sommarlov

Klara tentan - check. VG på den tänkta studien - check. Fan vad skönt då hade jag visst sommarlov! Kändes lite tråkigt att krama hejdå till Maja och Johanna som jag förmodligen inte kommer se under hela sommaren då vi bor lite för spritt.

Tvättar just nu och när allt är torkat och vikt ska jag ta ur allt från väskan och packa noggrannare så allt kommer med, eller det mest väsentliga iaf. Jobbigt om passet blir kvar hemma.. :S Det jobbigaste för dagen var dock att pussa hejdå till Nike. Gumman ska vara hos Jonas föräldrar när vi är borta. Där får hon sällskap av Winnie och Daisy så det är skönt. Är dock ganska säker på att det är jag som tycker det är jobbigast, hon stormtrivs ju hemma där hon får vara lös på gården och har andra hundar att busa med..


// josefine


nättenta

Vaknat 08.30 efter 6 h sömn och var sådär lagom taggad för tenta. Kändes sådär och kommer sitta som på nålar fram till 15 då resultatet kommer! Hatar att vänta.

Jona som lider av allvarliga sömnproblem somnade först kring 07 imorse tror jag så han lär sova hela dagen. Svärmor och Jesper är på besök så får ta och styra upp något med dem! :)

Ikväll hämtar jag upp resväskan, det är då ett som är säkert!


// josefine

resfeber?

Iiih, nu är det bara 3 dagar till Sthlm och 4 till Miami. Jag tror jag har börjat få resfeber. Är sjukt sugen på att hämta min resväska och börja packa. Ta ut allt igen och packa om. Blir ju aldrig bra den första gången, eller hur?

Imorgon väntar terminens sista tenta iform av en nättenta och på tisdag ska Johanna och jag opponera på ett arbete samt få respons för vårt. Efter allt detta är jag äntligen fri för någon månad, S K Ö N T! Ska försöka hinna pressa in ett sista pass på IKSU imorgon innan sommarlovet startar.




Mina fina sötnosar!





// josefine


användbart

Såja, nu har jag städat hela jävla lägenheten. Känns skönt, för sen när vi åker nästa vecka behövs bara en lättare städning. Tänkte här en dag att jag borde börja fundera över vad som ska med. Känns extra svårt när man knappt ska ha med nåt, då måste man bara ha med bra kläder. Användbara.

Vaknade upp imorse med ett svullet öga. :S Kliade lite i det redan igår men tänkte inte desto mer på det. Det är förmodligen gräset och allt pollen som börjar jävlas.


Nu är det dags att gå och provsmaka Jonas våfflor. Ja, hör och häpna Jona har lagat mat! Kors i taket! :D




// josefine

indoor walking

Verkar som den där jäkla vulkanen ger med sig och det känns oerhört skönt! Var och är ännu orolig över hur det blir med vår resa, man vet ju aldrig vulkanen kanske vaknar till liv igen ikväll.. Hemskt vore det. Hoppas på det bästa nu så vi får en välbehövd semester innan sommarjobbet startar. Heltid från 18/6-14/8. Pengar, pengar, pengar.

Testade idag på IKSU:s nya pass indoor walking. Blev rätt svettig men kom inte upp i samma puls som vid t.ex. spinning men en helk ok träningsform. Kände dock att jag ville ut och springa på riktigt, för det är ju inte samma sak som när man är på "walkern" som de kallade den. För er som inte vet så går denna träningsform ut på att man tränar i grupp på typ crosstrainers.

Nu ska jag springa ner till tvättstugan och börja med kvällens underhållning!



// josefine

Nike

Söndag och imorgon börjar en ny vecka. Har ett enda seminarium under hela veckan! Sen till helgen kommer Ebba och givetvis hennes mamma och pappa också, ska bli superkul med lite besök. Efter helgen kommer svärmor och Jeppe. De ska hämta hem Nike och en dator, så vi har fullt upp på soffan ända fram tills vi åker! Kan inte fatta att det bara är 10 dagar tills vi åker. Hoppas nu innerligt att den elaka vulkanen som vaknat till liv på Island inte ställer till det för oss.


Nike spanar efter hundkompisar!


Dentastix är mums.


vår sötnos.


// josefine

vindar

Solen lyser men den där jäkla vinden verkar ju aldrig ge med sig. Dagar som dessa vill man vara hemma där det sällan blåser.

