cykeln

Cyklar nuförtiden dagligen ner till Umeå Östra för att ta tåget mot Vännäs. Cyklar till IKSU. Cyklar till skolan. Ja, ni förstår jag cyklar så gott som överallt. Förutom när vi ska handla, då tar vi bilen. Jag cyklar på sommaren, hösten, vintern och våren. Slänger på ett vinterdäck när snön kommer och kör på, för det går ju så mycket snabbare att cykla än att gå. Trots att det är snöstorm eller svinhalt. Det roliga är när jag cyklade hem i fredags och kom på mig själv då jag svor åt gångarna som tog upp HELA gångbanan och inte fattade att flytta på sig. Jag har alltså under dessa tre år i Umeå gått och blivit en såndär bajsnödig apa som jag skrev om här i bloggen för ca 3,5 år sedan när jag nyss lärt känna stan och dess cyklister. Nu är jag en av dem som svär, suckar och ibland säger: "HERREGUD!" till dem som inte förstår att man faktiskt går på VÄNSTER sida.
 
Men fy vad enkelt det är att cykla. Det går snabbt, man får motion och det bästa av allt - frisk luft!
 
 



 
// josefine

löpardojjor

Blev ett par från Nike. Mina två senaste löparskor har varit därifrån och jag har varit mycket nöjd med båda två, så egentligen var valet inte så svårt. Fanns inte så många att välja på, men dessa var sköna och dessutom snygga! Älskar känslan av att ha nya skor men det känns så surt att just löpar/träningsskor ska vara så jävla dyra.
 
 
 
// josefine

wochenende

Åh, så skönt med helg! Typiskt att man blivit så van vid att vakna tidigt att man vaknar innan åtta utan klocka. Nåväl hann med ett morgonpass på IKSU så jag vaknade till. Därefter blev det en runda på Ersboda för shopping av lite nödvändigheter bland annat nya joggingskor. Har nämligen börjar få ont i fötterna av mina gamla. :S Sedan behövde vi givetvis också köpa tråkigheter som bromsskivor till bilen, men det är ju å andra sidan väldigt behövligt! ;)
 
En wunderschuh.
 
Sitter förövrigt och funderar på att beställa en namnskylt till mitt framtida jobb. Känns rätt sjukt att allt närmar sig så snabbt. Jona och jag funderar även på om vi skulle åka utomlands i några månader efter jag är klar innan jag börjar jobba.
 
 
// josefine

näsblod

Veckorna springer iväg. Inne på min fjärde praktikvecka redan. Efter denna återstår enbart tre dagar. SKÖNT! Uppgifterna är också så gott som klara och ska in nu på torsdag. Ska sätta mig ner ikväll och kika igenom allt innan det skickas in.
 
Jag har haft en hel del näsblod i mina dar. Desto mindre nu när jag blivit äldre och slutat använda nässpray helt. Men idag, mitt under bodysteppasset börjar det rinna för mig. Jävlar i gatan tänkte jag och fick lydigt stå i några minuter och lugna ner mig och sen körde jag upp en propp i näsan och fortsatte! Haha, vadå typiskt?
 
Nu ska jag ner i källaren och basta!
 
 
// josefine

mittwoch

Tänk så snabbt tiden går. Hade idag mittsamtal och därmed har jag redan gjort halva tiden. Ser framemot nästa praktik i och med att den ligger i Umeå och jag slipper pendla. När väl den praktiken är gjord är vi ju redan inne i november.. I den här takten är ju julen snart här!
 
Just hemkommen från en prommis med Nike. Älskar hösten när det börjar bli lite småkyligt så man får lite rosiga kinder när man väl kommer in. Idag var det iofs rätt varmt ute, men det kommer så småningom! Nu ska jag mysa ner mig i soffan.
 
 
 
// josefine
 
 

sagolika ting

Har haft en riktigt trevlig helg med bror, Pernilla och Ebba. Vi har besökt en äventyrslekpark, en helt underbar leksaksaffär - Sagolika ting (tack för tipset Fia), gått på stan och ätit glass så vi mådde illa. Tror Ebba kommer vara nöjd länge efter lekparken och igår fick hon dessutom en alldeles egen pizza.
 
En nöjd dam fick en egen vagn.
 
Lördagens lunch. En lakritsbomb!
 
