kräm&kräm

Jag är en torris och jag vet inte hur många krämer jag testat genom åren. Vissa kan jag bara använda typ 1 månad och sen blir jag typ allergisk mot den och det börjar klia när jag använder den. Lite knasigt är det.


Har hur som helst beställt hem en ny handkräm som jag tänkte testa på från Neutrogena som är superdryg och då menar jag verkligen SUPER! Jag har länge sökt den perfekta handkrämen och detta kan nog vara den.. Lypsyl gjorde ju en handkräm som kom innan jul och den tyckte jag också om, men den blev man ganska klibbig på händerna av och därför passade den bäst till natten.





// josefine

droppar

Det droppar från taken, termometern visar på 8+. Ok, den är i solen men ÄNDÅ! Det är så grymt skönt ute. Var nyss på en promenad med Nike ute på Nydalasjön och bara njöt av solen.

Har jobbat med ett grupparbete med basgruppen idag och vi var riktigt effektiva, vilket innebär ledig torsdag. Vi kan alltså börja rulla hemåt redan på morgonen om vi bara orkar upp!



Nu ska jag åka iväg och hämta ut lite paket!




// josefine

genvägar

Känns som jag är en gammal kärring som bara pratar om vädret hela tiden. Men jag älskar väder och speciellt vårväder, man blir så ju himla glad av sol, snö och klarblå himmel! Tog mig en skön promenad med Nike och lyckades givetvis dra en vurpa. Tog en liten genväg som gav mig typ 10-20 m och här sandar man minsann inte genvägar. Finns t.o.m. skyltar där det står så på vissa genvägar, kanske inte just vid denna. Hur som helst så skulle ju givetvis ta den där förbannade genvägen trots att det var allmänt halt ute och då fick jag lida för att jag var så lat. Boom och så landade jag på höften och armen. Nu är jag lite öm i höften. Blåmärket kommer nog på några dagar. Tur man inte lider av benskörhet för då hade jag nog åkt på en höftfraktur. Jag hade tur på en annan front också - INGEN SÅG!



Nike försöker springa igenom snövallen.




// josefine


tacomiddag

Kom just hem från en smaskig tacomiddag hos Johanna och Johan, de ville tacka oss för att vi bärgade deras bil! Älskar att bli bjuden på middag av tre skäl; 1. Man slipper laga mat 2. Man slipper diska 3. Trevligt sällskap. Dessutom fick vi fyra vackra glas av dem som tack för en gång då de fick låna vår bil när deras var sönder. De har otur med den bilen vill jag tala om.

Nu ska jag dyka ner i min bok och fortsätta njuta av denna lördag.


De fina glasen!


Min nya fina tröja som jag hittade på stan igår. Lite svårt att få med hela, men den slutar typ där var bilden slutar! :)


Ps. Helt sjukt! Hittade en IKEA-kasse med våra handdukar nere i tvättstugan. Dementjossan hade visst glömt dem där sen förra tvätten i veckan, det svåraste är dock att veta om jag tvättat dem eller ej? Seriöst, de luktar gott och jag kan liksom inte se nå fläckar men jag är inte helt hundra så de åker ner i tvättkorgen. Dessutom är det ju äckligt när de legat där nere några dagar, vem vet vad nån kan ha gjort med dem. USCH! Bacillskräck!




// josefine

hus

Fanny och Anton var ju här igår och de lämnade mig hussugen! Haha, de berättade att de brukade sitta och drömma sig bort och kolla på hus på nätet. Fyfan nu är jag supersugen på ett eget hus, tänk vad kul det skullle vara att få välja rubbet själv. Golv, tapeter, hur huset ska se ut och så börja om från början med möbler, gardiner o.s.v. Åh, längtar tills den dagen kommer (om den kommer) då vi ska köpa oss ett eget hus och börja inreda.. Kliar nästan i fingrarna på mig.


