bagare

Det går inte så bra för mig. Lever livet genom att jobba. I söndags kom min kära kusin hit så har försökt spendera all min lediga tid med henne! Ihelgen väntar sommarens enda lediga helg, ledig fre-sön. Imorgon startar vi helgens aktiviteter med att baka rieska i bagarstugan samt fixa pizza till middag. Känner på mig att det kommer bli en proppmätt dag.

Nu väntar bastu och tidig uppstigning imorgon! Kan inte lova nåt, men ska göra mitt yttersta för att bli bättre på blloggkanten.


Fasters gullunge gymnastiserar.


// josefine


Foo Fighters

Det går inte att beskriva i ord hur coolt det var att se Foo Fighters live. De var så sjukt bra! Dave Grohl sjöng som en gud och studsade runt på scenen och headbangade som bara den. Han var dessutom rolig emellan låtarna och drog en del skämt. Jag bara ÄLSKADE det! Ryser bara jag tänker på det.


Nu är vi återigen hemma efter en natt i Sthlm. Ska strax bege mig hemåt där Ebba väntar så nu blir det bus, har inte sett sötungen på nästan två månader!



// josefine

arbeit

Jag har varit dålig här men det beror på att jag börjat jobba. Tre dagar bredvidgång och idag hade jag första dagen helt själv. Gick finfint så det känns skönt! :) Har försökt hämta igen sömn och vända tillbaka dygnet ända sen vi kom hem och nu tror jag den gamla vanliga är tillbaka. Igår lyckades jag somna redan 21, vet inte när det hänt senast. Insåg även att det här med att sova med öppet fönster nog inte är en så bra idé. Vaknade 01.30 av att min näsa var helt täppt och ögonen kliade som satan. Får väl svettas som en gris hela sommaren då. :S

Det här med jobbet känns också så sjukt. Det får en att inse att man kommit en bit på vägen med utbildningen. När telefonen ringer och man svarar; "akutavdelningen Josefine undersköterska". Känns som jag började igår och då har jag ju redan gått hälften. Så om tre terminer får jag förhoppningsvis svara; "X-avdelningen Josefine sjuksköterska". Galet är vad det är. Något annat som däremot inte är galet utan bara riktigt kul är när patienterna ger en beröm för att man är så uppmärksam och ambitiös. "Du kommer bli en så bra sjuksköterska". Dessa ord ska jag ta med på vägen och alla dess med- och motgångar..



// josefine

hemhemhemma

Äntligen hemma, eller nästan hemma iaf. Befinner mig i Ekobyn och ska strax basta och sen sova! Jag är så glad över att ha de där flighterna bakom mig. Miami-London tog drygt 8 h och jag somnade efter en halvtimme och vaknade ca 40 min innan vi skulle landa. Så jävla skönt att bara sova bort 8 h sådär och slippa sitta bredvid en tjockis och trängas som sist. Mina fötter var helt sjukt svullna, fick knappt på mina skor när vi väl skulle kliva av.

Imorgon startar sommarjobbet med bredvidgång. Ska bli riktigt intressant och jag måste medge att jag är lite nervös, men det är bra!

Har förövrigt återigen kommit fram till att jag bor i fel land. Utomlands slipper man torra händer om vintern och det finns typ inge gräs där så man slipper kliande ögon. Dock skulle jag sakna vintern..



// josefine

dadeland mall

Idag är vår sista heldag här för imorgon kväll flyger vi hemåt. Både Jona och jag har börjat sakna Nike så sjukt mycket så det ska bli skönt att komma hem!

Tänkte spendera dagen vid poolen och ikväll ska vi äta gott. Igår var vi på Dadelland Mall. Fanns inte lika bra affärer som på Dolphin Mall men lyckades hitta lite smink från Sephora och ett linne från Zara. Märker att man börjar bli lite less på shoppingen. Man är inte lika uppmärksam när man går runt utan man börjar känna sig mätt och nöjd. Nu är det verkligen dags att åka hem känner jag.


Ocean Drive.




