kyla

Denna rastlöshet och detta mörker är outhärdligt. Damp i benen och en trötthet som är sjuklig. Tog just en uppfriskande promenad i kylan och det gjorde verkligen sitt. Hur kan man inte gilla när det biter i kinderna och man känner kylan omfamna kroppen? Jag blev som en ny människa när jag dessutom fick se solen kämpa sig över horisonten. Nåväl, jag måste ju erkänna att jag längtar efter ljusare tider, men lite kyla är väl underbart?
 
Har hunnit med sjukt mycket hemma under några dagar. Städat, fixat jul, gjort köttbullar och bakat. Nästa vecka väntar dessutom bak av både pepparkakor och lussekatter innan vi på torsdag styr kosan mot Umeå igen. Har jag förresten berättat att jag ska laga ett hål på torsdag. :S 
 
 
// josefine

SMHI

Det är så skönt att vara hemma men framförallt att vara ledig! Har hunnit baka i massor, så lugnet inom mig börjar komma. Har ihelg vart på en tripp till Rovaniemi där vi hälsade på min moster som jag inte sett på år och dar och givetvis hann vi med lite shopping. Fick även lite träning inför det muntliga provet jag har i finskakursen den 7 december.
 
Imorgon ska jag hinna baka något roligt till helgen då vi åker till Luleå för att fira Ebba som fyller 3 år. Behöver jag nämna att tiden springer iväg? Minns när den lilla goskiten kom till världen en kall novembernatt när jag låg och feberfrossade efter svinisvaccinet.
 
Nu ska jag söka fram lite sevärt i Amsterdam. Det närmar sig och inte blir man mindre sugen när man läser om SHM, eller SMHI som jag tycker är en bättre förkortning, på aftonbladet.
 
 
// josefine

tornedalen

Jag är så glad nu! Vårt arbete var riktigt bra enligt läraren så fixade lite småfix och imorgon bär det av mot den vackra Tornedalen. Underbart! Ser dock inte fram emot resan hem, nåväl denna gång har jag och Nike iaf sällskap av husse. Alltid nåt!
 
Fick mig ett gott skratt imorse då jag ringde min vårdcentral för lite rådgivning. Hon var så jävla övertydlig så jag nästan tänkte fråga om hon trodde jag var efterbliven. Hon förklarade allt grundligt och sen lite mer grundligt. Fick bita mig i läppen för att inte börja skratta. Nåväl, råden var goda åtminstone. 
 
Nu några avsnitt Breaking Bad innan jag säger godnatt! Förresten ni måste se Breaking Bad, en riktigt bra serie!!
 
 
// josefine

bountybollar

Mums! Dessa kommer jag baka till jul, supergoda!




//josefine

julgodis

Har just avnjutit en underbart god middag. Tacogratäng men såklart ändrade jag om den lite. Hade bara hårda skal hemma och så körde jag smaksatt creme fraiche istället för den där såsen. Blev riktigt smaskens! Hann även börja baka lite julgodis, ska provbaka dessa nu så jag ser om de är nåt att hänga i granen när julen väl närmar sig. Boutybollar blir det. Det står på kylning just nu så ska cykla mot IKSU för ett pass bodystep och efter det får dem sitt chokladtäcke. Effektivt! Bjuder på en bild senare.
 
På tal om effektiv - vi avslutade vårt arbete idag. Skickade in allt till lärarna så på måndagens handledning får vi vår dom. Om de godkänner den nu så är jag ledig t.o.m. 17 december. Inte illa! Däremellan ska en tripp till Amsterdam hinnas med, iiih jag längtar!
 
 
 
// josefine

värme

Tänk om man skulle få ligga på en sandstrand och njuta av sol, värme och en bra bok. Det vore livet. Nu ska jag googla på vad som är sevärt i de länder vi tänkt besöka och drömma mig bort.
 
 
// josefine

slutspurt

Usch, vad less jag är på detta skitväder! Julkänslorna försvinner direkt och höstdeppen är nära. Ge mig snö, minusgrader, knaster under fötterna och rosiga kinder.
 
