middag

Onsdagen den 30 maj. ,Idag har vi skickat in vår uppsats! Har hunnit göra vår opponering idag så nu väntar långhelg och sedan två halvdagar skola innan jag får mitt efterlängtade sommarlov. Ikväll är vi ett gäng som ska på Allstar för att käka middag och fira att vi äntligen är klara.

Dags att hoppa in i duschen!



// josefine

kokostoppar

Blev så sjukt sugen på kokos idag så bakade några kokostoppar. Mums! Måste nog lägga godiset på hyllan ett tag igen, mina armveck mår inte alls bra. Får bli chokladbollar eller glass i några veckor nu som substitut.



Kokostoppar!


Nike tussar av vinterpälsen.


// josefine

10 veckor

Vi är klara! Abstrakten är skrivna, framsidan och innehållsförteckningen är fixad. Allt smått och stort är gjort. Det känns rätt sjukt att vi äntligen är klara med detta arbete vi slitit med i 10 veckor och som kändes så stort när vi började. Ledig dag imorgon och på onsdagmorgon skickar vi in den.

Nu längtar jag bara efter sommarlov. Känns faktiskt riktigt skönt att jag kommer vara ledig varje helg denna sommar, det behövs!



// josefine

brännboll

Så var min långhelg snart slut och det känns lite tungt att jag imorgon ska kliva upp kl 07.00. Nåväl bara kämpa på, nu är det inte mycket kvar! Vekrar bli en långhelg även nästa vecka.

Har haft en riktigt trevlig helg med Jona, Madde & Nike. Vi druckit öl i solen, kikat brännboll, grillat vid sjön, njutit av vädret, råkat glömma vinet i frysen och defrostat det i micron, njutit av slushaktig rosé med fanta och slutligen hejat på Loreen och Sverige i ESC. Tummen upp för oss som sparade pengar och förmodligen en hel del annat på att stanna hemma alla kvällar och slippa trängas i köer och inne på krogarna.



Bengaler, sol och en maaaassa folk!


Brännboll, fredag.


Söndagens korpfotboll.


Nike njuter av solen!


// josefine

sommarvärme

Vilken underbar dag. Ledig dag = sovmorgon. Går ut på morgonen och inser att det är sommarväder, 16 grader i skuggan kl 10. Sitter nu ute på balkongen och njuter av värmen med en bra bok. Har även hunnit kika igenom vår uppsats efter eventuella fel så nu är min "hemläxa" gjord!


Nike myser i skuggan.


Hej uppsats!


// josefine

Nike


Hej Matte, jag sitter ju bara här och kikar vad som händer där nere!



// josefine

väderprognos

Sommarväder ena dagen och skitväder den andra. Nåväl är nöjd över att väderprognosen hade rätt, innebär att det är större chans att vädret blir super i helgen som lovat!

Förövrigt har jag tagit helg idag. Vi körde bara till halv elva och sen insåg vi att vi inte kan göra mer och drog hem för att ladda upp inför helgen och nästa vecka. Känns skönt med 4 hela dagar ledigt.


Grillat är gott!

Det såg mörkt ut imorse.. :/




// josefine

glädje

Är det inte så vackert med glädje? Även om den tyvärr inte är svensk. Kolla förresten Mästarnas Mästare, dagens inslag med Jörgen Jönsson var helt fantastiskt. Rysning x 1000!





// josefine

mums!

Så var de klara och hur goda som helst. Inte alls som vanliga chokladbollar utan de mycket godare, men man kan nog inte trycka i sig lika många då de är mer mastiga! Jag säger bara GÖR DEM!



Innan de fått på sig chokladöverdraget och kokosen.

Färdiga!


// josefine

bio

Tack för alla fina kommentarer angående om jag ska klippa lugg eller ej. Ska fundera lite på det och se hur jag gör, det blir iaf inte innan sommarlovet.

Njuter för tillfället av helg. Bio igår (The Cabin in the Woods) vet inte riktigt vad jag tyckte om den ingen riktig skräckis iaf, men helt ok. Idag har jag och Nike hunnit med en promenad i finvädret och så har jag gett mig på delicatobollarna. Började imorse och är inte färdig ännu. Måste få med mig Jona till affären så vi kan storhandla och köpa chokladen som ska vara ovanpå bollarna. Lovar en bild senare!



