vinterdäck

Och så kom snön. Jag som var så glad igår när cykelbanan var torr och fin. Bytte bort mitt vinterdäck på kvällen (OBS! Gjorde detta helt själv och framförallt UTAN svordomar) och så var det helt vitt ute imorse när jag gick ut med Nike. :S Här i Umeå hoppas jag det blir vår snabbt medan jag vill ha en massa snö när jag kommer hem till påsk. :) Det bästa av två världar.

Nu ska jag sätta mig ner med vår projektplan och fila lite. Känns som vi kommit igång riktigt bra om man jämför med många andra så nu är vi båda sjukt peppade på att hinna klart tidigt och sen fortsätta på det "riktiga" arbetet.


Köpte påskliljor och gick ut i skogen och hämtade lite ris, så nu har vi vårt eget lilla påskris! :)


Nike myser på favoritfilten.



// josefine

7 dagar

Nu har jag bestämt mig. Jag orkar inte kolla efter min feber längre. Jag känner mig frisk punkt slut. Tänkte att jag skulle börja lite smått med promenader för att komma igång, just nu går min puls upp i 200 när jag går uppför trapporna. Hatar verkligen att vara sjuk, man tappar så sjukt mycket på så kort tid. :S Man jobbar ju snabbt igen det men det känns surt.

En vecka kvar tills vi åker hem och jag längtar så sjukt mycket! Skidor, sol, snö, skoter. Ja, påsklov med stort S.

Ikväll ska Jona och jag ut och käka för att fira att vi stått ut med varandra i fyra hela år! Mums och gud vad skönt att slippa laga mat och diska. ;)




// josefine

brickbord

Det var så skönt igår med en hel dag ledig. Åkte förbi rusta och inhandlade ett brickbord, har länge velat ha nåt litet bord i hörnet bredvid soffan för att fylla ut och detta hade passande mått. Vi hade en lampa där innan men den passade inte alls så den hamnade på blocket! :) Blev faktiskt rädd nöjd ändå trots att det blev en hel del förflyttningar av blommor och ljusstakar och dessutom planterade jag om några för att få det att passa bättre. :P


Blunda för sladdarna!


Blunda för den stökiga balkongen, den ska få sig en omgång i helgen hade jag tänkt.

Imorgon kör vi igång med kursen självständigt arbete-omvårdnad. Johanna och jag tjuvstartade dock redan idag lite smått för att slippa stressa under påsken. Sedan blev det en fika och lite shopping på stan! Jag blev ett nagellack rikare och insåg att det är dags att plocka fram skinnjackan. Snön försvinner i en sjuk takt här i Umeå! Hoppas det finns lite mer där hemma.



// josefine

lågt Hb

Jag misstänker nästan att jag har lågt Hb. Lite trött är jag, har huvudvärk varje kväll och får blackout varje gång jag stiger upp. Alltså det svartnar för ögonen och jag blir yr. Eller så kanske det är en hjärntumör, ja ni vet ju hur det kan bli när man googlar sina symptom på nätet.. :S

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och sova en bra natt. Hoppas, hoppas, hoppas jag inte har någon feber imorgon. Vet ni hur sugen jag är på att träna, det är helt galet!



// josefine

tre timmar

Åh, vad skönt. Gjorde just terminens sista tenta, eller förhoppningsvis sista. En hemtenta som vi fick tre timmar på oss att göra och det blev en del stress på slutet men jag hann klart! Kändes ändå helt ok, men allt hänger ju på hur de bedömer. Som tentan vi hade efter jul, klarade ju den men lärarna har rättat så sjukt knäppt. Flera frågor som jag tycker jag ska ha full pott på enligt vad jag lärt mig från våra böcker men så får man bara 2/4 poäng. Fattar ingenting, men så är också många av våra lärare riktiga surfittor.

Nu ska jag andas ut och njuta av två dagar ledigt. Känns iofs som hela förra kursen var en enda ledighet, väldigt luftigt schema. Febern är still going strong, nere på 37,5 igår igen så vi får se vad tempen visar ikväll!



// josefine

dag 10

Febern fortsätter MEN goda nyheter ikväll hade jag bara 37,5, vilket inte ses som feber. Tidigare kvällar har jag ju legat högre så nu kanske det ger med sig ändå. Fick en tid till läkaren idag som undersökte mig och så tog de CRP, men han tyckte allt såg bra ut och bad mig återkomma om en vecka om det inte blivit bättre då. Fyfan i helvete, en vecka till? Hoh, är inne på dag 10 och nu är jag less på att vara trött och seg. Hade tvättid idag och det var mer än en gång när jag var påväg nerför trapporna som jag trodde jag skulle tuppa av. Varför inte Jona hjälpte mig? Jag är envis och litar inte på hans tvättkunskaper då han knappt kan skilja på svart och vitt.. ;D

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och få en god natts sömn! Hoppas på finväder imorgon så man kan vara ute.. Snön börjar smått försvinna här i Umeå. Idag hade vi 12+ och ingen märkvärdig sol så nu försvinner det snabbt.



