dåliga på att ploga här i Umeå. Vallarna är så höga så du ser inte bra i någon rondell eller korsning. Man måste liksom chansa ut varje gång känns det som. Hur tänker de där?



// josefine

underbara människor

Gud vad jag älskar känslan efter en tenta. Då vet man att man gjort allt man kan och det enda som finns kvar att göra är att vänta på resultatet. Kändes ändå helt ok men man vet aldrig hur de går eller hur de väljer att rätta.

Var med om en så sjuk grej just. Åkte in till stan med Jona och Nike för att äta på Frasses för att fira tentan och på väg hem fick vi bromsa in vid ett övergångsställe och just då rasar all snö från taket ner över vindrutan. Kan tala om för er att det var en hel del snö, det blev helt enkelt bara vitt! Innan jag hinner reagera kommer ett äldre par från ingenstans och tar bort all snö och de roliga är att det hela liksom var så självklart för dem. Förstår ni vilka underbara människor det trots allt finns i denna värld? Det där gjorde fan min dag! Guldvärt.


Nu ska jag sätta igång med lite städning och sen ska jag börjar skriva en sammanfattning till nästa kurs. Jag känner att jag måste ha en sjuk framförhållning i och med att jag missar två hela veckor på denna kurs som bara består av fem veckor, varav den sista är till för tentaplugg och tentaskrivande. Men det är det fan värt!




// josefine

irritationsmoment

Det är sjukt mycket man kan bli less på som hundägare. Krossade flaskor, smällare och raketer på olämpliga ställen osv osv. Men idag fann jag en ny sak som var mycket irriterande. Var ute på promenad med Nike. Ser en stor, fet jävla hund längre fram och just när vi möter denna hund så drar den och går mot Nike. Nike panikskäller. Nu gick ju detta bra då det inte verkade som om hunden ville bita ihjäl Nike men den verkade inge glad på henne i alla fall. Det stora irritationsmomentet i denna situation? Jo, MATTEN. Hon var för jävla svag för att hålla emot sin hund. Hallå, köp inte en stor hund om du inte orkar hålla emot eller lär upp den för fan!





// josefine

frakturer

Tentapluggandet fortsätter... Två dagar till tenta så nu är det bara att köra på!

Hinner inte med så mycket mer än att plugga, laga mat, äta, träna. Igår var jag på ett mördarpass, funktionella styrkeövningar med fart i varvat med konditionsträning i intervallform. Fyfan, minns inte när jag varit så trött senast. Sista kondislåten trodde jag mina ben skulle vika sig men känslan när allt var över - så jävla skönt! Älskar den där efter-träning-känslan, när du är svettigast i världen och verkligen gett allt du har.

Nu min kära vänner ska jag återgå till mina böcker och fortsätta läsa om MS, epilepsi, frakturer och gud vet vad.



// josefine


MB

En bra dag! Pluggat på MB med Johanna och Maja från 09-15, lagat mat, tränat och nu sitter jag här nyduschad och väntar på att Jona ska bli klar så vi kan åka iväg till maxi och handla lite nödvändigheter.

Två veckor till Thailand imorgon! :) Kommer hela tiden på nya saker/klädesplagg/mediciner o.s.v. som skulle vara bra att ha med. Det här med lätt packning kommer bli svårt tror jag.




// josefine

morgonstund har guld i mun

Insåg idag hur skönt det är med morgonträning. Vaknade 09 efter många timmars sömn i vår gudomloiga säng. Man lär sig verkligen att uppskatta den efter alltför många nätter i en smal och mjuk säng. :S Hursom så promenerade Sandra och jag till IKSU i det fina vädret för lite step-kondition och gud vad skönt det är nu efteråt när man är vaken, duschad och nyäten och bara väntar på att dagen ska kicka igång.

Ska försöka få upp Jona ur sängen så vi kan gå ut med Nike i det fina vädret. Hon behöver få springa av sig lite tror jag!

Ps. Efter två dagar i rad med silverschampo börjar antingen håret bli mindre gult eller så är det jag som börjar bli van vid att se en fjortis i spegeln varje morgon.



// josefine


i.m-injektion

SÅdärja, idag har vi sprungit runt på apotek och sökt efter Havrix, hepatit A-vaccin. Dessutom har vi fixat nya pass, ska bli spännande att se hur det ser ut då mitt hår är superljust och huden likaså efter några månader utan sol. Fick iaf sätta en intramuskulärinjektion på Jona idag då jag gav honom vaccinet. Bra träning! Tänkte låta honom sticka mig. Först vågade han inte och sen när han väl vågade så vågade inte jag då han såg så osäker ut. :D Till slut sprang jag en trappa upp och knackade på hos en granne som jag vet är ssk och så fick hon sticka mig. Så nu är vi vaccinerade mot Hepatit A och har fixat våra nya pass. Några saker mindre på vår to-do-lista.

Dessutom har jag plockat bort julen idag och haft seminarie på VFU-uppgiften, fick VG! Om en vecka är det tentadags så detta blir en plugghelg.



// josefine

GULlock

Våran lilla Nike har blivit så finurlig. Hon kan öppna dörrar, det är inget nytt för oss men nu har hon börjat göra det allt mer. Häromdagen smet hon ut genom att öppna tre dörrar utan att någon märkt det. Vaknade och just då upptäcker mamma att dörren står på glänt så fick kuta ut och kika vart våran lilla sötnos tagit vägen. Givetvis bara ut på ängen på vår baksida där hon älskar att gräva i snön.

Slingade mitt hår idag och för första gången i mitt liv lyckas det bli GULT!! Imorgon måste jag iväg och fixa silverschampo så jag slipper se eländet. Mössan på!
Nu ska läsa på lite forum om Thailand innan jag kryper ner under täcket.
// josefine

lovat

Äntligen tog jag tag i saken och kopplade i kameran i datorn så nu ska jag bjuda på lite bilder!


Världens finaste Nike!

Frida lär upp Ebba!
Tomten kom även den 27... Och Ebba sa; "Hejdå Tomten, ses sen!"
Nyår i Levi



// josefine

Thai

Jag orkade se hela finalen och vilka jävla final sen. Mina nerver var på helspänn hela tiden så jag trodde jag aldrig skulle kunna sova efter den underbara segern. Äntligen säger jag bara, ÄNTLIGEN!''

Jona och jag bokade idag en resa till Thailand 15 dagar. Avresa den 31 januari, alltså om lite drygt tre veckor. Ska bli så jävla underbart med sol, bad och avkoppling! Behöver jag säga att jag längtar? :D
// josefine

småkronor

Jag orkar inte lägga in bilderna på datorn men jag lovar att det kommer! Slöar som mest just nu. Har spenderat gårdagen i Haparanda och kom hem med lite grejer till lägenheten och även några klädesplagg. Känner att mitt liv inte är så intressant just nu och funderar på att återkomma då det händer nåt.

Just sovit två timmar i hopp om att orka se JVM-finalen som börjar mitt i natten. Semifinalen såg jag halva av innan mina tunga ögonlock vann kampen och jag somnade. Hoppas nu innerligt jag får se hela matchen och framförallt att småkronorna plockar hem det hela.





// josefine

RSS 2.0