bedrifter

Sitter återigen och kikar på en stafett, men denna gång damernas. Anna Haag är borta så jag tror inte de lyckas med samma berdrift som herrarna igår! På tal om den bedriften, den var helt underbar. Underbar är ett ord både jag och kommentatorerna missbrukat under detta OS! :D Det enda man kan säga egentligen. Så skönt att man slapp en spurt, såna får man ju mest ont i magen av. :S

Har också tagit tag i skolan, man glömmer lätt bort den när man är ute på praktik. Har kommit igång riktigt bra med grupparbetet med en tjej från klassen och nu sitter jag och funderar lite över en etikuppgift vi ska vara klar med inom kort. Känns skönt! Fast sen så har vi ju den där tentan, måste dock medge att det känns bättre nu när all kunskap börjar sjunka in mer och mer. Absolut roligast idag var när jag fick chansen att träna ta blodtryck på några damer, inte helt lätt ska jag meddela. Äldre har inte världens starkaste puls. :P


Nu längtar jag till påsk. Påsk och längdskidor. Och så Ebba såklart! :)



// josefine


4,5 p

Sitter och kikar OS, laddar inför herrarnas stafett! :) Spännande kommer det bli!

Dagarna rusar iväg. Vår praktik är snart slut och tentan närmar sig. Vi har även fått schema för nästa kurs så Jona och jag sitter och funderar när vi ska åka hem över påsken.. Vi är mitt inne i en 4,5 poängs kurs då och har tenta två veckor efter påsk, inte alltför kul! :/

Händer inte så mycket just nu, därav torkan på bloggen! Dock har jag insett hur mycket man lär sig av att arbeta med äldre människor, eller bara umgås med dem. De är så oerhört kloka och många även oerhört tacksamma. Jag har fått mig en massa goda skratt under mina praktikdagar! :D


Nu börjar det snart!



// josefine

sunday bloody sunday

Söndagsöndagsöndag. Dessa eviga söndagar. Imorgon väntar praktik med start 06.45. Får hoppas på en lugn morgon så man kan kika på hockey. :)

Lyckades med en skön grej igår. Laddade inför skiathlon heeela kvällen och sen när det väl drar igång så känner jag mig en gnutta trött så efter 20 min in i loppet lägger jag mig ner i soffan. Fem minuter senare sover jag. Typiskt! Vaknade lagom till segerintrevjun av Hellner och fick gå och lägga mig i sängen med ett leende på läpparna och med lite blanka ögon efter att ha sett målgången i repris. Vaknade lagom till reprisen idag så jag fick se hela det spektakulära loppet!

Drog sedan till stan. Tänkte kika förbi på stadium som har -75% på alla rökskadade plagg. Men så ser jag, till min förtvivlan, årets jävla längsta kö. Den är säkert 250 meter lång. Dessutom är butiken fullsmockad med människor så de släpper bara in så många som lämnar butiken. Alltså lång väntetid, dessutom var väl inte vädret på min sida, -18 och storm. Dagens tröst blev en underbart gudomlig semla! Nästan så man log igen efter den..


Nu OS!


// josefine

OS

OS är i full gång och även min praktik har startat! Känns som man inte hinner med så mycket mer just nu än att vara på praktiken, laga mat, kolla OS och så sova.

Praktiken har faktiskt fått mig att inse att inte alla äldreboenden är likadana. Herregud vad personalen är duktig på mitt ställe. Dessutom är de så rara med de äldre, de kramar dem och sitter ner och tar sig tid.. Helt underbart att se! En gammal dam gav mig dessutom ett bra tips på hur ett hem blir mer hemtrevligt, man bakar bara en sockerkaka varje morgonen. Då luktar det gott och hemtrevligt hela dagen! :)

Blev utgång igår. Kul förfest men väl ute på Corona hade man inte så mycket att hurra över, kass musik x700. :S Hittade Linn i vimlet så vi gick hem tillsammans och jag tror tamigfan jag förfrös mina lår. Hade bara ett par tunna jävla leggings på mig och väl ute på svingen (en lång gångbro, där det ALLTID blåser storm) kände jag hur det började sticka rejält i dem.. :S Idag mår de en gnutta bättre, men det var nog sista gången jag går ut på krogen när det är minus 20 och blåsigt.