// josefine



frisk luft

Orkade inte med dagens seminarium utan blev kvar i sängen och sov. Trots mina 3 timmar igår på eftermiddagen hade jag inga problem att somna som vanligt kring 23 igår, så denna feber påverkar nog mig mer än jag tror.

Har varit riktigt fint väder idag så jag drog på mig en massa kläder trots 15+ i solen och så begav vi oss ut på isen för lite grillning och pimpling! Då vila på soffan och stanna inne inte verkar funka försökte jag testa med frisk luft och hoppas min eftermiddagstemp idag inte visar på feber! Håller alla mina tummar och tår!



Nu ska jag mysa ner mig och kika på tv!



// josefine

VC

Nej, det var visst inte så lätt att bli av med denna feber för igår kväll hade jag 37,7 igen. Ringde vårdcentralen imorse men hon tyckte jag skulle avvakta eftersom jag saknade andra symptom. Så om febern återstår på fredag får jag väl hoppas jag får komma in och lämna lite prover!

Idag har jag faktiskt varit rätt trött, så trött att det blev en powernap på eftermiddagen. Som alltid blev den lite väl lång, närmare bestämt 3h. :S Funderar om jag ska vara med på morgondagens halvdag i skolan, ett caseseminarium som inte bör vara alltför jobbigt. Det värsta är nog egentligen cykelturen ner.


Nu ska jag nog bädda ner mig i soffan och njuta av lite glass!




// josefine

blodomloppet

Vaknade upp och tog tempen, 37,1. Yes, då kanske det är över. Har haft hälsosamtal med en T1 idag, gick snabbt och smärtfritt. Tanken var att vi skulle ha ett motiverande samtal, men hur ska man hålla ett sånt med en människa som tränar bra, äter bra, knappt dricker alkohol och varken röker eller snusar?

Sitter och funderar om jag ska anmäla mig till Blodomloppet som går den 29 maj här i Umeå. Blir ett bra mål att ha med träningen, så man håller igång och har nåt att se fram emot. Skulle dock vara roligt om man var några så skulle man kunna anmäla ett lag och ha picknick efteråt!





// josefine

salstentor

Jag funderar nästan om det är fel på våran termometer. 37,7 när jag vaknade imorse. Vafan. Är inne på femte dagen nu och känner mig fortfarande inte sjuk. Fryser inte. Tvättade igår och gick i trapporna utan problem. Ja, månne vad det är för thaisjuka man dragit på sig. Galet är vad det är.

Gjorde ju naglar i Thai och för nån vecka sen plockade jag bort dem då de växt ut så mycket, så nu är mina egna naglar rätt långa! Ska verkligen försöka ta hand om dem nu och försöka hålla dem långa. Fick ju veta att jag klarade förra tentan, vilket innebär att jag gjort bort alla våra salstentor på denna utbildning. UNDERBART! Just tentaplugg och nervositet kring en tenta är sånt som gör att jag biter lite extra på naglarna. Så nu återstår "bara" C-uppsats, inlämningar, hemtentor och praktik innan jag har min utbildning i hamn.



// josefine

imponerad

H&M är ju ett skämt egentligen. Tar minst en vecka från det att du beställt tills det att du får dina kläder. Beställde från Forever21 i måndags och idag fick jag kläderna hem till lägenheten. Slapp hämta ut dem från ICA t.o.m. GRYMT!

Har just varit ut i finvädret och tagit en lugn promenad med Nike och Jona. Skönt att få lite frisk luft. Börjar bli less på denna feber som inte ger med sig. Hellre magsjuka en dag än en seglivad förkylning. :S



Nike njuter av snön!


// josefine

småfeber

Åh, nu är jag less. Har haft feber sen onsdag e.m. vad jag vet om. Har mått risigt hela veckan men inte tänkt på att ta tempen. Den ligger stadigt på 37,7 så det är inte speciellt högt och jag känner mig inte speciellt sjuk men jag småfryser hela tiden! Sket i föreläsningarna idag, tänkte att det kanske är bäst för kroppen att vila och slippa cykelturen t.o.r ner till och hem från skolan. Ska vara flitig och kika nån streamad föreläsning samt gå igenom en artikel eller två.