// josefine


väderleksrapport

Det är sjukt hur dåliga väderleksarpporter som ges här. Igår hade de lovat regn och åska, det enda som fanns var moln. Idag skulle det regna - mycket. Inget regn och dessutom har solen varit framme! Var helt avslagen när vi kom hem från South Beach efter att ha vart ute i solen några timmar. Imorgon ska det... REGNA! Jag tror på sol. I ett land som USA borde man ju kunna stämma dem för hur dåligt de förutspår vädret jämfört med Sverige.

Påväg hgem från South Beach visste inte riktigt taxichauffören var 4100 West Flagler Street låg så Jona fick guida honom. Fyfan, vi borde få åka gratis. Jona guidar Miamis taxichaufförer varenda dag i stort sett. Det är jävligt tur jag har honom då jag själv mest kollar på alla hus. :D


Nu har vi inte många dagar kvar och helt ärligt börjar jag längta hem lite. Vi flyger hemåt på kvällen på måndag så vi får en hel dag då, vilket innebär att vi har tre dagar kvar att spendera.




Poolhäng och South Beach!





Coral Gables.




// josefine


moln

Molnigt väder som lovat men inget regn och ingen åska. Det tackar vi för. Trots dessa moln har jag spenderat några timmar nere vid poolen. Läst och njutit av de få stunder solen valde att kika fram. Det är ju varmt i luften så skönt att ligga där ändå trots att solen vägrar visa sig och med en bra bok glömmer man snabbt bort tiden. Jona låg och sov när jag kom in kring 14.30. Nu funderar vi på om vi ska ta en taxi till south beach för att kika runt lite.





// josefine


jonas lokalsinne

Jona och jag hade världens otur idag. Vi beställde taxi på morgonen och denna kille kunde inte hitta till Dolphin Mall. Han körde fel, vände och till slut fick Jona (!) hjälpa honom på traven. Haha, så sjukt. Ok, Jona har typ världens bästa lokalsinne men vi har inte ens varit här i en vecka och killen hittar bättre än en taxichaufför. Ja, då börjar man ju bli lite rädd. Rädd för hur kass en taxichaufför kan vara och glad över vilken kille man har! :) När vi sen väl kom fram och gick in på en butik så stod världens segaste par framför oss i kön. De hade handlat en jävla massa plus att mannen började kolla på solglasögon när frugan typ var klar. Så då fick vi alla vänta tills han valt de han ville ha. Kassörskan såg ut som hon ville sätta en kula i pannan på gubben och jag kan meddela er att hon nog inte var den enda som kände så! Fyfan vad less man kan bli på tröga människor. Man kan inte börja välja ut glasögon när frun just ska betala och andra står bakom i kön. Inte ok, inte någonstans.

Lyckades dessutom skaffa mig mitt tredje skavsår på en vecka. Fattar inte! Först lilltårna och sen efter vår lyxmiddag gick jag lite väl långt med heels vilket ledde till blåsor på stortån och nu är det hälen som är drabbad. Kommer alltid minnas denna resa som resan med skavsåren.

Vi har varit sjukt dåliga med kameran idag så inga nya bilder! Kul att de lovar regn och åska ända fram tills vi åker hem. :/





// josefine

VS

En dag på Dolphin Mall är över. Vädret var inte superbra idag så vi bestämde oss för lite shopping istället. Gav Victorias Secret en andra chans och hittade lite underkläder. Efter första besöket blev jag lite less. Skulle testa en BH och så kom en tjej fram som väldigt gärna ville hjälpa mig, visst tänkte jag och lät henne mäta. BH:n hon tyckte skulle passa mig var minst två kupor för liten, hallå är du dum i huvudet? Hur fan fick hon jobb där kan man ju undra? Inte så kul för kunder att kuta in och ut ur provhyttarna för att ett stolpskott inte kan sköta sitt jobb.

Imorgon hoppas jag på sol så vi kan mysa vid poolen istället, tänk att det kan vara så skönt att inte göra någonting! Väntar förövrigt på att vår pizza ska komma. Vi vill passa på att göra vår vistelse så amerikansk som möjligt och i detta ingår ju självklart home delivery. :)



// josefine

utsökt

Igår hade vi världens slöaste dag. Skönt var det! På kvällen åkte vi till en av Miamis finaste restauranger och åt en underbar tre-rätters. Bland det bästa jag ätit! Förrätten var magisk, varmrättens kött helt fantasktiskt och potatisgratängen var som hämtad från himlen. Min passionsfrukssorbet som jag åt till efterrätt var lagom tinad och lagom söt. Det var så sjukt gott så jag dreglar bara jag tänker på det. :) Både Jona och jag är riktiga matfreaks så under våra semestrar är god mat en av de viktigaste ingredienserna!

