supa på valborg?


// josefine

valborg

Sommarväder igår med sol och en massa plusgrader. En glass vid Nydalasjön och middag vid Umeälven. Härligt!

Ikväll väntar grillning, tror dock jag skippar alkoholen. Är väldigt osugen på huvudvärk imorgon så det känns som det får duga med en massa god mat och lite godis!


Nu ska jag kila iväg och handla lite karra och tillbehör.



// josefine

grillat

Det är så härligt väder ute! Soligt och varmt på vår balkong, lite blåst emellanåt men sånt kommer man inte undan från här i Umeå. Har just grillat och käkat ute, mums säger jag och känner sommarkänslorna frodas.

Dagens sovmorgon var välbehövlig, trots denna har jag gäspat halva dagen ända tills jag begav mig ut i det halvtråkiga vädret för en promenad med Nike men mitt under denna sprack det upp och blev soligt. Underbart!


Nu tycker jag det är dags för MAXI och fredagsgodis!



// josefine


norrmejerier

Är helt utpumpad även idag. Hjärnan och kroppen säger vila. Ska förbereda mig lite inför morgondagens handledning och sen ska jag dyka ner i sängen och kika tv! Är så tacksam över att morgondagen enbart består av 1 h handledning och dessutom får jag sovmorgon. Får hoppas på finväder!

Jag har lagt upp en bild på norrmejerier.se och där tävlar den om att få vara med på ett mjölkpaket! Vor superduperschysst om ni skulle gilla den för min skull. Ni måste förstås söka fram just min bild och det gör ni genom att skriva in "snöklimpen" i rutan!




// josefine

en skön känsla

Johanna och jag är riktigt duktiga på att göra saker på en dag. Idag exempelvis har vi sorterat våra rubriker och underrubriker samt skrivit lite kort om vad som under varje rubrik. Prick 14 idag var vi klara med det och drog hem för att vila våra hjärnor. Vila hjärnan har jag sannerligen gjort men inte min vilja och verkligen inte mina muskler. Ett pass bodypump har avverkats med Ponny och nu känner jag mig lagom seg i varje jävla kroppsdel som finns, men det är kanske också en av de skönaste känslorna enligt mig.


Dagens middag: en kall paj med skink- och champinjonfyllning! MUMS!

Nu ska jag dra med mig Jona och Nike ut i solen. Det sprack upp medan jag tränade så nu är det riktigt finväder ute!



// josefine

180

Dagarna bara springer iväg. Igår hade vi fullt upp. MB med uppsatsen till 14, hem och läsa artikel, sammanfatta den, duscha och sen var vi bortbjudna på middag! Mums och trevligt. Kom hem först 22.30 så hann inte med alltför mycket annat igår. I e.m väntar träning med Ponny och sen ska vi handla. Borde också hinna fixa lite på en bilaga som ska med i uppsatsen. Mina damer och herrar, mitt liv går i 180 just nu. Men det går framåt med uppsatsen iaf.

Nu ska jag vila en stund på soffan, känner att mitt huvud behöver det!



// josefine

Filippa Bark



En klassiker.




// josefine

sommar

Jag tror faktiskt den här sommaren kommer ändå. Trots alla snöstormar som förstört sommarkänslorna om och om igen. Gick ut med Nike 21.30 och det var inte mörkt ute, utan bara skymning! Herrejesus, det går så snabbt nu. Underbart med ljus. Dessutom har vi haft sol och plusgrader här i Umeå idag så det droppar och droppar. Tummen upp för det!



Nu är det nog dags att tacka för idag och inse att det är måndag imorgon. Nåväl, MB väntar och lite resultatanalys.




// josefine

tvådagars?

Hohoh! Jag fattar inte hur folk orkar gå ut tvådagars typ varje helg?? Vi satt hos Maja igår och drack vin, spelade spel, pratade och hade allmänt trevligt. Kring 23 drog de vidare mot Origo och jag och några andra gick hem. En lagom kväll men trots detta vaknade jag med huvudvärk. Åh. Mådde illa och hittade inget i kylskåpet som skulle gått ner utan att komma upp igen. Efter ett skrovmål på Frasses var jag dock med på banan igen. Men nu känner jag att det får dröja tills nästa gång...




Nu är det dags att fortsätta med söndagsstädningen jag påbörjat!


// josefine

seg skalle

Helt körd i skallen efter en heldag med uppsatsen på MB. Vi har försökt sammanfatta resultat från studier och det är inte alltid helt lätt med alla fackliga ord och vad det egentligen är som vi ska ha med och det vi inte vill ha med o.s.v.

Klockan är redan äver 21, i mitt huvud är inte klockan mer än 19. Vars försvann dagen? I tvättstugan förmodligen. Nåväl imorgon väntar fest hos Maja, ingen utgång men en trevlig kväll med en massa tjejer. Förhoppningsvis är vädret med oss så Nike och jag kan ta en rejäl prommis!



// josefine

macarons

En skön ledig dag. Förberett mig inför morgondagens seminarium och varit ut på stan en snabbis. Köpte ett nagellack men när jag väl kom hem och testade det var det sjukt mörkt. Såg inte alls ut som det skulle vara enligt den där plastbrickan som finns i affärer. :S Usch, vad besviken jag blev.

Nåväl fick ett bakryck nu såhär på kvällskvisten och började baka macarons för andra gången i mitt liv. Mina första, i somras, blev inte sådär superfina men dessa blev jag riktigt nöjda med. Receptet på dessa var mycket bättre!

