HATA

Jag gör det officiellt, jag hatar Umeå taxi. HATARHATARHATAR. Ringer dit på onsdag för att FÖRBESTÄLLA taxi till torsdag då jag vet att man ofta får vänta länge i kö och verkligen, verkligen inte vill missa bussen mot Haparanda. Bokar den till 16.00 då min buss går 16.20 från NUS, en bilresa på ca 5 min. Jag vill alltid vara ute i god tid så jag går ut redan 15.45 för att sitta i solen med mina 7(!) väskor. Klockan blir 16 och sen är den 16.10 och då kommer en taxi till min stora glädje. Hade ju hunnit bli jävligt orolig. Min buss skulle ju trots allt avgå 16.20. Taxichauffören har en person i taxin som han släpper av och så frågar jag;
- "hej är det dig jag ska åka med? har bokat en taxi som skulle vart här 16?"
Gubben sätter sig i bilen och säger;
- "jadu, jag vet inte. måste kolla på min skärm. nej, det var visst en annan. hejdå."
Jag försöker med; "men den skulle kommit för 10 min sen och jag ska bara upp till NUS" men gubben bara kör iväg. Älska den serviceinriktade människan. DÖÖÖ! Jahapp tänker jag och försöker ringa till dem för att boka en ny. Tar hundra år och sen när jag kommer fram så hasplar jag ur mig att jag ska vara uppe på NUS inom fem min och att jag förbokat en taxi som tydligen skitit i mig. De säger att det blivit nåt fel med min bokning men ska skicka en taxi så snart som möjligt. Jag gråter för jag är så jävla arg. Men det verkar inte mannen i växeln bry sig om då jag en kvart senare inte sett skymten av en jävla taxi. Då kommer kvinnan vi hyrt lägenheten av, jag berättar vad som hänt och hon ringer och praktiskt taget hotar dem. Fem min senare står en taxi framför mig men lite sent kanske. 16.40 är jag uppe på NUS, 20 min försent! skönt. jävligt skönt. Tydligen är det ok att ignorera unga männisor. Taxichauffören var snäll och kikade upp en ny buss åt mig. Fick åka gratis och cheferna som han ringt till bad så hiiiimla mycket om ursäkt. jajaja, skitsamma. Vad hjälper en jävla ursäkt mig nu? Ingenjävlating. Tvingas vänta 40 min på en ny och denna buss är den sega varianten som tar en timme extra, KUL! Jävla amatörer, jävla fittor. Sista gången jag åkte med dem.

Nu jävla ska de få höra. Jag ska ringa dem. Mamma ska ringa dem. Jona ska ringa dem. Dagens ris i VK. Ni ska få all jävla skit ni förtjänar jävla skitbolag!




// josefine



sista gången

Imorgon åker jag heeeeeem! :D jag studsar som tusan nu ska ni veta! Har just avklarat det sista av städningen så nu är det riiiktigt rent här.. Tänkte sätta mig ner och plugga lite så jag slipper en omtenta. Klarade ju duggan med en hårsmån så nu behöver jag inte plugga som ett psyk. Skönt det! Var helt inställd på kugga den eftersom jag inte pluggade så mycket, men mitt minne svek mig inte.. :D Underbart.


Nejfan, jag har inte så mycket vettigt att skriva känner jag. Jag känner mig mest bara så glad att komma härifrån!!! Sova sista natten, se denna lägenhet för sista gången! Förhoppningsvis. Man vet ju aldrig.


Nu ska jag gå och slå mig ner och läsa lite om blodet, hjärtat och allt ni kan tänka er..



// josefine

swoooooosch

Swoooosch och så var jag tillbaka i Umeå igen. Hann dock med en del, åka inlines med Sanna och träffa världens sötaste Ebba! Hjälp, vad snabbt det går för de små liven! Man hänger verkligen inte med om man bor långt ifrån som jag gör.. Lilltjejen hade hunnit lära sig massor sen jag träffade henne i påskas..

Nu väntar tre nätter ensam i lägenheten innan jag drar norrut. Hatar att vara själv och då specellt sova själv. Blir inte bättre av att jag sover själv i en tom lägenhet. :S Saknar Jona och Nike, väldigt mycket. Känns så sjukt tomt. Nåt annat otrevligt är att min kära handled krånglar IGEN. Den har vart bra i ca 6 mån nu och så helt plötsligt så smäller det till och nu är den öm. Kul. Jävligt kul. Ännu roligare blir det när jag minns läkarens ord; du kommer få leva med detta hela ditt liv.