I övrigt har vi sjukt fint väder idag, sol och nån plusgrad, tyvärr har herr Blåst hittat hit så det är lite småkyligt. Ska trots detta göra ett försök att få upp Jona ur sängen och ut på Nydalasjön.




// josefine


lediga fredag

Så underbart med ledig dag och dessutom utan en tenta att tänka på. Ligga och dra sig i sängen och inse att det enda som gör att man måste upp är den där förbannade kissblåsan som är full. Långdragen frukost och sen blev det dock lite fart på mig. Cyklade till IKSU med ett gäng tjejer och körde BP+cykel 70 min, helt underbar känsla jag hade i kroppen idag. Kändes som jag skulle kunnat cykla uppför Mount Everest! Jag tror med andra ord att min kropp börjar hitta formen igen, skönt.

Nu tänkte jag köra ner en sväng på stan och kika lite i affärerna, en belöning till mig efter gårdagens tenta. ;) Förhoppningsvis lyckas jag locka med Jona, men det kommer nog bli klurigt. Och ikväll kära vänner kommer Fanny och Anton hit för fredagsmys! Vilken bra dag va?


Börjar smått längta efter sommar och värme.



// josefine

inte ropa hej...

Så himla skönt det känns just nu. Gjorde tentan på 1 h och sen dess har jag bara tagit det lugnt och ätit middag. Det känns alltid lika skönt att ha gjort klart en tenta, men givetvis extraskönt om det känns bra och det gjorde det efter denna. Känns som jag borde ha klarat den, MEN jag ska inte ropa hej förrän jag är över bäcken.

Ikväll väntar träning och bara ta det lugnt, dessutom ska jag unna mig att börja läsa en bok nu när jag har tid att läsa annat än skolböcker. Svängde nämligen förbi bokrean en snabbis igår och kom hem med Jens Lapidus senaste Livet deluxe.





// josefine


black

Har smakat Marabous nya chokladkaka black och tyckte faktiskt den var god. Iofs älskar jag både choklad och saltlakrits men blandningen blir ju inte alltid så bra men denna var helt ok. Söt choklad med små bitar saltig lakrits.



Det snöar som tusan ute men trotsade vädret för en promenad med Nike och Sandra och nu sitter jag åter här och försöker plugga. Känner mig inte ens nervös ännu, men det kommer väl imorgon. Vi har fått en riktigt skittid, 14-19. Det innebär att jag kommer vakna typ senast 10 och kommer gå och vara supernervös i flera timmar och att plugga då kommer ju inte ge mig ett skit.. :S Jaja, ska kämpa på nu några timmar till och sen får det fan bära eller brista!




// josefine


+grader

Har haft en grymt bra pluggdag faktiskt! Kanske för att jag tagit optimala pauser som jag spenderat ute i finvädret, sol och plusgrader mina vänner. Våren närmar sig! Om man bortser från helgens storm har det varit riktigt fint väder ända sen vi kom hem, vi kanske tog med solen från Thailand?

Förutom att plugga och vara ute i finvädret har jag hunnit med ett pass cxworx. Känner mig förövrigt sjuk seg på träningsfronten, märker att jag vilat i typ tre veckor. Men får tänka positivt, det kommer nog lika snabbt tillbaka!


Nike på språng!







// josefine

kämpar på

Jag kämpar på! Orkade hålla mig vaken till 22 igår. Inte alls illa, var dessutom lagom utvilad när klockan ringde 07.30 så det var en fröjd att styra cykeln ner mot MB för lite tentaplugga med Maja och Johanna. Så mycket som vi skrattat idag så borde vi lärt oss en hel del, för det är ju så att när starka känslor är involverade i en situation minns man den bättre. Vi får hoppas det gäller även när det kommer till tentaplugg!

Nu är jag helt slut i skallen och känner mig sugen på en promenad, synd att inte min promenadkompis Fia är här! Saknar faktiskt att någon kommer på söndag/måndagkväll. Det är så trevligt med sällskap till tvn på kvällen eftersom min pojkvän är en superdatakille som knappt vet hur man slår på en tv.


