12.50

Hade ställs klockan på 09 imorse då jag imorgon har ett morgonpass på praktiken men så hade Jona såklart slagit av klockan och jag vaknade först klockan 12.50!! Hur i helvete ska jag lyckas somna ikväll är den stora frågan?

Trots den sena uppstigningen har jag hunnit med en del idag; skrivit klart min del av sammanfattningen till tentan efter jul, beställt klart alla julklappar och nyss har vi ätit middag och samtidigt som jag lagade mat testade jag ett nytt recept - chokladkola. I förrgår bakade jag en chokladkaka med kokostoscatopping på som blev skitseg men jättego. Får hoppas dessa är lite enklare att tugga på!



Förhoppningsvis ser de ut såhär när de kylt ner sig klart i kylen.





// josefine

mobil

Tillslut kunde jag bestämma mig för en ny mobil och den borde vara här lagom till helgen, så fram till det får ni höra av er till Jona om ni vill mig något!



Den vita blev det.


Åkte även en sväng förbi Strömpilen idag med Fia och kom såklart inte hem tomhänt utan med ett par örhängen till nyår och ett skitfint linne. Blev väldigt förtjust i den härliga färgkombinationen.




// josefine

tunneln

Nu börjar jag se ljuset i tunneln. UVIn är så gott som borta och ögoninflammationen är också bättre även om jag igår vaknade av att den spritt sig till båda ögonen så jag inte kunde öppna något, men imorse fick jag återigen upp båda två och slapp känna mig fram till toaletten.

Dock ska ju inte veckan bli bättre för det. Min mobil kraschade såklart igårkväll. Ok, jag har haft den i snart tre år och den har varit med om en hel del kraschar i golvet men fungerat fint ändå och så lägger den bara av helt plötsligt. Måste iväg och köpa en ny men det är lättare sagt än gjort. Har haft en mobil som jag behövt ladda en gång i veckan och en smartphone lär man ju behöva ladda minst varannan dag, men sen finns det ju fördelar med dem också.. Överväger bara vilka som väger tyngst.




En bild på vår fina gran!



// josefine

misären fortsätter

Det bara fortsätter och fortsätter. Avslutade gårdagskvällen genom att gråta på toa p.g.a. smärtorna när jag försökte kissa och insåg senare att jag kissade blod och hade feber. Åkte in på VC och fick antibiotika så nu böjar det ordna upp sig på kissfronten, MEN så vaknade jag inatt med ögoninflammation! Den tredje sen juni. Kul. Hur otur kan man ha och på en och samma vecka dessutom? Nästa vecka väntar ett återbesök på VC då läkaren tyckte det var lite väl mycket blod i min urin. Han hade tydligen aldrig sett så mycket..

Hoppas på en bättre dag idag. När Jona vaknar ska vi städa lite och sen hämta in vår plastgran och hänga upp våra adventsstjärnor.




// josefine

UVI

Vilken jävla vecka. Startade med lite trötthet som mynnade ut i feber och en förjävla halsont och nu då - en jävla urinvägsinfektion. Tror knappt det är sant!! Har sedan 19, alltså inom loppet av en timme, varit på toaletten MINST 10 gånger. Försökt trycka ut små skvättar och sen satt mig i soffan för att två min senare inse att jag är kissnödig igen. Jag vet att jag är jävligt gnällig nu men fyfan vilken helg det här blev då. Lär ju sova på toaletten inatt. Ska aldrig mer säga; "och jag som aldrig är sjuk."

I övrigt då, hade planerat att ta fram granen idag men orkade inte sätta igång med städningen så det får vänta till imorgon men då jävlar! Ska bli så mysigt.




// josefine

Clinique

Kom på att jag blivit kär i en foundation. Sophie, min kära kusin, har tjatat på mig länge om denna foundation som hon var helt frälst av och verkligenverkligen tyckte att även jag skulle testa. Så nu när hon var här för nån vecka sedan bestämde jag mig för att ge denna produkt en ärlig chans och den är precis så underbar som hon beskrev den.


Helt allvarligt; den täcker bra, den är fri från olja, man blir inte torr av den osvosvosv. Superduper. Dock så kostar den 275 kr och det svider lite i min studiebidragsbaseradebudget.