Eftersom jag vet att Tesa är en trogen läsare så ska jag passa på att säga grattis även här till henne och Martin som idag blev föräldrar till en liten gosse! :) Sannapanna och Fia är nog världens mest stolta mostrar :D Så himla spännande med syskonbarn!



// josefine

0800

Uppe med tuppen idag, 08.00! Ut med Nike, slänga in lite tvätt i tvättmaskinen, diska, föra lite sopor och handla lite nödvändiga saker såsom toalettpapper och en chokladkaka. Hoh, är rätt trött måste jag medge! Väntar på att Jona, som somnade 05.30 imorse, ska vakna så vi kan dammsuga och skura lite innan vi kring 15tiden åker hem till Tornedalen. Jag över helgen, Jona över sommaren. Ska bli så skönt!

Solen ler mot oss för åttonde dagen irad! Ska nog sätta mig ute på balkongen och läsa lite i min anatomibok.. Hade faktiskt fått lite färg efter igår, otroligt nog!



// josefine

inköp

Idag har jag pluggat bra, det må jag säga! Hann med det jag planerat så nu känner jag mig bra! Dessutom hann jag sitta ute i solen en sväng och bara njuuuta! :) Bäst under hela dagen var att Jona gav mig världens skönaste massage och det säger jag er - det var välbehövligt! Mina axalar är uppe i öronen. Stelstelstel. :S

Klickade hem lite fint från HM häromdagen, är i stort behov av en ny väska! :) Nu ska jag kika nåt och sen sooova. Imorgon börjar jag 13.15. Funderar dock på en tur med inlinesen på morgonkvisten, beror helt på hur morgontrött jag är.



Barbapapatröjan är till Ebba såklart!





// josefine

knakar så det växer

Nike växer så det knakar och hoppar gör hon också :D Nu ska jag gå och försöka sova, imorgon ringer klockan 06.45. HOOOH!

 

 

// josefine


inlines

Sitter och pluggar lite. Jona drog just in till stan med sina inlines för att köpa ett par åt mig också :D Ska nämligen komma igång med träningen. Inlines är kul och så är det inte lika belastande som att springa. Har ju gått runt med skitskor, tygskor med noll sula, och det sliter. Har haft ont i hälarna och knäna så tänkte att det kanske inte är så bra att börja springa nu. Har ju bestämt mig för att börja träna nu igen, ta tag i mitt liv. Just nu har jag kondis som en 80 åring tant som rökt i hela sitt liv och det värsta av allt är att jag inte skämtar. Lägg på lite pollenallergi på det och så ska ni se att jag inte kan andas efter 2 km :D Mest beror detta dock på den bristande konditionen, ska inte sitta och skylla på träd och dylikt.

Vill bara bli klar med allt NU. Med min sammanfattning, med städningen, med allt så jag kan åka hem och råplugga på altanen och se Torneälven rinna förbi.



Nu ska jag fortsätta så jag nångång blir klar!



// josefine

grönska

Hinner inte riktigt med. Dagarna springer iväg och snart har vi juni här. Dagarna till sista föreläsning minskar och detsamma gäller dagarna till tentan. Sitter och skriver på min sammanfattning, vill ha den klar så snabbt som möjligt så jag sen bara kan läsa, läsa, läsa och förhoppningsvis lära mig nåt. :)

Helgen bjöd på helt jävla underbart väder. Dock åskväder några kvällar, men det spelade mindre roll! Igår hade vi grillkväll med en tjej från klassen och hennes pojkvän. Blev riktigt lyckat och de mörka molnen rundade oss :D På tal om sommar, helt sjukt vad snabbt det går. För nån dag sen saknade alla träd löv och nu helt plötsligt börjar det grönska lite här och var!


Nej nu ska jag fortsätta skriva så det blir nåt av det hela! Längtar hem!




// josefine

iiiiim comming

Så hände det igen. Jag träffade på en konstig gubbe när jag var ute med hunden igår. Vad fan är det här för bostadområde EGENTLIGEN? haha! Hörde på rätt längt håll hur någon ropar; "IIIIIIIM COMMIIIIING!" Vände mig om och förväntade mig att se två ungdomar som skojade med varandra men så återigen ser jag en medelålders man. Han cyklar förbi mig och pratar högt men otydligt för sig själv. Sedan stannar han vid ett hus och parkerar cykeln, denna parkering tar sin lilla tid och jag hinner komma närmare, så nära så jag hör honom säga; "den där jävla kattjäveln, den ska döö!" Sen fortsätter han muttra ohörbara meningar och går in i huset. haha, jag fick mig ett gott skratt. Återigen!

