plums plums

Det är så underbart att vara hemma! Färdiglagad mat, skön säng och så slipper man vakna av att grannen har tvn för högt.. :)

Har busat ute i snön med Nike idag.. Vi plumsade runt huset två varv och efter det var både hund och matte helt körda och gick in för att vila lite.. :D Nu sover hon vid mina fötter och jag tyckte det passade bra att sätta sig här.. Finns inte alltför mycket tid över för det annars..



Nu ut på en kort promenad med Alvin!



// josefine

Nike

Överraskade alla genom att komma hem en vecka för tidigt och dessutom med en liten valp! En finsk lapphund som är helt underbar, Nike heter hon och är en kelig men busig liten tjej..





// josefine

 


DONE

Givetvis Sanna så saknar jag dig och alla andra vänner jag inte sett på år och dar! Saknar faktiskt HELA Svanstein om jag ska var ärlig.. :)

Nu till det mest underbara! JAG HAR GJORT TENTAN! Jag är klarklarklar!!! Känns så underbart, för nu vet jag att det bara är några föreläsningar kvar innan vi åker hem om ganska exakt en vecka.. Sen får jag hoppas jag klarat den så man slipper en jävla omtenta, men det kändes faktiskt ganska bra. Satt och räknade lite på vad jag svarat dåligt på och efter den uträkningen borde jag klara G men sen vet man aldrig hur de bedömer. Hittade på en massa skit på en del frågor där jag inte hade en blekaste aning. Skulle nämligen ha läst om kommunikation på MB igår men båda böckerna var borta..

Ikväll ska vi fira att tentan är över med mat och tillhörande dryck (öl) på NH. Ska bli trevligt. Känns lite hårt att vi börjar 0900 imorgon med den nya kursen, Vetenskaplig teori 4,5 p.


Nej, nu ska jag nog ut på stan och känna och klämma på lite kläder! :)



// josefine

balkongen

Ställde klockan på 09.30. Lite sovmorgon måste man ju få när man har egna studier.. :) Vaknade av att Jona hoppade upp och slog av larmet. Somnade om och sen helt jävla plötlsigt är klockan 11.15. Men helvete också. Solen strålar och jag ska sitta inne på MB. Ingen trevlig tanke. Just när jag är klar och står i hallen kommer Jona på den brillianta idén att jag ju kan sitta ute på balkongen och plugga. Där är det tyst och ingen som stör mig. Perfekt! Av med jeansen och på med mjukisarna! Satt där ute en timme innan molnen drog in och vindarna ville ha mina papper.

Ikväll blir det bio med några tjejer från klassen, skönt att tänka på något annat än den stundande tentan. Känns som det är så mycket men ändå säger alla som gjort tentan att den är väldigt lätt. Får allt lita på dem!

Snart snart snart är det påsk! Saknar min säng.



// josefine

tappert försök

Sitter och pluggar, eller rättare sagt FÖRSÖKER! Hittar på en massa annat jag kan kolla på nätet istället för att söka rätt på saker jag inte förstår eller måste kunna. Kom igen nu förfan, skärp dig Josefine!

Imorgon drar jag till MB, ett som är säkert. Där finns det inte mycket som stör eller lockar.. Tre dagar återstår.. Nervositeten börjar komma.



// josefine

extas

Hur det gick? FBK vann.


Det utbröt slagsmål under matchen. Ett vilt slagsmål och vill ni veta det roligaste av allt - domaren gick inte emellan utan lät dem känna på varandra lite. Publiken var i extas.



// josefine

sudden death

Såklart så glömde vi kameran i all vår bråtska. Typiskt. Vi fick dock se en spännande match som gick till en förlängning vi aldrig hann se pga av att sista bussen mot Umeå gick.. :( Depp! Var dock kul att få se SAIK mål och se hur hela hallen exploderade även om jag inte höll på dem! FBK hade tagit med sig en betydligt större klack denna gång, jämfört med sist då det i princip bara var Jona, jag och ca fem till..

Har suttit ute i det underbara vårvädret och försökt plugga men blev mest solande.. Sen gjorde Jona och jag ett försök till att gå ut på en promenad, men så kände vi att det blåste lite kallt så vi vände hemåt istället för att käka lite lunch.. :)


Dags att göra nåt vettigt, som plugga eller fundera ut dagens middag!



