ögoninflammation

Nu börjar det äntligen kännas lite bättre i halsen, har ju fått mig en redig vilodag idag. MEN givetvis slog ögoninflammationen till som den alltid gör när jag blir sjuk och jag som inte ens använt linser sen söndag. Äh, nu ger jag upp i mina försök att undvika den.
 
Imorgon ska jag inhandla lite julklappar för mammas räkning och vila, vila, vila så jag känner mig pigg och fräsch inför fredagens körning. Vi har redan planerat in ett lunchstopp på Frasses i Bygdeå!
 
 
// josefine

östra paviljongerna

Då hade även jag jullov och det är inte vilket jullov som helst, nej det är mitt sista! Vi avslutade arbetet idag och sen vidare mot östra paviljongerna för att skriva min sista finska tenta. Skönt!
 
Johanna och jag drog även slutsatsen att jag nog inte har halsfluss så bara att vänta ut detta halshelvete. Ni ser, nåt lär vi oss på vår utbildning! ;)
 
Nu ska jag slå på en film, suga på en piggelin och hoppas min hals låter mig sova inatt! 
 
 
Saknar min älskade skrutta!
 
// josefine

halsjävel

ÅÅÅH! Less är bara förnamnet, varför ska man bli sjuk just den vecka man har en massa att göra? Inatt har jag sovit skit. Min hals har gjort så ont att jag inte kunnat sova. Hoppas vid gud att Johanna och jag blir klara med arbetet idag så jag kan vila ut hela dagen imorgon. Hade ju givetvis tenta i finskakursen igår och så väntar ännu en idag. Det muntliga är nu bortgjort och det fick jag VG på, wohoo! Får hoppas man klarar tentorna så man slipper vara den första som kuggar på 8 år.
 
Nu ska jag suga i min en strepsils och kämpa på. Denna dag kommer bli lång.
 
 
// josefine

leidseplein

Riktigt skönt att vara hemma! Har dock åkt på en besvärlig hals som heter duga. Vaknade inatt av att jag kippade efter andan och trodde jag skulle dö. Tror dessutom jag haft lite feber inatt. Har helt enkelt blivit för mycket skitmat och lite för hårt leverne under lite väl många dagar
 
Här kommer lite bilder från en helt underbar stad! Ska verkligen tillbaka och då på sommaren så man kan sitta ute och njuta av den vackra miljön.
 
Blev förövrigt riktigt överraskad när jag på fredag satt på ett fik och käkade frulle och så kommer ingen mindre än Sophie in! Hade inte den blekaste. Jona och Fiffe hade planerat detta bakom min rygg! LYCKA!
 
The Penthouse
 
Master bedroom
 
Utsikt. Leidseplein till höger.
 
Sugen?
 
Vatten överallt.
 
Anne Frank huis
 
 
 
// josefine

leidseplein


cph-ams

 
 
 
 
// josefine

amsterdam

Och så var vi här. Oj, ni ska bara veta hur fint det är. Lampor överallt och små, trånga gator. Nyduschad i sängen med en vit toblerone i handen, livet kan ju vara sämre. Väntar på att Jona ska bli klar så vi kan gå ut på stan för en middag. Imorgon kommer resten av gänget och så väntar SHM! 
 
Kan kanske komma med lite bilder imorgon!
 
 
// josefine

skåne

Skåne är inte så dumt ändå. Förstår vad folk säger, de är trevliga och vill kramas istället för att skaka hand. Även en kall norrlänning kan uppskatta sånt ibland.
 
Kul julbord i lördags. Höjdpunkten var inte maten utan den efterföljande nubben. Usch och fy, men tack vare den fick Jona och jag igång dansgolvet och jävlar i mig vad kul vi hade. På riktigt har jag inte haft såhär kul med alkohol inblandat på många år. Söndagens bakishäng bestod av fem-sex filmer och piggelin.
 
Har även hunnit besöka Malmö för lite shopping. Kom inte hem tomhänt. Imorgon flyger vi till Amsterdam för fler gulddagar. 
 
 
// josefine

malmö

Oj, så mycket snö det har kommit här i Umeå.Stor skillnad mot hemma, men inget snökaos här så långt ögat kan nå. Cyklade ner mot skolan idag för muntligt prov i finska, gick superbra! Både cyklingen och provet.
 
Imorgon bär det av igen. På morgonen flyger vi mot Malmö för att sedan ta oss till Lund. På kvällen väntar årets första julbord, mums! Är mest nervös över om jag kommer förstå vad de där skåningarna säger. Tur Jona har kompisar som är inflyttade från andra mer tydligtalande delar av Sverige. ;) hehe.
 
Nu ska jag packa det sista och sen är det nattinatt för mig! Lovar mer bilder i veckan.
 
 
// josefine

lyxfällan

Usch, vilken obehaglig ångest jag får när jag tittar på Lyxfällan. Tycker det är så himla sorgligt att vissa inte förstår hur man hanterar pengar och tröstäter så de måste ta lån. Hallå, men får jag fråga vars denna värld är påväg? Nu får ni ju förfan ge er. Skärp till er och skaffa er ett jobb. Sluta tröstäta och handla en massa onödigt. Omogna människor som inte tänker längre än näsan räcker.
 
Är ensam hela dagarna när alla jobbar och Jona åkt iväg till Umeå. Bara jag och Nike. Vi hjälper mest mamma med lite julstädning och julbak. Det är egentligen mest jag som städar och Nike käkar morötter. Ingen av oss är dock speciellt sugen på att vara ute i kylan länge. Nike hoppar runt på tre tassar och gör sina behov relativt snabbt. Kinderna blir röda och fina och lungorna ordentligt rensade från den smutsiga stadsluften. På torsdag åker jag mot Umeå och därefter väntar Lund, Köpenhamn och sedan Amsterdam. Kommer sakna Nike som stannar i Övertorneå!
 
 
 
// josefine

RSS 2.0