B&J

Idag har jag då försökt ta tag i mitt pluggande. Kom dock en hel del emellan men fick trots allt en del gjort. Har hunnit tvätta, handla och så PLUGGA. Jona åkte på feber. Vaknade av att jag hade en jävla element bredvid mig i sängen imorse. Som tur var lyckades han sova bort det så nu är han frisk igen! :)

Imorgon är dagen D äntligen här. Först ska Nike få sin vaccination och sen kommer tjejerna! :D Blir nog inget plugg för min del ihelg om man säger så ;P SKÖNT!

Nu ska jag käka lite B&J phish food och kika nåt innan jag somnar!



// josefine

seeleys

6h sömn + 4h föreläsning om nervsystemet på engelska av en ryss är ingen bra kombination. Trött och mycket att ta in. Gör det två dagar irad och bli extra trött. Det är vad jag är idag. Sjukt övertrött. haha, satt och skrattade åt nåt helt sjukt vid middagen idag. Jona måste tro jag är störd. Den ryska kvinnan peppade även oss till att börja plugga direkt även om tentan är den 3 juni. Visserligen har vi en dugga 7 maj. Tidigare kursutvärderingar hade tydligen visat att denna kurs är så intensiv så man inte kan ha ett liv vid sidan av den. Jotack, jag känner av det lite smått faktiskt. Lägg sedan på att jag har en valp som ska rastas och busas med. Visst jag har en sambo som gör en stor del av jobbet men jag vill ju också vara delaktiv. Kan ju inte leva i musklernas och skelettets värld i två månader. Det håller ju inte. Jag ska ha ett liv. Ihelg kommer jag definitivt att ha det för då ska jag nämligen låsa in Seeley´s Essentials of Anatomy and Physiologi i ett säkert skåp och så ska givetvis tjejerna underhålla mig! Kommer bli så underbart kul!


Nu ska jag dyka ner i boken en sväng till innan natten. Bäst att plugga nu så man slipper ha ångest en lördagkväll! ;P



// josefine


ork

Jag orkar inte plugga. Jag borde plugga men jag orkar inte. Jag känner mig irriterad, jävligt irriterad. Vars försvann min lust till att avsluta min sammanfattning av del 1? Var så sjukt sugen efter skolan idag när solen lyste och vinden slet tag i mitt hår.

Ska nog ta mig en dusch och sen sova.



// josefine


bustur och flygande löv

Kom just från vår nästintill dagliga bustur med Nike vid älvkanten. :) Hon älskar att springa runt där helt lös och jaga flygande löv och annat som kan vara intressant för en valp. Så himla skönt att det är lite småkylig luft också såhär på kvällskanten, man får liksom rensa lungorna ordentligt!

Nu kommer det lite mysiga bilder från ikväll! Guldstjärna i kanten till mig som blivit flitigare på att ta med kameran!











Nu blir det mys med mina kära och en jävla massa GOOODIS!!!



// josefine

utslagen hund

Åkte ut till Obbola idag för att hälsa på Nikes mamma och syster. Riktigt fint där ute.. De hade ett stort hus, en sjukt mysig veranda och framförallt en sjukt stor gård. Helt perfekt för hundarna att springa runt och busa. De sprang runt och busade i över två timmar och nu ligger Nike helt utslagen under sängen och sover. :D Tror hon kommer göra det ett bra tag till. Passar därför på att plugga lite! Det bästa av allt är att jag kom ihåg kameran så nu ska ni få se en massa hundbilder! :)




Parallellt med pluggandet kokar jag tomtegröt. Haha, har vart så sjukt sugen på det i flera dagar så nu jävlar satte jag igång med ett kok. Får bara hoppas det blir bra.. Sen har vi mat över för hela helgen typ. ;P



// josefine

 


sjöblöt

Nike, Jona och jag var nyss ut så Nike skulle få springa av sig lite av all energi hon har. Vi gick ner till stranden och busade. Jag sprang, Nike efter. Så tvärnitar jag för att göra en vändning och gissa hur det slutade? Jo, jag tappar balansen på det sjöblöta gräset och landar på rumpan. Lyckat. Blev rätt blöt. Tur att det inte är så kallt ute..

Idag hade vi vår sista schemalagda lektion för denna vecka. Lugn skola kan man tänka, med tanke på att det även var vår andra dag. Men nejnej så är det inte. Det är bäst att sätta igång med pluggandet inför tentan och duggan redan nu om man tänkt klara sig! Det är en del att lära sig. Tur att det är KUL! Fick förövrigt min anatomibok idag. Tjock, men det fanns en massa bilder. Plus i kanten för det! :D

Nu ska jag hoppa ner i badet och värma upp min kära bakdel!



// josefine


vårsol

Solen skiner och jag är ledig idag, eller ledig och ledig. Har självstudier, men kan inte komma på så mycket jag kan göra så jag räknar mig som ledig. Har hunnit dammsuga hela lägenheten. Är som att bo i en sandlåda nu på våren när man har en galen valp som älskar att hoppa runt i allt som är smutsigt!

Var just ut på en liten promenad med Jona och Nike. Vi gick längs stranden och käkade glass. Kan det bli mer vår? :D





Om tio dagar kommer tjejerna ner och då ska vi fira valborg som aldrig förr! :D Längtar i massor!