// josefine

VM

Men vafan? Less är bara förnamnet.

Nu går jag och sover.


// josefine

frillan

Jag är så sugen på att göra något med mitt hår, men ändå inte. Har ju i princip sparat det sedan gymnasiet och nu när jag äntligen fått det långt blir man så kär i det samtidigt som man är less. Funderar dock på om man skulle klippa lugg? Donade lite med håret igår och lyckades fixa en tillfällig lugg av min hästsvans.


Så vad säger ni? Lugg eller ej?


// josefine

pollen

Nu börjar det likna nåt. När folk ligger ute i gräset och solar eller spelar beachvolley i bikini(!) då är sommaren påväg. Det sjuka är att alla är så sugna på sommar så direkt solen visar sig klär de av sig snabbare än snabbast även om det kanske inte är riktigt så varmt. Känner även att näsan börjar klia mer och mer, älskade pollen!

Nu ska jag inte vara långdragen angående C-uppsatsen jag lovar, men det känns förjävligt skönt att vi igår fick veta att vi hade kunnat gå upp med uppsatsen som den ser ut nu och få godkänt! Det enda vi ska fila på nu innan slutgiltig inlämning är diskussionen.


Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och njuta av att jag är ledig imorgon.



Någon som är sugen på pinnen matte håller i handen :)


Korpfotoll!


// josefine

Delicatobollar

Min nya favvoblogg är inte helt otippat en bakblogg! Jag vet redan vad jag ska testa på till helgen, nämligen dessa. Hur gott vore det inte med hemmagjorda Delicatobollar? Tur man är nyäten och mätt, annars hade jag nog sattit igång på direkten. ;P

Regn och rusk. Nä, nu får det vara nog. Jag har inte ens slutat använda min tunnare vinterjacka ännu och skulle inte bli förvånad om det så började snöa. Ge mig värme.




// josefine

utedagen

Dagen har spenderats ute. Först hade husse korpfotbollsmatch, sen grillade och åt vi ute och nu på kvällskvisten har husse tränat brännboll och då blev det jaga pinnar för Nikes del. Nike och jag bestämde oss för att gå hem tidigare och lämnade kvar husse. Så jag släpper Nike in i skogen så hon får bajsa innan vi ska åka hem men så försvinner hon. Skriker på henne i typ fem min och har sån jävla panik för att hon inte kommer (hon är en riktig räddhare och vågar aldrig gå långt ifrån en). Plötsligt ringer Jona och säger att hon kommit till honom, d.v.s. sprungit drygt 500 m bort. Inte kan vi väl lämna husse tänkte hon nog! SötNike.


Hej, jag heter Nike och jag är söt!





// josefine
Två rejäla köttbitar på grillen, mmm!

chokladbollar

Hockey-VM kan göra ens liv så mycket roligare. Speciellt på fredagar då man bara vill slappa i soffan och se nåt bra och det enda som erbjuds är Lets Dance. :S Igår kändes det dock som man emellanåt såg en Hollywoodproduktion och jag syftar givetvis på ryssarnas underbara dykningr ner i isen. Hade faktiskt kunnat gå illa så ivirga de var att falla.

Skippade i att köpa fredagsgodis och gjorde istället chokladbollar som tilltugg till hockeyn. Tänkte att kroppen behövde lite vila från alla färgämnen då mina armveck ser förjävliga ut för tillfället. Insåg att chokladbollar är jävligt underskattat och framförallt jävligt gott.






// josefine

tjat

Min dag har varit precis som alla andra. Ni måste vara döless på mitt tjat om skola, IKSU och ja det var väl det.

Jag återkommer till helgen när jag kanske hittat på nåt skoj!

På tal om annat så är jag så stolt över min finaste pojkvän. Han har börjat komma igång med träningen igen och inget kan hindra honom, inte ens superdupertråkigtregnväder. Nej, då går han bara längre än vanligt!



// josefine

tomaten

Känns som mitt liv och därmed även denna blogg enbart handlar om C-uppsats, väder, träning och så lite mat/bakning. Känns iofs som det är rätt händelserikt med tanke på att min sommar lär handla om jobb, jobb och jobb och så kanske jag lyckas klämma in nåt trevligt nöje lite här och där.

