skämt

Är det ett skämt? Onsdagen är kommen och snart förbi och imorgon har vi redan torsdag. Jag undrar vars denna vecka tog vägen? På fredag avslutar jag redan min tredje arbetsvecka. Vänta nu, fick jag inte sommarlov igår? Tror jag börjar bli gammal när tiden bara rusar förbi på detta sätt.
 
Längtar efter sol och sommarvärme. Känns deppigt att jobba när regnet öser ner, jo det är faktiskt så. Tråkigt att komma ut och behöva springa till bilen och hoppa förbi pölarna. Nåväl får träna min spänst om inte annat.
 
 
 
// josefine

måndag

Måndag och jag sitter redan och längtar efter helg. :) Nej, men på torsdag kommer Fiffe upp och därmed har jag en extra längtan till helgen. Måste säga att det är så skönt på mottagningen, för oftast har man något att göra vilket gör att dagen bara susar förbi! Snart är den 10 augusti här och min sista sommarjobbsdag är kommen.
 
Har hunnit med en fisketur på älven idag med Nike och Jona. Givetvis var det bara jag som fick fisk, en liten harr men i övrigt var det rätt dött. 
 
 
 
// josefine
 
 
 

muffins

Det blev över lite marshmallowfrosting så jag bakade chokladmuffins imorse och spritsade på det som blev över. Mumsigt värre!
 
 
 
// josefine

cheesecake

Nu börjar det kännas lite som sommar. Har firat midsommar genom en massa god mat, fika, fiske och så lite bakande såklart!
 
Kvällens efterrätt blir en New York blueberry cheesecake som jag slängde ihop igår. Har aldrig smakat så ska bli spännande, men den ser smarrig ut om jag får säga det själv. :)
 
 

Lite bollande har vi också hunnit med. Nike med sin boll och husse med sin.
 
 
// josefine

midsommar

Vädret börjar ta sig. Har startat dagen med en fiskepremiär, vilken resulterade i en massa fisk. Fick bara ta upp 3 fiskar så vi fick slänga tillbaka en hel del, men kul var det för det! Jag har dessutom hunnit testa ett nytt recept - whoopies! Mums säger jag och så fina det är.
 
 
Innan ugnen + fluffet som skulle emellan kakorna
 
 
Klara!
 
// josefine

kort vecka

Tänk så mycket det gör när man bara jobbar fyra dagar istället för fem. Imorgon är veckans sista dag innan en långhelg på tre dagar. Underbart!

Imorgon är det fotbollsderby och förhoppningsvis hinner jag med en premiärtur på inlinesen. Håller mina tummar och tår för fint väder till helgen.
Några bilder från min och Jonas fyrretur upp på Pullinki förra helgen!
// josefine

idioti

Jag kokar. Jag är så irriterad. Jävla lärare, jävla idioter. Vi måste peta, peta, peta med vår komplettering. Ändra ord för att det råkat komma dit en extra bokstav och såna små fjantiga saker och dessutom har andra fått VG utan den teoretiska ramen som vår examinator tyckte vi skulle ha. Jaha. Kul. Jag hatar orättvisa och när folk inte kan lägga upp saker på ett bra sätt. Ska det vara så svårt att ha en checklista som alla följer så vi alla blir bedömna efter samma saker?

Nu ska jag gå och sova bort denna ilska.



// josefine

söndag

Åh, det är så skönt med ledighet. Måndag imorgon och jobb, men man måste ju jobba också annars skulle man ju inte uppskatta de lediga dagarna på samma sätt! Har hunnit med en massa bakning, lite fotbollslir med Jona och så blev det bilbingo idag. Kom hem tomhänt som vanligt och var sjukt less, tycker ju det borde vara min tur någongång!

Nu ska jag bege mig mot bastun och hoppas jag piggnar till lite av den, håller faktiskt på att somna!



// josefine

cirkus

Första jobbveckan och jag är rätt slut i skallen. Imorgon är det fredag och mitt huvud och jag ser framemot två lediga dagar. Har hunnit med mycket idag förutom jobb har jag hälsat på Oona och lilla Elmina och därefter har Jona och jag vart på cirkus. Första gången för mig. Lite långdraget emellan men kul!