// josefine

bula

Vaknade av att solen lyste in i sovrummet, härligt! Hann ligga och dra mig i en halvtimme och så är solen försvunnen, men helvete. Sån jävla otur. Jag hade ju planerat en promenad ut till Strömpilen och tillbaka, så fint att gå längs älven. Nu vet jag inte om jag orkar. Grått, grått och åter grått. Som en liten halvtrevlig överraskning åkte jag på näsblod också.

Ska försöka komma ihåg att ta med kameran idag när vi drar på hockey så jag kanske har lite bilder att bjuda på någon dag!

Tuberkulosvaccinet jobbar stenhårt inne i armen. Har fått en liten bula, igen. Nu ser det ut som en finne eller ett stort myggbett och dessutom gör det ont. Kan inte ligga på den armen och jag som älskar att sova på min vänstersida. :(


Nu ut och promenera eller kanske tappa upp ett varmt bad! :)



// josefine


pest och kolera

Just som jag tänker vara aktiv och lägga in lite fina bilder som jag tror jag tagit så är såklart batteriet i kameran slut.. :( Så jävla typiskt! Får bli en annan dag då!

Opponering idag, sjukt underbart att det är bortgjort för nu kan jag koncentrera mig på tentan! Lite små kompletteringar måste dock göras till arbetet, men det är nog förmodligen fixat på tio minuter så det känns rätt skönt! Kan snart börja räkna ner dagarna till påsk! :D

Vaccination nummer 3 idag, mot tuberkulos. Intressant att det injiceras just under huden och inte i muskeln. Fick en liten bula som nu är borta. Det värsta kommer väl sen. Jona som redan är vaccinerad fick stå bredvid och titta på. Alltid nåt nytt man kan lära sig! Sköterskan var förövrigt en av de goaste jag träffat, så kul att se såna som passar så bra i sina yrken.

Nu fortsätta med maten och sen blir det tvätt. Tvätt på en fredag? PEST OCH KOLERA är vad det är! Imorgon nåt roligare - slutspelshockey i Skellefteå! :) Wiihoo!


// josefine


sängar

Så otroligt skönt att bara få komma iväg över helgen och göra nåt annat än allt man alltid gör. Inte var det fyskam att träffa lilla Ebba som vuxit så det knakat. Helt sjukt hur snabbt de går för de små liven! :) Snart är hon uppe och springer, haha!

 

På tal om skönt - så jävla SKÖNT att Patrik Sjöberg ÄNTLIGEN åkte ur mästarnas mästare. Nästan så man borde springa ner till statoil och köpa några 3,5or för att fira detta! :D

 

Hade seminarium 3 idag, dvs vi visade upp vår film som vi spelade in i fredags. :D Helt sjukt kul att se hur de andra valt att lägga upp det och vi var nog den grupp som gjort det mest seriöst. Dock fick man sig ett gott skratt i de övriga filmerna, vilket var väldigt uppskattat! :)

 

Har suttit och kikat lite på lägenheter och hoppas så innerligt vi hittar nåt jävla bra till hösten. Orkar inte bo bland någon annans möbler, porslin och röklukt. Dessutom vaknar jag sisådär en gång i veckan av en molande värk i ryggen då sängen är för hård. :( Så ihelg när vi var i Luleå vaknade jag ju såklart där av ryggvärk då det var byte av säng. När jag åker hem till påsk kommer jag nog ha värk efter första natten, då sängen hemma är mjuk och sen tillbaka till Umeå och TEGELSTENSSÄNGEN. Ryggvärk igen och ja ni fattar. Helvete nu vill jag bara bo i en lägenhet med mina EGNA möbler, mitt EGET porslin och framförallt min EGEN JÄVLA SKÖNA SÄNG!

 

 

Ps. har tagit en massa fina bilder, men kabeln till mobilen är förmodligen kvarglömd hemma! :S KUK!

 

// josefine


däckad

Är helt jävla sjukt trött! En promenad in till stan med Ebba, Pernilla och Johan tog tydligen kål på mig. Ligger och halvsover i soffan, bäst att sätta sig upp och koncentrera på hockeymatchen! :) Hittade faktiskt något på stan idag! En skjorta. Hoppas den passar, orkade nämligen aldrig pröva den. hehe!

Ikväll blir det käk när Johan kommer från hockeyn och sen melodifestival för hela slanten. Lär somna efter första numret, men vafan! Smällar man får ta va?

Hade glömt hur otroligt jobbigt det är att åka buss. Dessutom i fyra timmar. Resultat; huvudvärk, stela knän (tecken på att jag blivit gammal eller bara är i alltför dålig fysisk form?) och givetvis öm nacke..


Nu koncentrera mer på hockeyn!



