sjuk

Så jävla typiskt. Åkte till Luleå torsdag och spenderade natten där sedan hem till Svanstein på fredag. Vaknar på lördagmorgon av att jag har ont i magen och känner mig konstig i kroppen. Feber och någon slags magsjuka. Slapp kräkas iaf men är ännu idag helt mör i kroppen. Lyckades ta mig ut på en liten promenad under dagen men har inte fått i mig mat på ett bra tag. En semla har jag dock lyckats trycka i mig, i detta läge är alla kalorier bra kalorier enligt mig. Fyfan för att bli sjuk när man har en massa planer på skidåkning med Nike i skogen. Dessutom har jag gått ner två kilo. Åh, hata sjukdomar som leder till att man inte kan äta.

Ikväll ska jag fortsätta min sängturné. Vila, kolla på nå bra program eventuellt läsa. Har redan nackspärr och ryggont. Tacka GUD för voltaren gel och panodil.
// josefine

kalla

Efter två lediga dagar var det dags för praktik igen. Kul och lärorikt som vanligt. Gick med en ny sköterska och fick idag liksom alla andra dagar med en ny sköterska frågan om vars jag kommer ifrån då det är uppenbart att jag inte är från Umeå. "Är du uppifrån för du låter lite som Charlotte Kalla" Ja, hon var ju inte helt ute och cyklade. Så långt är det ju inte från Tärendö till Svanstein.

Fixade även om lite i mitt schema så nu jobbar jag ända fram till onsdag och sen efter onsdagens kvällspass är jag ledig ända fram till tisdagen därpå klockan 12.00. Åker nog mest troligt hem med den tidiga bussen på torsdagmorgon. Det kommer bli en kul resa för mig och Nike. Vi ska sova, det är då ett som är säkert!


Nu ska jag gå och lägga mig i sängen!



// josefine

väsentliga saker

Hej alla kära vänner Josefine heter jag och just nu är jag dötrött. Då kan man ju undra varför? Jo, det är nämligen så att 05.30 imorse ringde klockan. Igår kom jag hem 22. Praktik till 15 hem och äta och sen var det dags för lite träning. Bodypump stod på dagens schema och det var inte igår så ni kan ju bara tänka er hur jobbigt det var. Jaja, nu ska vi inte gnälla över småsaker när barn svälter i Afrika. Hade förövrigt en sjukt kul dag på praktiken, hade min första egna patient. Kontroller, fråga hur det mås, illamående, primperan injektion, utvärdera, skriva ner allt i journalen, rond med läkaren, komma ihåg att berätta allt som är VÄSENTLIGT och inget annat. Det är mycket att komma ihåg och då hade jag bara EN patitent. Nåväl det kommer väl med åren som veteranerna brukar peppa en med..


LÄNGTAR EFTER VÄRME OCH SOL I ALL DENNA KYLA!

Imorgon och fredag väntar ledighet. Ska toppa håret imorgon, delar av risboet ska bort men inte speciellt mycket om jag får bestämma. Känner att det även skulle passa med lite plugg och funderingar kring VFU-uppgiften.


Disken väntar!




// josefine

-20

Kylan har kommit till Umeå. Ska inte gnälla då vi "bara" har -20, men däremot måste jag cykla ner till NUS och det är inte speciellt kul i de minusgraderna. Får hoppas att det lättar upp tidigare än om en vecka som de lovat.

Praktiken flyter på, fick vara på deras intensivvårdavdelning och se hur det går till när patienterna kommer från operation och vaknar upp. Riktigt intressant måste jag säga. Har även hunnit planera hemresa till nästa helg. Ser framemot bra väder så man kan spendera minst en dag på Svanstein Ski! :)



// josefine

rama in

Framkallade just en massa bilder. En del ska ramas in, andra ska ges bort. Hittade så sjukt mycket fina bilder, speciellt på Nike!


Fasters favorit och sötNike ute i snön!


Nu ska jag slå på en film och bädda ner mig i sängen, är så sjukt trött!



// josefine

thorax

Livet blir fruktansvärt enformigt när man har praktik. Mina krafter är många gånger helt slut efter en dag på avdelningen. Mycket nya intryck, roliga patienter och lärorika saker man får öva på. Nästa vecka ska vi få se en livestreamad operation och i veckan hann jag se en ballongsprängning. Riktigt intressant!

Har en optimal dygnsrytm för närvarande, vilket ju i och för sig är vad man kan förvänta sig efter två 05.30 uppstigningar denna vecka plus en annan innan 07. Vaknade 08.00 idag, helt utvilad. Har dock inte hunnit med desto mer för det. En timmes promenad i skogarna kring Nydalasjön med Nike. Så kul att se henne skutta omkring i snön och nosa på alla spår hon lyckas hitta. Dock har hon blivit värre när det kommer till skällandet när vi möter hundar och det är extremt jobbigt. Innan sommaren brydde hon sig inte om vi mötte hundar, hon tittade knappt åt deras håll men nu råskäller hon av någon oförklarlig anledning. Försöker på olika sätt förhindra detta och det som är bäst just nu är att trycka ner henne i snön och hålla henne där tills hon är tyst och hunden passerat. Tacksam för alla eventuella tips&tricks!


Nu ska jag ta igen lite missade tvserier plus på spåret!



// josefine

roma del 2

DAG TVÅ!

VATIKANSTATEN






OBS! Det står Pello på statyn på bilden till höger.









På bilden längst till höger kan man skymta påven som kikar ut genom fönstret och säger något bibliskt som fick den stora folkmassan att jubla.







Två apor och alperna som syntes ännu bättre på hemresan.

// josefine

roma

Rom är en underbar stad. Gamla, fina byggnader och så sjukt mycket att se på. Vädret var heller inget man kunde klaga på, vi hade ca 15 grader varje dag. Verkligen underbart med lite vårväder! Bilder säger mer än tusen ord, så här kommer en av alla våra bilder. Tror vi tog drygt 500 st.


DAG ETT!

Alperna som skymtade ovanför molnen och Colosseum!

'











 



Vi blev lurade! De var skittrevliga och började prata med oss. Vi var trötta och babblade på, sedan frågade de om de fick ta lite bilder. Hann knappt svara förrän de arragerade en mängd bilder för att avsluta det hela med att säga; 10 euro. Vi var så jävla chockade efteråt så vi kunde inte sluta skratta åt det. Vad hände? Ingen som vet.









Så jävla mäktig. Vacker som få.


Vadå mycket folk. Vadå japaner med systemkamera.

 



Jona var sjuk hela helgen. Misstänkt svinis. Feber och ja ni ser ju hur stackarn ser ut. :S Mager och blek. Själv stoltserar man med bullkinder och nyinköpt kofta på rea.



Cappuccino från automat och en glad tjej efter att hon fått mat i magen.

 

 


// josefine

RSS 2.0