// josefine

?-bollar

Negerbollar, chokladbollar, kokosbollar ja kalla dem var ni vill. Det är gudomligt gott i alla fall. Jona och jag blev så sugna på godis igår men så gjorde jag dessa bollar istället och mums säger jag bara. ;) Blev några till frukost också, efter omeletten då. :P Receptet var lite annorlunda jämfört med det jag brukar göra. Här skulle man ha 1 msk kakao och 3 msk oboy, nästan godare så.



// josefine

frusen

Jag fattar det inte. Vad är det för fel på stadsbor? Direkt när det är nån plusgrad och solen visar sig en liten gnutta så slänger de av sig kläderna. Imorse när jag skulle cykla till skolan hade jag på mig min dunjacka då det ännu blåser förjävligt utöver den hade jag mössa och varma vantar. Så kommer grannen ut samtidigt som mig. Vet ni vad tjejen har på sig? En tunn skinnjacka, en virkad, tunn mössa som hon likaväl kunnat lämna hemma då den knappast skulle skydda mot varken vinden eller kylan och såna supertunna handskar som man har i början på september typ. Men vafan, hur tänkte hon där? Hon ville väl vara vårfin men är det värt det? Att frysa fittan av sig för att få använda sin skinnjacka i mars och få vårkänslor?




// josefine

unga kvinnor

Min förkylning som jag haft sen lördag is still going strong. Halsen är bra men näsan rinner och jag känner mig seg. Orkar just och just gå uppför trapporna till lägenheten (2 våningar), hoh känner mig som en 90 årig tant!

Johanna och jag hade träff på MB idag för att förbereda inför C-uppsatsen. Vi kom fram till att vi ska skriva om unga kvinnor med bröstcancer och hur detta påverkar deras sexliv typ. Hittade några bra artiklar dessutom så nu är vi sjukt taggade på att sätta igång. Måste bara avsluta denna kurs först!


Nu ska jag bädda ner mig i soffan och vila lite.




// josefine

cellprov

Usch, vad less jag är på rykten som sprids och är osanna. Nu talar jag om alla rykten som går kring gynekologiskt cellprov. Ett prov man tar för att se om man har cancer eller ett förstadium till cancer. Blev kallad för några veckor sedan och i samma ögonblick jag läst igenom brevet fick jag nästan ont i magen. Har hört så mycket om hur ont det ska göra, om att de tar bort en bit o.s.v o.s.v. Iofs sa mamma att det inte kändes nåt men det är ju mamma det, en sann finne.. Idag var dagen D här. Nu ska jag ärligt berätta för er alla som aldrig varit där och kanske sitter med ett brev i handen och oroar sig eller kanske helt enkelt aldrig vågat gå dit. OROA ER INTE. Barnmorskan sa: "det kan sticka till lokalt när jag för in den i livmodertappen" Så hon sticker in mojängen och sen hör jag henne säga; "då var det klart". Min första tanke - "klar? va?" Jag kände ingenting. Så, gå dit!



"Mojängen"


// josefine

forever21

Vi har storm här i Umeå. Har sovit sjukt dåligt under morgonen då balkongerna låter så sjukt mycket när det blåser. :S Jesper har även åkt hem idag så nu känns det lite tomt här i lägenheten. Passade på att städa hela lägenheten eftersom jag inte orkade cykla ner till skolan i denna storm för en föreläsning. Kändes som ett bra val nu såhär i efterhand när det är så rent här hemma. Dessutom har jag åkt på en förkylning med tillhörande halsont som nog mådde bra av att slippa cykelturen.

Icke att förglömma så har jag även hunnit med att klicka hem lite vårkläder från Forever21. Några tröjor, en jacka, underkläder och lite örhängen!





En vanlig, tråkig men användbar tröja.


Kors i taket. Jag har beställt en grön(!) jacka.


Nu ska jag trotsa blåsten för Nike behöver kissa!




// josefine

bowling

Hehe, vi har bowlat 3(!) gånger denna vecka. Vanligtvis brukar man hinna med 3 hela serier plus några kast(?) på en fjärde men denna gång hann vi med fyra hela och inte ens då hade det kommit upp något om att tiden höll på att ta slut. Vi tänkte "vafan var vi så snabba?" Men så insåg vi att killen som äger stället ville vara schysst med oss och lät oss köra lite extra! Jeppe slog personligt rekord och Jona bowlade över på banan bredvid, som tur var var det ingen som spelade där och vi fick oss ett gott skratt! Jag då? Jag vann 2/4 gånger, GIRLPOWER!!


Imorgon åker Jeppe hem och det är slut på vårat "lan" köket. Ni ska se hur det ser ut här. 3 datorer på köksbordet inkl en router, några möss och en jävla massa kablar! Ska bli skönt att få ett köksbord igen och slippa äta med tallriken på datorn.