Hade en sjukt trevlig grillkväll igår och var riktigt trött efter den långa dagen. Skola, ett sjukt jobbigt muskelpass på IKSU, mat och lite vin. Somnade kring 00 och vaknade elva timmar senare, lagom utvilad! Skönt med helg! Nu är det inte länge kvar till terminen slutar, så. jävla. skönt.


längtar efter sol och bad!



// josefine

stygn

Ikväll blir det grillning här på Nydalahöjden. Maja och Johanna från klassen kommer förbi, kommer bli supermysigt tror jag och framförallt supergott!

Sitter med en småblöt hund vid mina fötter. Nike tyckte nämligen det kunde vara kul att rulla lite i bajs, vilket ledde till att hon luktade.. just det - SKIT! Fick duscha henne, vilket aldrig är kul då det tar hundra år innan hon väl torkat. Nu ska jag strax väcka min älskling så vi kan kika på Nikes stygn. Spännande att se hur det ser ut när man väl fifflat bort några.


// josefine

ladda om

Är trött i både kropp och huvud, ska bli skönt med en ledig dag imorgon. Ladda batterierna. Skulle vara underbart om vädret var fint. Ska nämligen städa och allt blir så mycket enklare när solen skiner.

Klippte Nikes klor idag. De var sjukt långa och lyckades såklart klippa henne i pulpan två(!) gånger! Känner mig som en hemsk matte nu, hon har nog med sin tass som det är och så ska jag gå och ge henne mer ont.. På tal om tassen så ser det riktigt fint ut. På fredag har det gått tio dagar sen han sydde så då ska jag börja ta bort de första stygnen hade jag tänkt.. Ska bli spännande att se om allt läkt som det ska.



// josefine






resultat

Idag fyller Linnéa år, så idag ska vi fira henne med fika. Ihelgen blev det ett lite vildare firande. Vi drack vin och skrek när Saade fick poäng. :) Dessutom lyckades Linnéa dra ner hennes duschdraperi, hahha! Ingen utgång för min del men hade riktigt kul på förfesten, det räckte bra. Slapp vara bakis i söndags så det var ett stort PLUS!

Senare idag ska jag utmana mig själv och uppfylla målet jag hade för denna termin nämligen att gå på ett 90 minuters pass där man först kör 45 min bodypump och därefter 45 min cykling! Kommer vara helt körd, men hur skönt är inte det ibland? Igår besökte jag gymmet för första gången sedan september. Sprang lite på löpbandet först och jag måste säga att det var stor skillnad om jag jämför med sist. Iofs har jag 8 mån träning bakom mig som troligtvis gett resultat! :) Jag blir så peppad när jag märker att träningen ger resultat, man har liksom inte cyklat i blåst, snö och regn till IKSU inödan.. :D


Nikes favoritplats, bland skrivare och sladdar.
Helst vill hon att man ska sitta på stolen
så hon får trängas med benen också! :)


// josefine

maggio

Är inte Veronica Maggio underbar? Hennes snälla bli min tycker jag är sjukt vacker.




// josefine

reeeegn

Regn, regn, regn och en hemsk förlust som etsat sig fast på näthinnan. Usch, vilken hemsk morgon att vakna till. Jag hatar folk som ger upp. Just nu stör jag mig på alla dryga finnar. Men grattis, efter alla Sverigs misstag var ni värda att vinna. Vi svenskar måste dock komma ihåg att vi inte, absolut inte, får nämna att detta ju trots allt bara var det andra guldet Finland någonsin tagit för då dampar dem lös som små apor på Skansen.


Regn innebär inte bara att ögonen är extremt tunga på morgonen, det innebär också att Nikes tass måste läggas om varje gång man går ut. Lyckades dock just få på henne gummistrumpan vi köpt som var fel modell, trots att hon i affären tyckte att bak- och framtass är det nog inte så stor skillnad på. Nåväl med lite tejp hålls den på i tio minuter i alla fall.. Märker hur rastlös Nike är nu när det inte blir några långpromenader. Vi får hoppas tassen läkt fint om några dagar när jag ska försöka få bort stygnen så kanske vi kan bege oss ut på en låååång tur i skogen!


Nu är det dags att glömma gårdagens hemskheter och börja fila på vår "tänkta studie".