Nu sova!


// josefine

dopning?

Månne om de dopningstestar gladiatorerna? Det är så man blir misstänksam när man läser detta. Man blev ju lite skadad efter projektarbetet i gymnasiet, eller vad säger du Sanna? :)

Nu tagga inför Sveriges premiär i EM! HEJA!



// josefine

småsur

Har haft en mysig helg hemma med besök av Ebba med föräldrar. Herregud vad det går snabbt för barn i den åldern, varje gång man ser henne kan hon nåt nytt!

Just nu sitter jag och är lite småsur. Kände mig sjukt pigg i kropp och ben idag när jag begav mig ut på en löptur, efter 12 min får jag dödshåll och måste gå en bit. Lesslessless. Jag som ville vara dödstrött när jag var klar.


NU fotboll och imorgon börjar jag min bredvidgång! Är lite smånervös, tihi.


// josefine

powernap

Jag överskattade mig själv idag. Körde i ett från Umeå igår, slöade hela kvällen och sen idag åkte vi till Haparanda. Efter en hel jävla dag där slocknade jag i bilen på 2 sek. Tur mamma körde. ;) Har iaf bakat en toscakaka och en saffranskaka på den energi jag fick av min powernap i bilen. Skippar den tänkta löpningen, min kropp behöver vila känner jag!


Nu ska jag slänga upp benen på soffan och smaka mina kakor. Kanske blir det en tidig kväll för min del..



// josefine

examination

Sådärja, Johanna och jag är godkända efter små kompletteringar och det känns bra men samtidigt lite surt. Examinatorn säger att vi har ett jättefint arbete och det enda som saknas för ett VG är teoretisk förankring i diskussionen, något som vår handledare aldrig talat om för oss att det ska finnas med! Känns som att den missen skiljer arbetet från G och VG och det som stör mig är att vår handledare inte berättat detta för oss och därmed avgör vårt betyg. Vi är dessutom inte ensamma i vår grupp om att vara missnöjda med handledaren. Andra blev underkända på sitt arbete som handledaren i sin tur sagt var ett "bra arbete". Galet är vad det är. Nåväl, nu ska jag fixa de små felen och sen har jag sommarlov!


// josefine

passionsfrukt

Nu blir det middag med några bekanta! Känns skönt att ha gjort bort opponeringen idag. Imorgon får vi äntligen veta vad som ska kompletteras samt vilket betyg vi får. Är så sjukt nervös.


En älggryta till varmrätt!


Vitchokladpannacotta med passionsfrukt på toppen till efterrätt!


// josefine

rastlös

Kände mig sjukt rastlös imorse, regnväder ute och en hel slödag bakom mig i ryggen så åkte in till stan för att få något gjort och kom givetvis inte hem tomhänt. :) Är nu en tröja, ett linne samt en klämma rikare och min plånbok är lite tunnare. Det är tur skatteåterbäringen kommer snart, den är efterlängtad!



Superskön och perfekt till sommaren. Från SALT/VILA.

// josefine

irritationsobjekt

Irritationsobjekt:
1. Människor som inte säger till sina småhundar när de skäller, skäller och skäller när man möter dem. Bara för att de är små och gulliga så ska de inte komma undan. Ta dem i nackskinnet förfan!

2. Människor som går på fel sida, speciellt de med hund. Blir jobbigt att möta då de inte alltid fattar att det faktiskt är DE som går på fel sida. Har folk inte fått lära sig i skolan att man går på VÄNSTER sida? Jävla idioter.



// josefine

hemlängtan

Skitvädret fortsätter och det verkar som det blir så hela helgen också. Nåväl då finns det inga ursäkter för att inte städa ihelg då. Måste nog också börja packa lite smått, har en hel del som ska med upp i sommar! Nu har jag hemlängtan.


Nike badar i Nydalasjön.



// josefine

RSS 2.0