Intensiteten i kursen fortsätter. Nu har vi dock i dagarna två haft svenska föreläsningar, vilket känns enormt skönt. Dessutom är läraren vår riktigt rolig. Han skämtar till det och säger ALLTID; "men OM det händer så är det inte bra............ då DÖÖÖR man!" :D

Nu ska jag starta mitt pluggande för idag. Mest troligt flyttar Jona och jag redan hem i slutet på maj, kring den 27-28 skulle jag tro. Så då blir det en veckas intensivt pluggande hemma och sen tillbaka för tenta + tentafest! Hon vi hyr av ville helst flytta tillbaka till den 1 juni trots att vi muntligt kommit överens om 4. Nåväl skitsamma. Ska bli så jävla skönt att få komma hem. Funderingar kring en utomlandsresa går också, får se hur det blir med det!




// josefine

festligt

Följde Jona till bussen med Nike och påväg tillbaka cyklar en medelålders man förbi, sakta. Han ropar; "HAR DU HÖRT MIN RINGKLOCKA?" Jag svarar; "nej?" Han plingar - det var ingen vanlig ringklocka, den var sannerligen speciell - och jag svarar; "ojoj" Han skrattar och säger; "festligt!" Sedan trampar han han på och försvinner ner i en gångtunnel där jag hör honom ropa; "AOOOOOOOOOO" hahaha, det ekade som tusan! :D Den gubben var nog fömodligen lite på lyset men han gav mig ett jäävla gott skratt!

Nu ska jag vänta tills Nike napat klart för då ska vi ut på en piss&bajspromenad. Om jag orkar går vi ner till stranden och låter Nike springa lös. Hon älskar det. Då kan hon jaga alla skrikande fåglar. Det är förmodligen då hon är som lyckligast.



// josefine

högt i topp

Idag hade vi dugga. Gick sisådär. Varför ska han lägga in frågor jag inte kan? Saker vi inte ens snackat om? Borde vara olagligt. Nåväl, kommer en tenta och då ska jag kunna ALLT!

Nu ska jag bege mig mot medicinska villan för några öl med Maja & Johanna! Solen skiner och himlen är blå, UNDERBART! Ska nog sjunga den sången vi lärde oss på dagis under min promenad upp till villan. "Solen skiner, himlen är blå. Vad det är skönt att leeeva då. Högt i topp går allas humör och det är det som susen gör!"



// josefine

å.n.g.e.s.t.

Ångest är en jobbig känsla. Den känslan hade jag med mig hela dagen igår. Superhelgen var över. Tjejerna skulle hem till ljuva Svanstein. Jag skulle bli kvar i Umeå. Tanken på vad som väntade i pluggväg gav mig en klump i magen. Jag ville också hem, hem till Svanstein. Äta grillat och sova i min säng. Men nu är jag här i Umeå, visserligen med min älskade pojkvän och vår underbara hund. Men ändå, jag känner att nu vill jag hem och nu vill jag ha sommar, men framförallt vill jag att denna pluggelipluggkurs ska vara över. Snälla låt denna månad gå snabbt!


Nu ska jag fortsätta plugga så jag fixar duggan på fredag. Det skulle innebära mindre att plugga till när vi har tenta den 3 juni.



// josefine

ömma magmuskler

Jag har inte haft såhär kul på hur jävla länge som helst men idag är ångesten stor. Har så sjukt mycket at plugga men det får jag ta imorgon. Jävlar mina magmuskler är ömma efter en helg fylld av skratt. Tack tjejer, det här gör vi om! :)

Helgen började med att tjejerna körde lite fel och hamnade ute på Teg. Därefter var det bolaget och sen hem och laga tacos. Vi fick höra en del kommentarer angående mängden påsar. Tjejerna gick in på hemköp och jag satt vid kassorna med ALLA påsar, d.v.s. ca 10 påsar + 5 baginbox. hahaha. Två killar går förbi varpå den ena utbrister - "här ska det supas". På vägen hem stannar en cyklist för att fråga oss om det finns något kvar på bolaget. :D

Kväll ett slutar med en promenad in till stan och sen hem igen efter att inte alla kommit in på krogen. Kväll två slutade på Corona och vi hade sjuuukt kul på dansgolvet. Idag har jag blåsor under fötterna och jag tror inte jag är den enda. :S




// josefie

RSS 2.0