// josefine


superduper

Jag klarade båda tentorna så nu är jag SUPERDUPERGLAD! :D iiih! Lite surt att jag var en poäng från VG på den första.. Mitt mål var dock att klara så jag får vara nöjd! :) Den andra var jag lite mer osäker på men det gick prima! Känns bra efter ett halvmisslyckat seminarium.. Fick 3/7 poäng på det då jag vart hemma under påsken och inte deltagit fysiskt i grupparbetet.. Nå, inget att hänga upp sig på nu när kursen är KLAR.

Ikväll ska Limpan komma över och vi ska bara ta det lugnt och dricka lite vin. Mysigt! Denna helg är förövrigt den första riktigt lediga. Avslutad kurs idag, ny kurs på måndag. Passar på att tvätta min dunjacka. Tvättid 7-17 imorgon. Den lär behöva några timmar i tumlaren.. :P


Nu ska jag fortsätta vara glad och se en film med min älskade!



// josefine

dubbelt

Nu ligger det till så här va. Jag har tenta imorgon, visserligen av variant lättare då man gör den via nätet med tillgång till alla papper och all kurslitteratur. Nåväl är ändå smått nervös. Vi får resultatet imorgon klockan 15 och dessutom även resultatet från den förra tentan. Dubbel glädje eller dubbel ilska. Eller nåt där mittemellan. Får hoppas på det första! :)

Har suttit och lyssnat på en massa inspelade föreläsningar några timmar och dessutom just lagt ner drygt 450 spänn på en bok till nästa kurs. Kan ni tänka er något lika underbart? Nåväl kom på att jag inte ätit middag.. Kanske borde slänga i mig nåt och sen rasta Nike.. Frågan är bara vad?

Lyckades med nåt sjukt pinsamt igår. Var ute och rastade Nike och så kommer det en man ut på sin balkong för att röka (jag hör tändaren). Helt plötsligt säger han; "heej, hur är det?" Jag svarar; "jodå, det är bra". (Börjar bli van vid att folk pratar med mig från balkongen sen vi skaffat Nike, då många vill kommentera vilken fin hund jag har samt fråga lite saker kring henne). Han fortsätter med att säga nåt i stil med; "jag hörde att du klarat..." varpå jag säger; "va?" eftersom jag inte hörde vad han sa.. Just i detta ögonblick inser jag att det inte är mig han pratar med utan att han pratar i mobiltelefonen! hahahaha! Höll på att dö. Sprang in fort som fan med Nike och hoppades att mannen på balkongen hade sjukt dålig hörsel.



// josefine

handduken

Nike busar med en handduk vid mina fötter. Hon är nog en av de allra sötaste jag träffat! :)

08.30 startade dagens resa från Tornedalens pärla till björkarnas stad. Känns sisådär att vara tillbaka faktiskt. Mycket beror på att det inte är nåt eget man kommer till, utan någon annans saker, lukt och möbler. Så jäkla skönt att bara vara hemma. Kunna vara ute på gården med Nike, ingen skola, maten blir lagad och disken diskad. Längtar enormt till sommaren just nu! Något som är kul är väl att anatomi och fysiologikursen böjar om en vecka på måndag, den kommer bli grymt intressant. Det bästa med den är att det är den sista kursen innan sommarlovet. :D

Lyckades bli utlåst idag. Skulle nämligen iväg till apoteket och köpa lite kompresser då tuberkulosvaccinet startat nåt elakt i min arm. Det vätskar och vätskar, eller rättare sagt varar och varar. Inte trevligt alls och ont gör det också. Nåväl åter till historien. Jona åkte in till stan. Nike och jag promenerade hem, väl på gården inser jag att det är Jona som har nyckeln. Kukochfitta. Fick traska ute på gården i en timme innan Jona kunde ta sig hit. :S Fast en positiv sak var väl att vi träffade på en vuxen lapphund, jättefin! Nike var dock lite smårädd i tre sekunder innan hon vågade hälsa.. :D


Nu torka håret sen åka in till stan för att kika på El Clasico.




// josefine


påsklov

Dagarna går och mitt lilla påsklov börjar ta slut.. :( Mest troligt blir det återfärd till Umeå på fredag eller lördag och på tisdag är det skola igen eller var det kanske onsdag. Nåväl har en massa att ta itu med så det är bra att komma nån dag innan allt kickar igång. Den 16:de har vi återigen tenta. Suck.

Dagen har spenderats ute i solen.. Mina övriga dagar har förövrigt också spenderats ute, trots alla moln och solens frånvaro. Grillning, skoterturer och slalom har stått på schemat! Känns som man inte hinner med så mycket annat. Är man dessutom ute ca fem timmar per dag är man i regel helt körd redan kring halv tio-tiosnåret. Dessutom har vi en valp som helst av allt vill busa och ut och kissa klockan sju.

Nu känns det som jag måste ta itu med min läsning av en vetenskaplig artikel. Känns jävligt ovärt, liksom hela denna kurs. Jag läser inte till sjuksköterska för att jag vill forska om omvårdnad och t.ex. hur det känns att leva med illaluktande sår..



// josefine

RSS 2.0