osannolikt

Helt osannolikt det som hänt. En ung människa som fick lämna denna jord alltför tidigt. Vila i frid!
Imorgon väntar jobb. Nu ser jag framemot nyår som ska firas med hela familjen samt allas kära i en stuga i Levi.
// josefine

det svåra samtalet

Imorgon får vi äntligen åka hem och vilket jävla tjat det är om detta men då kanske ni kan förstå min hemlängtan! Bilen är redan packad så gott som det går för imorgon när jag kommer hem från skolan kör vi på direkten.

Idag hade vi en rätt ovärd skoldag, vårt uppdrag var att spela in en film som sklidrade "det svåra samtalet". Vi skulle skildra en situation där någon får ett besked om att deras vård nu går in i ett palliativt skede, d.v.s. att man inte längre kan bota. Läraren sa att vi skulle l eva in i våra roller och göra det så verkligt som möjligt. Ganska svårt om man aldrig vart där säger jag, men vi lyckades få ihop en på 7 min som jag tror ändå blev helt ok. Imorgon ska denna analyseras, kan bli intressant. Mer intressant enligt mig är att jullovet börjar!





// josefine


slaskblask

Jag är så trött. Drog hem från skolan tidigare och missade ett seminarium p.g.a. detta. Sov 30 min på soffan, åt middag och nu är jag återigen - trött. Ska läsa igenom mina arbeten och skicka in dem så är det ur världen och sen gott folk ska jag nog krypa ner under täcket. Kors i taket!

Förövrigt en hemsk cykeldag. Slask, slask och åter slask. Fy och fan för dem som inte plogat. Höll på att ramla hundra gånger och fick t.o.m. leda cykeln delar av vägen till skolan då det var omöjligt att cykla. Galet, vi är ju trots allt inne i december och inte april.



// josefine

gamligar

Så var det äntligen över och efter gårdagens klassfest med tema: gamlingar känns det som jag inte var ensam om att tycka att det var skönt att 8 veckors praktik var över. Förövrigt en riktigt trevlig fest med en massa roliga lekar och de flesta hade lyckats sjukt bra med utklädningen och såg skrämmande gamla ut med accesoarer som urinkatetrar, hängslen och stora magar.

Känner mig något seg idag trots att jag inte ens drack mycket, men det var ju ett tag sedan sist så förklaringen kanske sitter däri. Ser framemot veckans tre skoldagar och hoppas även att dessa ska rusa fram så vi får åka hem. Vår hemlängtan spricker snart!!





// josefine

överraskning nr 2

och återigen har han lyckats. Talar givetvis om Jona och det gäller såklart en överraskning. Kom hem igårkväll från praktiken och så har han dammsugat och skurat hela lägenheten och dessutom städat toaletten och kanske det bästa av allt - bokat bastu åt oss! Finns nog ingen som är så bra på att göra mig glad som den killen! :)

Håller just nu på att försöka ge tillbaka lite genom att baka muffins med havrecrunch. De är inte så himla fina, men det är ju insidan som räknas. ;)



Räknar ner dagarna, 2 på praktiken återstår och sen 3 i skolan. Kom igen låt det gå snabbt!!



// josefine

havet

Jag har njutit så av denna helg, kan bero på att jag insett att denna vecka är min sista praktikvecka på ett tag. Igår åkte vi ut till Holmsund och havet för att kika hur allt ser ut där. Sist vi gjorde ett försök gav vi upp men nu jäklar fick Nike doppa fötterna i havsvatten. Det blåste sjukt kallt och ingen snö hade de där heller. Här i Umeå fortsätter det att ösa ner.







Igårkväll hade vi vår planerade glögg- och spelkväll vilket var riktigt kul! Rappakalja och två olika glöggar. Blossas såklart och så smakade vi en glögg med hjortronsmak som jag tyckte var supergod. Lite syrlig sådär.




// josefine

mysdress

Blev en sväng på stan och kom hem med mer än jag tänkt mig. :) Behöver lite nya myskläder efter 8 veckors praktik då jag enbart använder myskläder när jag cyklar dit och hem. Hittade också ett sadelöverdrag i fårskinn som förhoppningsvis ska förhindra fler urinvägsinfektioner.


Man kan inte tacka nej till denna mysdress!




Hittade även denna mysiga och varma kofta.




// josefine

8 dagar

Nu har jag bara fem dagar kvar på praktiken och därefter tre skoldagar innan det efterlängtade jullovet kommer! Ska bli så jävla underbart och framförallt skönt att slippa tänka på skola för ett tag. Alla uppgifter är klara och likaså alla julklappar så det blir fullt fokus på avslappning.

Är förövrigt sjukt sugen på en sväng på stan och överväger i detta nu om jag ska fara eller inte. Det som talar emot är att snön rasar ner och bilen måste sopas.





// josefine




överraskning

Herregud vad Jona överraskade mig idag. Kom hem från praktiken och skulle ta en smörgås men så sa han: ÄT INGET! Så berättade han att vi skulle ut och äta. Igen tänke jag. Ok, men på vägen dit skulle Jona hämta upp nåt.. Så när han sätter sig i bilen börjar han fnissa och avslöjar att vi ska på konsert och inte vilken som helst utan Veronica Maggios. Så inser jag att den ju är idag! haha, vilken chock men så jävla kul! Älskar överraskningar!


Åter till Maggio då. En riktigt bra konsert, härlig tjej med en riktigt bra platta samt några gamla godingar. "Mitt hjärta blöder" var nog min favorit och på slutet stod alla upp och sjöng med till "jag kommer" vilket också var riktigt häftigt. Snygg klänning hade hon också och så var hon himla fin i håret.






// josefine

Costas

Nu har jag äntligen gjort bort min dag som jag missade förra veckan när jag var sjuk. Skönt! Nästa vecka ska jag ta tag i det sista jag måste göra på praktiken - undervisa. Ska visa åt de andra hur man utför handmassage. Har på känn att den patienten som jag väljer kommer uppskatta det, eller hoppas iaf på det. :)

Har just varit in till stan och käkat på Costas. Grekisk mat och nu även en ny favorit här i stan helt klart. Helt sjukt gott var det. Mysig miljö och dessutom bra personal. Det är jävligt viktigt!




Nu blir det bastu gott folk!




// josefine

morgon

Är helt körd. Imorgon har jag mitt fjärde dagpass och det känns kan jag säga. Ska bli skönt med en ledig dag på måndag och hur sjukt är det inte att jag imorgon redan varit två veckor på geriatriken och bara har två kvar. Tiden går så snabbt!

Känns så jävla trist att det inte kommit någon snö ännu och vi är inne i december. Kom igen nu, ge oss snö till jul!







// josefine

RSS 2.0