Nu ut med hunden och sen ska jag sova!



Några från första plåten sprack lite då jag inte orkade vänta 1 h innan
gräddning som det stod. De från den andra plåten blev däremot jättefina och släta!


// josefine

löptur

Det här med löpning är en sak helt för sig själv. Vet inte hur länge sedan det var jag var ute och sprang, förmodligen förra sommaren. Tog mig en löptur idag och gud vad tungt det var. Skyller på viruset som spökat, motvinden och öhhh... min kondis som försvinner om jag sitter ner två dagar.

Nu ska jag nog sätta mig ner och läsa igenom några projektplaner så jag är förberedd till torsdag och sen kanske jag ger förrådet en omgång. Vädret suger och jag är rastlös.



Såhär glad kan jag se ut efter en skidtur. Inte riktigt samma miner efter dagens löptur.




// josefine

redan färdig?

VG på hemtentan - CHECK! Så. jävla. skönt. Nu är det bara C-uppsatsen kvar för denna termin då. Nästa och sista terminen består till 50 % av praktik. Jävlar i gatan snart är jag klar. Började jag inte igår??

Uppe med tuppen idag för att tvätta. Nåväl vaknade 3 min innan klockan ringde så det går ingen nöd på mig. ;) Sitter och funderar hur jag ska spendera dagen. Jona ska spela korpfotboll ikväll och ville att Nike och jag skulle hänga med och heja. Klart vi gör det! Kanske tar den där löpturen idag då? Eller IKSU? Bra fråga, ska suga på den ett tag.






// josefine


fräknar

Träffade Johanna imorse på MB där vi finslipade projektplanen som ska in imorgon. Därefter cyklade jag hem och så blev det grillning i solen vid Nydalasjön. Riktigt fint vårväder! Blev nog några fräknar rikare på näsan. :)








Nu ska jag läsa igenom projektplanen en sista gång innan den skickas in. Funderar på en löptur ikväll, om man ändå skulle få med sig den där Jona. Önska kan man ju alltid...




// josefine

"snöstorm"

En underbar påsk med underbart vårväder. Det var riktigt snöigt igår när vi skulle köra tillbaka till Umeå med sommardäck(!). I Sthlm hade det förmodligen kallats snöstorm. I ca 7 mil körde vi på skitvägar med slask men det gick bra så länge man körde lugnt och försiktigt. En bil körde om oss och fick sladd och några mil senare kör vi förbi en gubbe som kört ner i diket. Som sagt - man får ta det lugnt och försiktigt, omkörningar fanns inte ens med på min karta då slaskremsan var rätt rejäl men vissa har alltid så himla bråttom.

Nu kommer bilderna jag lovat!















Skitvädret.





// josefine

påskhelg

Jag har så gott som vilat från datorn. Har haft en helt underbar påskhelg med god mat, fint väder och trevligt sällskap! Vi har grillat, pimplat, åkt skoter och skidor. Har lyckats få Sophie att tycka att längdskidåkning inte är så pjåkigt ändå.
Nu känns det helt tomt i huset då Ebba med föräldrar åkte hem igår, Sophie idag och Petter jobbar. Tyst och lugnt.
Kommer med bilder någon dag när jag har tid!
// josefine

påskfirande

Jag har typ resfeber. Har packat klart och fört ner en del till bilen. Motorvärmaren är fixad och vi är redo. Tornedalen, här kommer vi för påskfirande!! 09.25 ska Sophies plan landa och då åker vi på direkten.

Nu ska jag mysa ner mig framför tvn med lite påskgodis som vi inhandlade tidigare idag. Vi lyckades bara plocka på oss 3 kg, det borde räcka ett tag iaf..



// josefine

projektplan

Johanna och jag har jobbat på superbra och är så gott som klara med projektplanen som ska lämnas in den 17/4. Då ska jag tillägga att vissa inte ens kommit på VAD de ska skriva om. Detta innebär att jag efter kl 12 imorgon har påsklov fram till den 16/4 då vi ska träffas och finslipa det sista innan inlämning. Det enda jag ska göra i påsk som är skolrelaterat är att läsa igenom några artiklar, känns helt ok!

Snöovädret har gett med sig och idag har vi strålande sol och nollgradigt. Imorse var det dock -8!! Fick t.o.m. plocka fram täckisarna. På vägen hem såg jag en bil som kört i diket och hade sån lust att ropa: "så går det när man plockar bort vinterdäcken för tidigt, det här är inte Skåne" men jag hejdade mig och cyklade vidare och 2 min senare höll jag på att dra en vurpa med cykeln men räddade upp det snyggt. Karma?


En himla fin bild på Ebba och farbror Bitte!

Nu känner jag dock att jag bara vill hem och njuta av våren där. Hoppas på fint väder till torsdag då vi ska köra!



// josefine

nysnö

Alltså fyfan! Idag har det snöat hela jävla dagen och inga små snöflingor heller, de är gigantiska! Ligger väl en 15 cm nysnö överallt och ingen plogning lär ske idag. :S Får se till att cykla försiktigt imorgon med tanke på att jag bytte bort vinterdäcket häromdagen.




Såhär ser det ut från våra fönster. :S


Jona och jag gör iaf ett försök till att grilla trots vädret, återstår att se hur det går! :)



// josefine

RSS 2.0