antibiotika

Jag är för jävla dålig på att uppdatera för tillfället. Beror mycket på att jag har praktik. Är så sjukt trött de dagar man måste upp 05.30 och kommer hem innan 16, så ska man försöka orka cykla till IKSU för att träna men allt för ofta hamnar jag i soffan.. Det tar på en med mycket nya intryck. Har iaf de två senaste dagarna fått göra en massa skoj och blandat sjukt mycket antibiotika. Nästa vecka ska jag börja ha egna patienter så det ser jag framemot!

Startade denna morgon med ett pass step-kondotion på IKSU och nu sitter jag här nysduschad och nylunchad. Hoppas på att Jona ska vakna snart så vi kan hitta på nåt skoj med Nike.



// josefine


infektion

Så himla fint väder ute. Soligt och lite småkyligt med en plusgrad. Har just kommit hem från en skön morgonpromenad med Nike och sitter nu och käkar lite frukost. Har sovit som en gris inatt, 10h och knappt vaknat alls. Välbehövligt vill jag lova!

Idag är det min andra dag på praktiken på infektion. Gick med en undersköterska igår och kände att det kanske inte var så givande så ska bli riktigt kul att få gå med en sköterska idag. Är nästan lite nervös också, men det ska nog gå bra!




// josefine

flickan med de röda skorna

Herregud så jag gråtit idag. Hämtade mina böcker jag beställt och kom hem och började läsa den jag ska använda i min skoluppgift där vi ska läsa en patografi. Valde Flickan med de röda skorna och brast flera gånger ut i gråt för att det var så hemskt. Boken är skriven av en mamma som berättar om hur hennes då snart treåriga dotter får cancer och hur de tillsammans kämpar mot sjukdomen, dess hemska behandling och slutligen hur de tar sig igenom hennes sista tid och död. Läste nyss ut boken. Kunde inte slita mig från den trots att man på ett sätt bara vill slänga den ifrån sig, blunda och hoppas att ingen ska behöva gå igenom något så hemskt.

Nu är jag alldeles rödgråten i ögonen och har huvudvärk. Ska skriva referatet klart och sen krypa ner i sängen.



// josefine

PVK

Har haft en liten paus från internet. Endast läst aftonbladet de senaste dagarna då jag hunnit. Blev en hel del bus med världens sötaste brorsdotter. Bus med Nike ute på gården. Gud, vad hon måste älska när vi är hemma. Finns så mycket plats att jaga bollen på. Upp och ner för slänten och så på ängen såklart!

Idag har vi haft skola till 16.30 och därefter var vi på KTC till 18.30. Fick en PVK men fick tyvärr inte sätta nån då Johanna och Maja skrämde upp varandra så mycket att de tillslut satt där likbleka och i sista stund inte ville bli stuckna! :D


Nu ska jag se uppdrag granskning och sen sussa!



// josefine

vinterdäck

Igår kom vi hem till byn, så himla skönt! :) Älskar att vara hemma ibland. Visst är det skönt att bo i Umeå och vara rätt själv men samtidigt är det skönt att komma hem och bli bortskämd.. Ihelg ska vi byta vinterdäck och så ska jag mysa med världens bästa Ebba!

Nu ska jag bädda ner mig i sängen. Är riktigt trött och har småont i halsen ännu.



// josefine


mio

Vi har köpt en ny soffa! :) Är supernöjd med den och dessutom kom vi hem med ett nytt soffbord också. Vi var så sjukt less på vårt lackbord från IKEA som hängt med några år.. Det bästa med den nya soffan, förutom att den är sjukt snygg, är att man inte får ont i ryggen av den. Säger en hel del om hur kass den gamla var!


Håller på med middagen just nu. Potatismos med ungsstekt korv och äggsås, mums kommer det bli. Vi har även varit lyckligt lottade här i Umeå med fint väder. Soligt! Fick t.o.m. med Jona på en prommis med Nike i skogarna kring Nydalasjön!! Det mest fysiska han gjort på ett bra tag bortsett från att bära in soffan då såklart. :)




// josefine


inlämning

Slängde just en sista titt på hemtentan och så skickade jag in den!! Är nöjd över att det är bortgjort. Den är klar och imorgon eftermiddag är även jag klar med kursen efter ett restseminarium då jag missade två förra veckan. En helledig helg och sen kör helvetet? igång. Två fullspäckade veckor, dock är det intressant iaf så det blir nog bra!

Sitter just och funderar på IKSU, vad jag ska ge mig på idag när min träningsvärk gett med sig lite. Återstår att se. Nu ska jag gå och plocka lite här i lägenheten och sen ska jag köra igång dammsugaren tror jag.



// josefine

NUS

Vi fick veta vår VFU-placering idag och jag hamnade på NUS båda perioderna. Just nu är jag lycklig! Period 1 ska jag vara på infektion och period 2 som är äldrevårdsplaceringen hamnade jag på geriatriken, så det ska bli riktigt spännande. Längtar efter att få börja!

Har dagen till ära varit på ett pass bodypump, mitt andra efter sommaren och det kändes vill jag meddela. Var helt körd på slutet och trodde ett tag jag skulle spy, vet inte om detta hade att göra med att klockan var 11.15 och jag kanske ätit lite tätt inpå.. Därefter har Jona och jag varit på en shoppingtur där jag kom hem med en tröja och en sporttop!




// josefine

hemma

Har varit hemma under helgen och där är det alltid lika mycket att göra. Ebba med föräldrar har också varit där så det har blivit en heldel bus! Hann med en rejäl promenad i lördags på ca en mil med Nike, Ebba, Johan och Pernilla. Vädret var helt underbart.. Blev också en tur till IKEA där man sällan kommer ut tomhänt. En matta, servetter, grytlappar och frukostskålar var nog det jag fick med mig.








// josefine

RSS 2.0