// josefine

släktdrag

Ringde mamma idag. Ville mest bara berätta att jag var sjuk då jag pratade med henne igår och sa att jag kände mig så trött och hoppades att det inte skulle bli värre och såklart var det så det blev. Så. jävla. typiskt. Säg aldrig: "jag har inte varit sjuk på länge" för då ligger du i skiten nästa dag. Även bokstavligt talat om du har magsjuka.

Mamma och pappa hade kikat på bilderna jag skickat på mina nya glasögon och pappa hade konstaterat att jag var en riktig Westerbergare. Det är ju inte första gången man hör det. ALLA utom mammas släkt då, som tycker jag är lik henne, säger att jag ser ut precis som en Westerbergare. Är det inte intressant det här med hur olika människor ser på en på så olika sätt? Mammas släkt ser en ung henne i mig och pappas släkt ser deras släktdrag i mig.


Mörka bågar ger liv till mitt bleka och osminkade feberansikte.



Har faktiskt försökt få en bild på mina äckliga halsmandlar då de verkligen ser ut som typ russin, men det gick inge bra så ni slipper se dem! Var glad för det!





// josefine

halsjävel

Faaan också säger jag bara! Var öm i ryggen hela dagen igår och på kvällen kände jag mig ovanligt trött. Tänkte inte desto mer på det förrän jag insåg att jag var kokhet men inte svettades utan snarare låg och huttrade. 38,3 visade tempen och inatt har jag haft så jävla ont i halsen så jag inte riktigt visste vad jag skulle ta mig till. Varje gång jag svalde kändes det som om någon pillade med hundra knivar i halsen. Inte konstigt jag kände mig trött igår på praktiken. Idag är jag hemma och vilar upp mig men känner att jag redan imorgon måste tillbaka för vi måste ta igen varje missad dag så gott vi kan, så känns inte värt att vara hemma.

Har druckit en kopp av mirakelmedlet finrexin och min hals känns bättre nu. Förstår verkligen inte varför det inte finns i Sverige?? Nåväl, nu ska jag försöka få i mig lite frukost. Blir väl en glass eller två. Bäst för halsen.




// josefine


glasögonormen

Var ju till optikern förra måndag och redan idag fick jag mina nya glasögon. :) Tänk så snabbt det gick!


Har idag haft min första dag på geriatriken och jag måste ju erkänna att jag är lite trött på praktik nu. Musten gick lite ur mig efter 4 veckor men nu gäller det att ladda om och köra 4 veckor till. Kan bli riktigt intressant även på denna praktikplats. Det jobbiga är att börja om, låta dem se vad man kan innan de kan "släppa en lös" och låta en ta mer ansvar.


Nu är det dags att springa ner till tvättstugan och sen ska vi basta!





// josefine

lays

Jona hade köpt med sig mina absoluta favoritchips som tyvärr inte finns i Sverige. Så sitter nu här framför datorn och smaskar chips och funderar på att fortsätta på min sammanfattning till tentan.

Har förövrigt fått ont i halsen för andra gången under denna termin och jag som aldrig är sjuk. Dock tror jag det beror på att jag inte hunnit träna så mycket under praktiken. För när jag är igång med träningen och äter bra är jag tamigfan ALDRIG sjuk. ALDRIG.



// josefine

lusse lelle

Vi har haft en mysig helg. Shoppat, busat och fikat. Men mest av allt har det blivit bus med världens busigaste Ebba. Hittade dessutom en klänning att ha på nyår under vår shoppingtur. Det roligaste av allt är att Ebba vet precis vilket kort som är det bästa. Hon tar fram visa-kortet direkt hon får leka med en börs och säger; "´tala" vilket givetvis betyder betala.

Har hunnit baka lussekatter idag! Var egentligen planerat att jag skulle göra det nästa helg men så blev jag så sugen när jag såg att Ida bakat och dessutom var det ett bra sätt att fördriva timmar. Jona kommer ju inte hem förrän imorgon. Nästa helg får jag pynta här hemma istället. Hämta granen och fixa upp stjärnorna!