// josefine

infektionskliniken

Tack för alla tips! :) Tror nog det blir Avatar 3D, alla som sett den säger att den är sjukt bra så får lita på dem!

Har just kommit från infektionskliniken, har fått vaccin mot hepatit B. Den som är spruträdd borde inte läsa till sjuksköterska, då vi ska få en hel drös med sprutor! :D Hörde av någon att vaccinspaketet vi får är värt ca 15 000-20 000. Inte illa!

Det roligaste för dagen måste ändå ha vart nu när jag kom hem och kollade upp mot vårt hus. Tror ni inte gubben står i sitt fönster med världens leende och vinkar åt mig! :D Snacka om att känna sig välkommen! Helt underbart är vad det är, haha! :)

Dags för lite dammsugning.



// josefine

gubben

Vi har en gammal gubbe som bor två våningar ner som jag tror är lite ensam. När det var snöstorm stod han vid dörren och öppnade den för alla som skulle in. Idag när jag kom hem mötte han mig i trappan. Tror han stått och kikat i fönstret efter första bästa människa som skulle in i huset. Nåväl han kommer fram till mig och frågar mig om jag skulle kunna kolla när hans tandkrämer går ut. Han hade nämligen vunnit dem på bingo men visste inte hur länge de höll! :D Jag måste faktiskt hålla med honom om att det var sjukt svårt att hitta datumet och väl kunna se vad som stod där.. Känns alltid lika kul att kunna vara till hjälp.. :)




// josefine

seminarium

Vårt första seminarium är avklarat, skönt! Nästa vecka börjar vår tre veckor långa praktik och efter det några stressiga veckor med en massa uppgifter och givetvis EN TENTA! :S Måste dock se det positiva i det hela. Det kommer ju gå sjukt snabbt, det vet vi alla och sen när jag väl skrivit den där förbaskade tentan så är det påsk veckan efter! :D Jag älskar påsken.

Funderar vad jag ska hitta på nu. Känns ju så himla mycket roligare att fördriva tiden framför aftonbladet eller tvn när man vet att en enorm diskhög väntar på en. Dessutom funderar jag på vad vi ska fixa för mat idag, alltid samma jälva problem. Det här med träning är något annat jag funderat kring väldigt mycket. Flåsar som en gris efter att jag sprungit uppför våra tre trappor! :S Får väl helt enkelt ta mig i kragen och följa med Jona som tänkt springa idag, även om jag vet att det kommer sluta med att jag blir så sjukt arg för att jag har så kass kondition och inte alls kan ta samma jättekliv som honom.. :D

Helgen kommer iaf bli helt jävla underbar. Kan inte bli så mycket annat. OS drar igång på fredag och på lördag fyller jag år! Det ska Jona och jag fira med att äta ute och sen gå på bio. Vi funderar på Avatar 3D eller Farsan.



Nu disken, hej!




// josefine

blodprov

Tillbaka i Umeå och tillbaka till skolan. Hade en kul vårddag idag då vi fick lära oss att tvätta och mata, sånt som vi kommer ha användning av under den kommande praktiken. Vi hann också lära oss att ta blodprov i fingret och blodtryck.

Har åkt på en förkylning. Nyser, nyser och nyser. Dessutom har alla körtlar som finns kring halsen svullnat upp. :S Kände mig lite seg redan när jag var hemma i helgen, men som tur var bröt det ut först nu. Vill ju inte bidra till att lilla Ebba blir sjuk i onödan! Hoppas på en förbättring imorgon!


Nu kika lite greys och sen ska jag nog krypa till kojs!



// josefine

RSS 2.0