Imorgon kommer äntligen Jona hem. Nike och jag väntar med öppna armar, det är så tråkigt att vara ensamma. Fast ikväll styrde vi hunddejt med Joy och hennes matte och husse. Riktigt skoj! De sprang som tusan och nu ligger NIke helt utslagen och kommer nog ligga så hela kvällen.
 
 
 
// josefine

kakor

Har bakat kakor både i onsdags och igår. Testade ett nytt recept som jag hittade i en tidning häromdagen. Mördegskakor med kola och choklad. Supergoda, så goda att Jona och Alice åt upp 30 stycken igårkväll. Nu har jag desto fler, får hoppas de är kvar till imorgon då Johan, Pernilla och Ebba kommer! :)
 


I väntan på ugnen.
 


Klara!
 
 
På tal om mat och bak så åt Jona och jag så sjukt god mat igår. Lövbiff med champinjoner blandade i creme bonjour vitlök och till det blommig potatis. Potatisen kan jag varmt rekommendera!
 
 
Nu ska jag bänka mig framför tvn och vila fötterna. Har vaknat 07.15 och städat hela lägenheten.
 
 
// josefine

odågor

Har glömt att berätta vad jag mötte på en söndagmorgon när jag skulle vara lat och åka hiss ner. Jo, nämligen en skylt! Den har stått nedanför vårt sovrumsfönster och var alltså på något vis förflyttad till vår hiss. Dessutom hittade jag ett skrivbord sönderslaget i vår entre. Någon snäll själ hade lämnat detta i samband med flytt ifall någon annan skulle vilja ha det, men så hann de där jävla odågorna vara där och ha sönder det innan någon fick användning för det.
 
 
// josefine

nybörjarfinska

Har jag berättat att jag börjat läsa finska? Haha, eller läsa och läsa lyckades få läraren att inse att jag nog borde tenta av denna nybörjarkurs då den andra lektionen bestod av att räkna till 30 samt säga ALLA ord man kan på finska. Vars ska vi börja tänkte jag, medan de andra började med koira, kissa ja makkara. Får hoppas det går vägen när jag väl ska sitta där med tanten och visa allt jag kan på nybörjarnivå. 15 hp bara sådär. Kan komma till nytta när jag en dag ska söka specialistutbildning.
 
Praktiken flyter på. Har en hel del egna patienter som jag sköter själv, får följa upp och se hur det går. Riktigt skoj att bli lite självständig. Min handledare konstaterade att det där med omläggningar ja det kan jag. Jo, jag tackar jag, omläggningar var en stor del av mitt sommarjobb.
 
 
Nu fokus på fotbollen.
 
 
// josefine

höstdag

Vilken underbar höstdag! Solen skiner och så är det lite småkyligt ute. Uppe med tuppen imorse och drog iväg på ett pass bodypump. Nu är jag lagom mör och nyduschad och väntar på att Jona ska kliva upp så vi kan åka iväg mot stan.
 
Körde igång en surdeg i veckan som blev klar igår, vilket resulterade i ett gäng frukostbullar som smakade smaskens. Dock skulle det underlätta om man hade en bakmaskin, degen ska nämligen knådas i 20(!) min om man inte har en bakmaskin, då räcker det med 10. Blir mitt första inköp när jag väl får jobb och en ordentlig lön. CSN räcker inte alltför långt.. :(
 


 
 
// josefine
 
 

VFU del 1

Har avverkat min första praktikdag på Vännäs hälsocentral. Verkar vara
ett riktigt trevligt ställe. Det enda negativa är att jag måste åka buss eller tåg. Imorse klev jag upp före fan, det vill säga 05.15. Handledaren tyckte att jag likaväl kunde åka med den senare bussen, det ger mig en dryg timme mer sömn och det tackar jag för. Kommer nog flyta på rätt bra, 5 veckor går snabbt.
 
Ett varmt välkomnande! :)
 
 
Ikväll väntar bio men först disken!
 
 
// josefine

pantene

Lyckades i maj klicka hem ett gratisprov från Pantene. Har väntat och väntat och glömt att de skulle komma när de ramlade ner i brevlådan förra veckan. Fick schampoo, balsam och en inpackning. Måste säga att det var skitbra! Luktade gudomligt, håret blev jättelent och fint! Kommer definitivt att köpa det efter att mina förpackningar är slut. Det bästa av allt? Att jag fick fullstora förpackningar och inga små provpåsar!
 


 
 
// josefine

RSS 2.0