// josefine



Grundläggande Omvårdnad

Jag berhöver väl inte ens beskriva känslan man känner när man just skickat in ett arbete? Nej, tänkte väl det! Gud så underbart! Kunde komma hem idag och INTE tänka på att söka fram nåt i Grundläggande Omvårdnad del 1, 2, 3 eller 4. Utan bara slänga mig i soffan och slökolla allt ni kan tänka er.. :D

En middag, några serier och ett bad senare sitter jag här och funderar på att gå och lägga mig. 12.30 imorgon ska vi spela in vår film och sen är det HELG!

En helg med fotboll, lite melodifestival och såklart mys med världens mysigaste Ebba! :)

Såg förresten en kvinna som stod och klippte naglarna i busskuren idag.. Kändes inte helt normalt. Ok, det var ju ute men ändå..


GODNATT!



// josefine

Mr.Depp

Johnny Depp, kan det gå fel då? Nej, jag tror faktiskt inte det! Helt sjukt grym var han och så måste man ju ge beröm för alla som står för hår, make-up och kläder.. :) Filmen var också bra, sevärd helt klart! En rolig liten värld att titta in i om man säger så..




HATAR folk som prasslar sådär onödigt mycket när man är på bio, tuggar så exakt ALLA hör att hon/han köpt varma chips. Det borde finnas prasselbio och totaltystandsbio! Dessutom fattar jag inte att de inte låser dörren i den sekunten filmen börjar. Tre personer vandrade in och skulle såklart sitta i mitten på vår rad. Detta hände när det gått ca 15-20 min av filmen. Sjukt irriterande. Ställa sig upp, in med magen, amputera benen och så fixa jackan så man inte sätter sig på den innan man ska ner igen.. Hooh!

Nu väntar sängen, för imorgon mina damer och herrar ska grupparbetet vara klart! :D Jag hoppar och skuttar!



// josefine


pizza eller ej?

Sitter och funderar om vi ska ut och käka pizza eller om jag ska slänga ihop nån middag.. Hur som helst väntar bio klockan 1830! Intressant är vad det ska bli. Är mest nyfiken på Johnny Depp, tror han kommer vara grym! :)

Vaccinspruta nummer två mot hepatit fixad idag, kändes som den gjorde mer ont än den första. Fast det verkar ju konstigt? Kanske bara min arm som hade en dålig dag.. Ja, vem vet! Jona och jag kom även fram till att det inte gör direkt ont, utan att det liksom strålar ut i armen när de sprutar in vaccinet och att det mest är obehagligt. Sitter nu mest och tänker på hur otrevligt det kommer bli när vi ska vaccinera oss mot tuberkulos, man ska tydligen gå runt med ett sår i 2-6 veckor som det kommer ut en massa vätska ifrån.. :S Mysigt!


Nu springa iväg och fixa lite mat och sen en promenad mot bion!


Och jo, det allra roligaste för dagen! Vimpel-Frida har fixat körkort! :D Helt underbart! GRATTIS!!!



// josefine

frustrerad

Har suttit nu nån timme och försökt hitta lite att referera till i vår kära kurslitteratur.. Hittar inte allt jag vill och börjar bli lite frustrerad. Det är nog dags för ett bad för min del och sen nya tag när mitt hår är rent och kroppen luktar gott! Eller ja, gott och gott. Så jävla gott som en kropp nu kan lukta.

Tvättid idag, kul när tvättkorgen var helt jävla överfull. Hade knappt rena trosor och strumpor idag.. Snacka om att man är handikappad och hur sjukt jobbigt är det inte att tvätta egentligen? Ta ansvar för att allt är rent när man vill ha det, se till så man har rena kläder till morgondagen. Nä fyfan. Tacka vet jag att bo hemma och få allt serverat på ett silverfat! :D

Veckan börjar närma sig sitt slut. Jo, jag är medveten om att det bara är tisdag, men detta var vår sista skoldag för denna vecka så det känns ju som att helgen snart är här. Imorgon väntar plugg på MB, grupparbetet ska så in i helvete bli klart. Det var väl så vi tänkt iaf. Kvällen bjussar på bio - Alice i underlivet förlåt jag menar underlandet. Men det är imorgon det. Nu är det nog så att tvätten är klar där nere. Jo, det tror jag. Kom ihåg nyckeln annars blir det en extra runda i trappan, orkar inte med träningsvärk i låren imorgon känner jag. :)


så nu skriver jag det Heidi Klum säger allra bäst - AUF WIEDERSEHEN!