Idag har vi spenderat hela dagen vid poolen. Solat, badat och läst. Det blåser skönt så man blir inte så svettig när man väl ligger där. Mina shorts fick känna på vinden och åkte rakt ner i poolens djup och Jona fick sig en dyktur extra! :D











// josefine

poolhäng

Proppmätt. Har just varit förbi Burger King för lite kvällsmål. Strips och en sundae. MUMS! Har hunnit med en massa idag! Började dagen med lite poolhäng. Bränd hårbotten som vanligt och näsan som jag brände i Levi under påsken börjar anta samma färg här. :S Därefter åkte vi till ett finare område och vandrade runt lite och därefter blev det taxi till Dolphin Mall där vi shoppade och käkade gott!

Nu ska jag hoppa i duschen och sen kika lite tv innan jag tackar för idag. :)



// josefine

morgontrött?

Jag älskar min Miami-dygsrytm. Somnar kring 22 och vaknar kring 07.30, helt utvilad. Underbart! Svårare är det dock att få upp Jona som är den morgontrötta typen. Lovade ju bilder igår så här kommer några.

Jo, förresten. Jona och jag skulle försöka oss på att gå till Dolphin Mall igår, men vi gick lite fel och hamnade i slummen typ. En kille ropade att vi var i bad hoods. Fanns bara hispanics där så självklart passade inte vi superljusa svenskar där. En söt tant tipsade oss vars vi kunde hitta en taxi därifrån!








Häagen-Dazs har världens godaste glass! Cookies&cream är mmmmm!


// josefine

sunshine state

Vilken resa, nåväl nu är vi iaf här! Flygresan från London till Miami tog 9h. Sov inte nåt alls, dels på att jag hade en ryss bakom mig som hela tiden kickade mig i ryggen med knäna. Bredvid mig satt en jävla jude som var fet och tog supermycket plats. Dessutom hade han sin armbåge på min fjärrkontroll (som satt fast i armstödet) så när jag kollade film kunde ljudet helt plötsligt försvinna o.s.v. men iofs kanske det gjorde det hela lite mer spännande. Man visste ju liksom aldrig vad som skulle ske härnäst. Passkontrollen tog år och dar, var sjukt nervös när jag blev utfrågad: Anna, where do you live? Is this your first time in the U.S? och så fortsatte det så. Och ja, jag heter ju Anna Josefine så alla som läser mitt pass kallar mig Anna.

Första dagen idag. Mitt vänstra öga var lite småirriterat i onsdags men tänkte att det nog går över, brukar ha småirriterade ögon ibland som försvinner under natten. MEN när jag vaknar på Arlanda på torsdag är det mer svullet och mer rött. Kliar och svider emellanåt. Idag är det ännu värre, kul. Förmodligen ögoninflammation, så man inte kan använda linser. Försökte med att bara ha i det "friska" ögat men kändes så sjukt att typ vara blind på ett öga så gav upp och tog på brillorna vilket ledde till att jag inte kunde solbrillor. Jobbigt i det soliga vädret. Tur vi drog till Dolphin Mall och shoppade lite. :) Jag bara älskar Forever21, helt enorm affär med en massa snygga kläder!

Lovar att ladda upp bilder nån kväll/natt när jag inte är alltför trött. Klockan är nu 21.30 här så vi är lite efter er i Sverige!



// josefine

rest&fly

Då börjar packnigen vara så gott som klar. Disken är diskad och lägenheten städad. Jona ligger och sover och jag väntar på att han ska vakna så vi kan plocka bort sängkläderna och packa ner datorn och det allra sista. Vi hade ju först planerat att vaka natten på Arlanda för att sedan kunna sova på planet men sen ändrade vi oss och bokade rum på rest&fly så vi får några timmar sömn inför resan.


Nu ska jag passa på att kika lite tv och ta det lugnt innan vi beger oss.


// josefine

RSS 2.0