// josefine

veterinären

Lyckades få en tid till veterinären igår och det visade sig att Nike hade världens sår i tassen. Den mittersta trampdynan som ska sitta ihop hade snittats upp.. :S Hennes sår såg i övrigt rätt rent ut men veterinären sa att det bara var en tidfråga innan det hade blivit infekterat. :S Nike åkte på en drogning som hette duga. Inom loppet av trettio sekunder var hon helt borta. Hon tittade bara rakt fram och reagerade inte på när man ropade på henne. Därefter fick hon några stygn, bandage på det samt några sprutor med antibiotika och smärtstillande. Läkemedlena ska hon äta i tio dagar. Lyckades med nöd och näppe lura henne imorse genom att linda in en halv tablett i lite skinka, men jag känner på mig att det inte kommer bli några roliga tio dagar. Den första tabletten jag lindade in lyckades hon känna så hon åt skinkan men spottade ut tabletten. :S

Ska strax börja skura lite i lägenheten, det är ju nämligen så att Nike löper. När hon har den skadade tassen är hon lite lam så hon tvättar inte alltid bort allt blod vilket leder till små pölar på golvet som luktar åt helvete.



// josefine

slutrakan

Känner mig supereffektiv idag. Solen lyser återigen, jo jag tror faktiskt det är det fina vädret som gör en så peppad på livet. Johanna och jag har jobbat effektivt på MB några timmar och börjar komma en bra bit på vägen med de två uppgifterna. Jag ser slutrakan skymta bakom träden om man säger så.. Så jävla underbart. Sommaren kommer bara närmare och närmare. Björkarna har börjat bli gröna och igår klockan 23.30 var det fortfarande 14(!) grader ute.


En skön kontrast mot dagens väder.


Vill ut på promenad i det fina vädret men blir lite svårt när kära Nike haltar.. Imorgon ringer jag veterinär Göransson. Han hade tydligen telefontid mellan 8-9, något jag missade med en kvart imorse. :/


Nåväl, nu väntar duschen efter ett glatt pass step-muskel och sen ska jag mysa på balkongen tänkte jag.




// josefine


grillväder

Vilket sommarväder! Luften har varit så sjukt varm och solen har visat sig från sin bästa sida. Har legat ute på balkongen och myst med en bok, underbart! Jona och jag passade på att fira detta underbara väder med GRILLNING! Finns det nåt bättre? Lyckades dock lägga lite för mycket kol så köttet fick lite för svart yta.. :S

Nike, som skar upp tassen i lördags, haltar ännu. Har tagit bort hennes lilla socka idag så det ska få luftas lite. Funderar dock på att ringa veterinären imorgon och be han kika på det så det inte blir nån infektion..




Nike,med sin röda strumpa, och husse myser.



// josefine

å så vare fredag

Återigen fredag, fast idag känns det verkligen inte som fredag. Har kommit igång med de två inlämningsuppgifterna som vi har denna kurs. Känns som att vi idag lyckades komma riktigt långt på den ena. Skönt. Älskar att göra bort saker. Stryka från listan och se hur den töms.

Jona och jag har fått nåt sjukt begär av gott&blandat och salt&blandat. Det mest fantastiska med detta är när man hittar den perfekta påsen. När det kommer till salt&blandat ska det vara så få röda och beiga som mäöjligt. Sist vi köpte en fanns det inte en endaste röd och enbart två beiga! Trodde inte mina ögon, det var värsta superpåsen. Kan ni fatta lyckan när jag insåg detta? och hur sjukt är det att man kan vara så överlycklig när det bara handlar om en liten godispåse? Det är i sig en sjuk sak.


Hockey ikväll och en film på det. En mysfredag helt enkelt. Först måste jag dock göra nåt riktigt tråkigt - söka efter lite vetenskapliga artiklar.


Åh, nu vill jag åka till Miami och njuta av solen!!!!




// josefine

cykel55

Är helt körd. Bodypump igår och pressade på lite extra nu när sommaren är runt hörnet och jag snart ska hem och träna själv och dessutom jobba heltid. Kommer nog bli knapert så lika köra hårt medan man kan. Idag var det cykel 55 min på schemat, kändes i benen vill jag tala om. Det roligaste med konditionsträning när man har en pulsklocka är att man märker hur mycket snabbare man tappar puls allt eftersom man tränar. :) Ett bra kvitto på att träningen ger resultat!

Ska försöka dra iväg min kära sambo/fästman ner mot Nydalasjön så Nike får springa av sig lite. Synd bara att vädret är så förbannat tråkigt. Bara regn som saknas för att det ska vara miserabelt.

Imorgon är det däremot dags för lite plugg på MB, inte igår. Ska sätta igång med våra arbeten som ska göras under denna halvroliga kurs, med betoning på halv.



// josefine

RSS 2.0