// josefine

brinken

Sjukt trött imorse. Upp innan elva och iväg till medicinska bibblan för lite manusskrivning till basgrupp tios film om sänglägeskomplikationer! Intressant faktiskt!

Gårdagen bjöd på underbart väder, igen. En sväng på stan för lite råvaruinhandling sen hem och slöa innan Johanna kom. Vi slängde ihop en sjukt god kycklinggryta och drack rött(!) vin till det! Var faktiskt riktigt gott, det enda röda vinet jag druckit som jag fick ner.. :) Ska lägga namnet på minnet, var så säkra på det ni. Vi satt och pratade, drack vin och käkade chips. Mysig tjejkväll som det lär bli en repris på!

Och jo, är så sjukt glad över att just Jörgen Brink fick vinna Vasaloppet. Som han förtjänade det, ojojOJ! UNDERBART!

Nu ska jag fixa ihop en smörgås eller två innan middagen som lär bli lite senare idag. Kanske läsa lite i ovårdnadens grund, även om jag inte känner mig supersugen. Känns dock som att det är dags att börja lite smått.



// josefine

det gamla vanliga

Tacostacostacos. Det äter vi nästan varje fredag, men gott är det! Just nu står en smulpaj i ugnen och väntar på att Linn och jag ska käka upp den och jag, ja jag väntar bara på att Linn ska anlända. :)

Hade min sista dag på praktiken idag och det kändes lite tråkigt måste jag säga, man hade ju just lärt känna alla och lära sig alla rutiner och så var det dags att sluta och börja med det vanliga igen.. :S

Dagen har bjudit på helt jävla underbart väder! Strålande sol. VÅRVÄDER! :) Åh, så härligt! Nu känner man att man lever igen. Man kommer på sig själv med att gå runt och le hela tiden. Tänk så mycket lite sol kan göra med en egentligen, helt otroligt!




// josefine

effektivt

Effektiv dag. Sovmorgon till 09.30 (vilket var sjukt uppskattat), handlat, diskat, lagat mat, diskat, promenerat i stormen till medicinska biblioteket för att jobba med mitt & Johannas grupparbete. Nu börjar det äntligen likna nåt, inte alltför mycket kvar om man säger så.. SKÖNT! Påsken närmar sig med stormsteg, detta insåg jag idag då jag hittade påskmust! Var givetvis tvungen att köpa med mig årets första flaska, annat vore galet.

Hade lite funderingar kring att åka ner till Luleå för att hälsa på Ebba, Pernilla och Johan men så sket det sig då de ska åka upp den helgen för älgmiddag med pappas jaktlag. Ingen annan helg funkar så då får jag bli kvar i denna stad fram till påsk. Har inget emot denna vackra stad men skulle bara så hemskt gärna ha velat träffa min underbara brorsdotter! Nåväl får ta det till påsk. Får bli en tentapluggshelg istället. Kanske bäst så!


Nu ska jag njuta lite av min bok, kanske ta en nap i soffan! :)



// josefine

blod, svett och inte långt till tårar

Ledig från praktiken idag, skönt! Imorse tyckte jag att skulle ta vara på denna dag och inte slösa bort den framför datorn eller tvn. Beslutade mig därför för att ta mig en joggingtur. Javisst, det skulle jag göra! Ett bra beslut tyckte jag eftersom det nog förmodligen var ett halvår sen sist. Det var förövrigt ca ett år sedan jag tränade seriöst, vafan är det för fel på mig? Fattar jag inte hur sjukt illa jag behandlar min kropp? Tydligen inte. Nåväl begav mig ut på gångvägen som löper längs älven här på Öbacka. Efter ca en km kände jag hur sjukt trött jag var, trots mina två inhaleringar av bricanyl innan (inte för att jag egentligen ska behöva det under vinterhalvåret, tog det mest för att hjälpa mig på traven lite). Tänkte att de kanske skulle hjälpa mig att andas igenom de ca fem kilometrarna jag tänkt jogga. Ack så fel jag hade. Stannade till typ fem gånger för att spotta lite blod och tänka; varför slutade jag träna? Kom iaf fram till mitt mål och sen hem igen utan att kollapsa! Får väl ge mig bragdguldet för det. Haha, fyfan säger jag bara och tänker på att jag nog måste fortsätta med detta om jag vill ha den där ack så efterlängtade konditionen. Ser inte framemot nästa gång. Nej, det gör jag fan inte!


Känner hur endorfinerna börjar flöda. Alltid nåt! Ska försöka komma ihåg dem nästa gång jag ger mig ut.



// josefine

RSS 2.0