// josefine

euphoria

Visst är den här bilden härlig? Jag blir så glad varje gång jag se den. Vi lyckades verkligen fånga vår fylleglädje! :D





// josefine

uppror

Älskar dessa människor som startat detta underbara initiativ!! Nu jävlar ska landstinget få lida för att de inte fattar att ge oss betalt. Läkare som skriver på avtal och lovar att stanna x antal år får inom vissa landsting får 500 000 rakt ner i fickan, är det rättvist? De tjänar ju dessutom mer än dubbelt så mycket som en SSK per månad utöver denna bonus. Idag erbjuds de flesta SSK ca 21000 i ingångslön, vissa mindre. Helt sjukt dåligt. Hoppas detta uppror leder till nåt riktigt bra!



// josefine

Nydala

Idag var vädret äntligen med oss. Soligt och rätt så varmt om det inte hade varit för den där jävla blåsten! Typiskt också att blåsten kom från samma håll som solen. Vi grillade lite korv och busade med Nike, efter drygt en timme fick vi nog av blåsten och åkte hem.




Nu ska jag fortsätta kolla SoA, är snart klar med andra säsongen!




// josefine

mästerverk

Den är gjord! Min fina smörgåstårta. Har dock inte hunnit smaka den ännu, vill att den ska få stå och suga i sig allt lite innan jag hugger tänderna i den. Åh, nu vattnas det i munnen på mig.





Skitvädret fortsätter. Usch, så himla tråkigt med grått och mulet varje dag men Jesper och jag tog oss ändå ut och busade med Nike i snön. Hon fick jaga klimpar och söka godis. Dessutom "råkade" Jesper kasta en snöboll i ansiktet på mig. Hmm, månne om han får något fredagsgodis idag? :D




// josefine

c-uppsats

Jag behöver lite hjälp eller kanske rättare sagt inspiration. Om ca 3 veckor ska vi börja skriva vår C-uppsats och än så länge har Johanna och jag inte kommit fram till vad vi ska skriva om. Det skulle vara så oerhört skönt om man visste det redan nu för då skulle man kunna tjuvstarta lite och sen glida mer mot slutet. ;) Kom gärna med tips, tack. Johanna var sugen på palliativ vård - att få en dödlig sjukdom, jag har funderat lite på bröstcancer/cancer hos unga kvinnor och hur de påverkas. Det måste vara nåt intressant eftersom vi ska läsa en jävla massa artiklar, ca 10 st på fackengelska. Är det intressant blir det ju lite enklare iaf.


Tack på förhand mina kära vänner!





// josefine

smörgåstårta

Jag är så sjukt sugen på smörgåstårta. Imorgon åker jag till maxi och köper hem allt jag behöver och gör en. Ska fira att jag är ledig imorgon. Om vädret tillåter ska vi även hinna med en grilltur imorgon. Vi har tänkt göra det sen måndag men här i Umeå har det varit grått och blåsigt så vi har inte varit alltför sugna. Hoppas vädergudarna är med oss imorgon!



Typ såhär tänkte jag att den kunde se ut, nåt liknande iaf.



Om tiden tillåter så funderar jag på ett BP+cykelpass imorgon, åh det är så kul! Den ultimata träningen enligt mig. Först kör man rygg, bröst, triceps och mage på BP och sen springer man upp till spinningsalen och cyklar utav bara den i drygt 30 min effektiv tid.





// josefine

SOA

Hoh, hade en heljävladag i skolan igår. Det känns när man inte är van. Skippade dock sista så gick hem redan 14.30, orkade verkligen inte stanna 2 h till. Imorgon är det barn-HLR som står på schemat, kommer nog bli intressant!

Har fastnat i Sons of Anarchy, den är så sjukt bra! Mina streamade föreläsningar på cambro lär få vänta ett tag innan de blir sedda för direkt jag får tid över slår jag på ett avsnitt.



Nu ska jag trycka i mig lite mat, är just nyduschad och hemkommen från ett tungt pass bodypump! Mina armar är som spaghetti..




// josefine

bilresa

Oj, så skönt det har varit att vara hemma! Haparanda och IKEA på fredag med mamma. Hittade ett par jeans och lite smått från IKEA. Seriöst kan man komma därifrån helt tomhänt? Känns omöjligt.

Vi hade riktigt fint väder igår och då åkte vi lite madrass och rattkälke på baksidan och bara njöt av solen! Imorse stod Ebba i soffan och kollade ut, hon sa: "kolla på fåglarna" men vi såg inga fåglar så jag konstaterade att fåglarna nog ännu låg och sov och Ebba höll med och tillade: "tomten sover också".

Nu är jag sjukt trött efter en lång bilresa hem. Körde i ett och dessutom har jag klivit upp 07 idag så lär bli en tidig kväll!




// josefine

RSS 2.0