Imorgon är det återigen måndag. Ny vecka, nya möjligheter och så en ny kurs. Vi har redan smygstartat, vi gör nämligen allt för att göra bort det så snabbt som möjligt. Den 23 åker vi mest troligt uppåt för några veckor innan det blir Amsterdam och sedan slutspurt innan jullov.
 
Nu ska jag dyka ner i min bok.
 
 
// josefine

lussekatter

Matvraket fortsätter sin framfart. Bakade igår 75 pepparkakor, nu finns det kvar max 10 och jag hann äta typ 5 stycken. Dagens bak bestod av lussekatter och dessa har jag gömt i frysen! Nu får jag hoppas jag hinner äta desto fler.
 
 
Veckan som började så dåligt har rätat upp sig. Hade slutbedömning idag och det gick finfint! Känns så otroligt härligt att min sista praktik för denna utbildning och tillhörande VFU-uppgift är klar. Nu väntar "slökursen" som de som redan gjort den kallar den. SKÖNT!
 

// josefine

matvrak

Skrattade för mig själv när jag läste att jag skulle gömma degen för Jona. Nu kanske ni tror att jag är orolig att han ska smaka på den men det är värre än så, jag är orolig att han ska äta upp HELA. Inatt exempelvis har han ätit ca 1 kg satsumas och på det 3 godispåsar. Och det är inte ens ett skämt. Nu kanske ni förstår min oro lite bättre.
 
Är förövrigt fylld av energi och hög på endorfiner samtidigt som jag är dödstrött efter det bästa spinningpasset på länge. Tungt, svettigt och bra musik. Förstår varför de 80 platserna är fyllda varje tisdag.
 
Nu ska jag dyka ner i min bok Utrensning av Sofi Oksanen och sen är det dags att sova, imorgon ringer klockan 05.30. :S
 
 
// josefine
 

pepparkakor

Funderar hur denna vecka ska sluta.. Igår hade jag huvudvärk hela dagen. Inte ens två alvedon hjälpte. Ja, ni såg ju mitt irriterade inlägg. Kakorna blev dåliga. Imorse fick jag inte upp mitt cykellås och fick låna Jonas cykel. Sadeln är uppe i himlen och styret längst ner. Låg i princip på cykeln och den där sadeln var inte nådig. Blåmärken på mindre passande kroppsdelar väntar. Dessutom har huvudvärken återkommit. Icke att förglömma krossade jag vår mugg som vi har topz i igår och idag kraschade ett dricksglas.
 
DÄREMOT hade jag en underbar praktikdag. Hon jag skulle gå med var sjuk så jag fick ta alla hennes telefonsamtal till hennes patienter och sköta det hon skulle gjort. När jag var klar med detta kände jag mig stolt. Fan vad snabb jag var dessutom. Men så kör man ju alla fingrar på tangentbordet och inte bara de två pekfingrarna som annars är standard bland den äldre generationen som sedan har mage att klaga på att dokumentationen tar länge. NOSHIT!! Du skriver som en snigel.
 
Bäst av allt är ändå att jag har gjort en pepparkaksdeg så imorgon blir det pepparkakor för hela slanten tänkte jag! Må de bli bra! Nu ska jag käka och sen iväg till IKSU för att hämta energi och kraft och så svettas lite också för den delen.
 
Pepparkaksdegen. Får gömma den så Jona inte äter upp den.
 
 
// josefine

skitmåndag

Dessa måndagar. Åh, trött som tusan och huvudvärk. Inte ens två alvedon hjälper. Måste handla. Borde laga mat. Håller just på att baka till praktiken, min sista vecka är kommen. Vet inte om det är det faktum att jag sovit dåligt eller huvudvärken, men de blev sktifula. Problemet är ju att det är såna kakor man inte misslyckas med. Dålig dag.
 
Nu ska jag söka ork att ta mig iväg till MAXI. Behöver lite satsumas känner jag.
 
 
// josefine

greyhound

 Behöver jag säga att jag längtar till Amsterdam och december?
 
 
 
// josefine

RSS 2.0