På tal om mitt innehållsrika liv då. Vi har filat på vårt språk idag, funderat och åter funderat över dessa meningar. Man blir helt jävla sinnesskadad kan jag meddela. Min terapi mot detta stavas I-K-S-U. Idag testade Ponny och jag på nåt så skoj som cardio training. Ett intervallpass med stationer, kondition och styrka varvat. Skönt, finns inte en hjärncell kvar som funderar på det där meningarna just nu vill jag påpeka.



Var nog rödast i salen idag = ett bra kvitto på att man gett allt. Bilden ovan är ett självporträtt.



Nu ska jag dra med mig Jona ner i bastun som jag bokat kvällen till ära, lite tisdagslyx!




// josefine

fullsmockad

Denna förbannade blåst! Riktigt fint väder ute om man bortser från blåsten då. Var just ut på promenad och det känns i öronen efter blåsten men i övrigt var det riktigt fint. En plats i lä och du har sommarväder. Snön smälter sakta men säkert bort, såja!

Hade träff med Studieverkstan idag. Både intressant och lärorikt att få en massa kritik på sin text samt tips på hur man kan förbättra den. Känner att min hjärna är fullsmockad med en massa information så ska bli extremt skönt med ett pass step-muskel för att glömma allt för en timme. Ikväll är det ju dessutom hockey, en perfekt kväll att bara glömma skolan och tänka på annat. Tummen upp för det!




// josefine

brödbak

Jag är verkligen helt död. Vaknat tidigt utan klocka, vilket iofs var riktigt skönt. For iväg och handlade och sen satte jag igång med ett brödbak. Blev ett bröd i långpanna och så grova bullar. För att vara så effektiv som möjligt passade jag på att göra grekiska färsbiffar med örter och fetost medan bröden jästes och gräddades och till färsbiffarna blev det stekt potatis. Nu är jag proppmätt på både mat och bröd och försöker få med mig ut Jona på en liten promenad. Är i stort behov av frisk luft känner jag!

Känner mig peppad på en ny vecka där vi förhoppningsvis kommer avsluta vår uppsats. Dock inte slutgiltigt. Rapportseminarium väntar veckan efter och då lär vi få ändra lite.. Men trots detta kommer det nog kännas grymt!






// josefine

tvätt

Vilken skön dag! Förutom snöovädret ute har jag haft en effektiv dag. Tvättid 08-12 och sen däremellan har jag hunnit träna ett pass step-kondition och städa toaletten. Har planerat att dammsuga hela lägenheten också, men det tar senare och ikväll blir det hockey.

På tal om snöovädret. vi har fått några cm blötsnö på backen. I MAJ. Jag som ville ha sol, grönt och en massa löv även om detta innebär snuva och kliande ögon för mig. Kom sommar, kom!





//josefine

slutspurt

Johanna och jag kämpar på. Vi börjar närma oss slutspurten nu och har idag avslutat resultatet och börjat med diskussionen. Blir sjukt peppad av att se att vi närmar oss mållinjen. (Ja, allt i min värld är en tävling med start och mål). Vi sitter och överanalyserar meningar och mot slutet av dagen är det till och med svårt att svara på ett mail för man vet inte riktigt hur man ska uttrycka sig. Blev den här meningen bra? Nej, om jag skriver såhär då? Och så inser man att allt man skriver inte är en C-uppsats. Haha, men kul har vi!

Just hemkommen från en prommis med Nike. Finväder ute och kände att jag verkligen behövde en kick av solen. Nu ska jag förbereda mig inför imorgon innan jag kryper ner under täcket. Helgen är nära nu!


När kommer löven då?




// josefine

pigg kropp

Vår valborg bestod av grillad mat, prat och en cruis runt Umeå. Trevligt och speciellt skönt var det att vakna upp på tisdag utan huvudvärk och med en pigg kropp! Tummen upp för det säger jag bara. Känns som jag är helt tillbaka i gamla gängor igen.

Har hittat min sims3-skiva och gissa vem som fastnat totalt? När jag inte förbereder inför c-uppsatsen eller tränar är jag fastklistrad. Det är lika farligt som godis det där. Bygga hus, bygga ett nytt och så vidare.


Nu är det dags att gosa ner sig i soffan!



// josefine

RSS 2.0