Åh, nu börjar jag längta till den riktiga våren. Sol, snö, skoter, skidor och pimpling!



Ps. Jona lyckades fiska upp mattan från balkongen under! Det låg ca 2 dm nysnö på den, men trots detta fick han upp den efter att ha kämpat på ett bra tag!



// josefine

grannjävel

Grannjäveln är inte hemma! Jag behöver verkligen mattan, det är min hallmatta så nu är hallen helt blöt när man kommer in med sina snöiga skor och inte har någon matta att torka dem på. :S

Har gjort allt du kan tänka dig utom att plugga. Har skottat balkongen och bakat semlor. Semlorna blev riktigt goda!

Nu finns det inga fler undanflykter så nu ska jag dyka ner i skolböckerna och hoppas jag lär mig något.



// josefine


dygnsrytm

...och så kom stormen! Fy vad det blåser ute, ska stanna inne så länge jag bara kan idag..

Älskar förövrigt min nya dygnsrytm. Somnade efter 21 igår och vaknade 07.15 helt utvilad. Har hunnit skura och dammtorka hela lägenheten, busa med Nike i snön och tränat! Nu är jag nyduschad och sitter och smuttar på en smoothie (vill inte riktigt lämna Thai ännu).


Ska strax börja plugga lite smått och sedan ska jag knacka på hos grannen nedanför. Det är nämligen så att en av mina mattor ramlat in på deras balkong. :S



// josefine

vårväder

Tenta om 6 dagar och jag känner mig lite stressad. Ska köra hårdplugg i helgen. Idag blir det städning, plugg och på spåret. Har redan hunnit vara ute och busat i snön med Nike, helt underbart vårväder! Känns helt ok att komma hem när vädret är såhär, får hoppas det fortsätter..



Faster saknar stortjejen!

Nu ska jag springa ner till tvättstugan och därefter åka iväg och handla lite smått och gott till helgen!



// josefine

Thai

Nu ska jag bjuda på lite bilder från våra sista dagar i underbara Thailand.













// josefine

hemma

Gud så trött jag var igår. 11,5 h i flyget varav 4 av dessa sov jag. Sen vänta 3,5h på Arlanda innan vi äntligen fick flyga hem mot Umeå. Var så himla kul att se Nike igen, men hon ville såklart visa att det inte är ok att lämna henne i två veckor. Inatt har hon dock varit supermysig och sovit en stor del av natten bredvid oss.

Däckade rätt snabbt och vaknade upp 08 helt utvilad. Har en del att stå i idag. Packa ur det sista, göra en powerpoint-presentation till morgondagens seminarium och städa. Känner mig helt sjukt trött så vet inte riktigt hur jag ska orka med allt men det är bara att kämpa på, lär stupa i säng redan kring 19. :D




// josefine

poolen

Spenderat dagen vid poolen delvis under parasollet och hör och häpna så har jag pluggat! Mina tre böcker som jag tog med har jag läst ut för några dagar sen och därför var det ju optimalt att sätta igång med pluggandet till nästa tenta. Förövrigt så fick jag igår veta att jag klarade den vi hade efter jul, så det känns riktigt skönt! :)

Vi har just duschat och strax ska vi söka upp en restaurang där vi kan äta gott och sen blir det nåt gott till efterrätt för att fira min dag. Känns helt sjukt att för första gången fira den utan snö och med värme och sol!



I en tuktuk påväg någonstans.


Kvällssol.


Fotbollsgolf!

Nu ska jag börja göra mig iordning!



// josefine

bungyjump

Efter gårdagens poolhäng som medförde lite ömma lår så kände varken jag eller Jona att vi ville sola sönder oss idag också. Vi begav oss ut på äventyr efter lite övertalning från Jonas sida.