// josefine


disciplin

Lyckades slumra om till 09.30 imorse, vilket var riktigt skönt. Har hunnit med en promenad med Nike och pluggat lite. På en dryg timme beräknas Ebba med föräldrar vara här så tänkte plugga fram till det så jag får nåt gjort! Vilken jävla disciplin jag har på mig själv just nu. Avslutade förövrigt min VFU-uppgift idag också.







Håller mina tummar och tår för min älskling i Riga! GOO JONA!



// josefine

brillor

Såklart är man uppe med tuppen när man inte ens behöver det. Somnade innan 23 igår och vaknar 07 helt utvilad. Så vad ska jag hitta på nu? Hann ju städa, tvätta och t.o.m. baka igår. Ska vänta tills det ljusnar lite så ska Nike och jag ut på en promenad och sen får jag väl plugga lite. Kring 16 kommer mitt helgbesök! Blir "pippsa" (pizza) enligt Ebbas begäran ikväll.

Var ju till optikern i måndag och bestämde mig för två nya glasögon till priset av ett! Längtar nu som tusan tills de kommer!!



//josefine

Ön

Jag hinner inte riktigt med känner jag. Förra helgen var Sophie här och oj vad vi hann med mycket! Vi gick på stan, fikade på Göteborg, käkade på Balder, hämtade sushi, kollade film och åt en massa gott, körde runt och kikade på en massa fina hus o.s.v. o.s.v... Hon fick se stan om man säger så även om hela stan just nu inte är något annat än en gigantisk byggarbetsplats.

Jona drog iväg till Riga idag och lämnade mig och Nike här ensamma, men imorgon får vi sällskap av bror, Pernilla och stora Ebba!






Bus med Nike vid sjön! Än går det att bada ska ni veta.


Ska strax sätta igång med tvätten och sen slår jag igång dammsugaren!




// josefine

uppgifteruppgifter

Åh, jag är så nöjd! Har skrivit klart en uppgift redan för två veckor sen och är så gott som klar med den andra, den största av dem alla. Det borde inte ta mig mer än någon timme att avsluta den och efter det har jag bara en pytteliten uppgift kvar av alla VFU-uppgifter vi haft och då har jag ju bara haft min första VFU-period! Ska bli så jävla skönt med ett ledigt jullov utan en massa tråkiga uppgifter men däremot med lite jobb. Det känns dock mest kul att få komma tillbaka och tjäna lite pengar.

Känns så sjukt att jag snart redan har varit på infektion i tre veckor och efter fredag endast har tre dagar kvar! Tiden bara springer iväg men det innebär också att jullovet närmar sig med stormsteg.



// josefine



fredag

Jomenvisst, har spenderat kvällen på infektionen och har även ett dagspass imorgon. När jag sedan kommer hem blir det full aktivitet igen. Tvätt, bowling och bio. Nästa helg däremot har jag bara halvdag på fredag och då kommer ju också Sophie så det ska bli grymt skönt! Ett besök på cafe Göteborg finns med på agendan och bara jag tänker på det känner jag hur det börjar vattnas i munnen.

Till på köpet så sitter jag just nu och skriver lite på min VFU-uppgift. Känner att jag måste göra det så länge jag har den aktuella patienten färskt i minne och så är det ju så otroligt skönt att kryssa bort saker på sin att-göra-lista.

Nu ska jag hoppa i duschen och sen somna i soffan till en film hade jag tänkt. The Shining på nian kan jag nog inte motstå.


// josefine


megazone

Såja, då är nästan vecka två på VFUn klar och jag är så trött så ni kan inte förstå. Två kvällar och nu två dagar. Kände mig helt mosad i hjärnan igår när jag kom hem. Så mosad att jag t.o.m. körde fel när vi skulle till Media Markt.

Jesper är här nu så det är full aktivitet när jag kommer hem. Idag har vi avverkat fortet på Megazone. Jag tyckte det var skitkul och blev emellanåt skitarg, men det beror ju också på att jag är världens tävlingsmänniska. Hursom så tyckte jag vi var jätteduktiga och sammarbetade för det mesta riktigt bra.


Nu ska jag sitta och filura lite på min VFU-uppgift. Jag har nämligen haft turen att hitta en skitbra patient riktigt snabbt så bäst att skriva bort den där uppgiften så jag slipper den senare.



// josefine

RSS 2.0