Först blev det lite gokart, inte lika kul som första gången men helt ok! Jona kör som en galning och jag är rädd att jag ska volta i kurvorna. Tänker alltid på när Josso kom till skolan med skrapsår i ansiktet efter att hon kört omkull eller krockat. SEN gjorde vi det mest galna! Vi hoppade bungyjump! 50 meter rakt ner mt vattnet och fyfan vad härligt det var! Jona, som är sjukt höjdrädd, började. Tvekade typ 5 min innan han slängde sig ut, när det väl var min tur hade jag bestämt mig. Jag ska inte tveka, det blir bara värre då. Ut och rakt ner bara! Underbart, en helt sjuk känsla och såhär efteråt känns det helt galet!


Jona flyger!


Bild 1 - påväg till Karon för middag. Bild 2 - platsen där bungyjumpen fanns, sjukt vackert!


Kvällshimmel.



// josefine

JungCeylon

Nytt hotell igen! Ett mer centralt i Patong. Har spenderat dagen genom att checka ut från det gamla, in på det nya och sen slappade vi vid poolen. Skönt! Nu återstår endast 4 hela dagar för oss här, sjukt snabbt har det gått. Men det ska bli så himla kul att träffa Nike igen. Saknar vår lilla sötnos!







Jona lyckades springa(!) in i en glasdörr idag. Helt sjukt, såg ut som på film. Han såg den inte och var påväg nerför det första trappsteget, trodde han, när han BOOM slog i dörren och allt detta fick jag skåda från första parkett. Behöver jag säga att jag höll på att kissa ner mig?!

Nu ska vi promenera mot JungCeylon och käka lite glass!



Saknar.




// josefine

Patong

Nu befinner vi oss i Patong. Bor rätt nära ett stort shoppingcenter där vi spenderar kvällarna genom att äta god mat, glass och kika runt på en massa skoj!


Första bilden är från elefanttrkkingen. Andra från hotellet i Bang Thao.


Elefanten hette Jack och var 3 år gammal.


Första bilden - stranden i Bang Thao. Andra bilden är från en av våra tre pooler på Hilton, Karon Beach.


Båt från Krabi till Phuket. Railey Beach skymtar där framme.


I övrigt har vi idag varit ute på äventyr. Kört gokart, Jona sköt med en glock, ridit elefant och sist åkte vi upp och såg Big Buddha uppe på berget. Vädret är super och imorgon blir det en dag vid takpoolen! Till helgen funderar vi på att avsluta vår semester på Kamala beach.




// josefine

Bang Thao

Igår åkte vi båt över till Aonang beach, Krabi och hade planerat att stanna tre nätter men hotellet som vi bokat var inte alls bra. Eller det var ju rent och fräscht MEN det stod då inget om att det låg på ett berg och såklart fick vi rummet högst upp. Typ 500m trappor uppför för att komma till rummet, kändes inte så lockande när man åker på semester för att vila! Dessutom var inte stranden lika mysig heller. Därför återvände vi idag till Phuket, men valde en annan strand Bang Thao. Inte så mycket svenskar som i Karon men däremot en jävla massa ryssar. Hotellet är mysigt och vi har en riktigt mysig balkong.

Maten är super här och billig dessutom. Idag åt vi för 60 kr allt som allt, två pers.



// josefine

Phuket

Hade tänkt bjuda på bilder men såklart dog kameran och måste laddas.. Får bli någon annan dag! Idag har vi bara njutit av solen vid poolen. Sköna solstolar och underbar pool. Lite kallt om ni frågar Jona, svalkande om ni frågar mig. :D

Imorgon åker vi till Krabi för att spendera några dagar där och sen får vi se vars vi hamnar därefter. Sista dagarna blir i Phuket innan hemresan iaf!


Njut av kylan, så njuter vi i värmen! ;)


Ps. har såklart bränt näsan TROTS att jag smort mig hundra gånger!! Imorgon blir det hatten på.





// josefine

RSS 2.0