regn

Igår kom snön och imorse när jag vaknade regnade det för fullt. Less är bara förnamnet. Var skithalt när jag skulle cykla ner på NUS imorse, fick leda cykeln delar för att inte råka ut för en ny vurpa. Fattar inte att de inte kan sanda? De som alltid är så duktiga här i Umeå..
 
Lyckades lura med mig Jona på ett spinningpass. Typiskt när man väl får med han så är detta det sämsta passet jag någonsin varit på. Har fått med honom två gånger typ och båda dessa gånger har det varit kukpass. Denna"tant" hade dålig musik, dåligt upplägg och ja allt var fan bajs. Nu måste jag ligga i för att försöka få med han till nästa vecka, men då går jag på ett säkert kort!
 
 
 
// josefine

frostigt

Tänk så fint det är med sol, frost och kyla. Nydalasjön.
 
 
 
// josefine

julkänslor

Snöflingorna faller från himlen och jag ler. Mysigt som tusan! När Jona och jag kom ut från MAXI kom vi fram till att det gav oss en massa julkänslor och jag fick nästan pirr i magen, så mycket längtar jag efter julen iår. Det blir en riktig familjejul med en massa folk och åh så kul det ska bli! Nästan så jag joinar Sannas klubb och börjar lyssna på julmusik.
 
 
De senaste kvällarna har jag suttit och surfat runt för att hitta trevliga ställen vi ska besöka under våra 2 månader i Asien. Vi har nog kommit fram till Hongkong, Vietnam, Kambodja, Malaysia och Thailand. Blir nästan två veckor i varje land, vilket ger oss tillfälle att resa runt där!
 
 
Fick en mysig tröja av Jona igår. Den är mjuk, varm och dessutom fin! Ni får ursäkta fjortisbilden, ville ju bara ni ska veta hur den ser ut.
 
 
// josefine
 

Nydalasjön

Ända sedan vi flyttade till Nydalahöjd har jag sagt att jag någongång ska springa runt Nydalasjön. Det har som inte blivit av och nu i veckan kom jag på att vintern närmar sig och vi snart ska röra på oss från Umeå. Så imorse vaknade jag till ett helt underbart höstväder. Strålande sol och en minusgrad i skuggan. Jag bestämde mig. Jag ska runt. Givetvis fick jag håll efter fem min och det höll i sig ungefär halva sträckan trots att jag ihärdigt kramade en sten. Men jag hade ju bestämt mig så jag kramade den hårdare, höjde musiken och fortsatte. När det väl släppte kunde jag bara njuta av det fina vädret. Nu var det ju ett tag sedan jag sprang så känner på mig att jag kommer ha ont i knäna imorgon, men det är smällar man får ta.
 
Fortsatte dagen ute. Nike fick springa lite på isen som just lagt sig i vikarna på sjön. Den höll även mig på vissa ställen. Hon har jagat pinnar tills hon blev less och sen gick vi och grillade lite korv till middag! Mysig dag med andra ord.
 
 
 
Nu ska Jona och jag cykla iväg mot ICA Mariehem för lite inhandling av satsumas till vårt lördagsmys! :) Tror inte vi är de enda som blir beroende varje höst de kommer?
 
 
// josefine

danskjävel

Har ju blivit en pensionär nu under mina VFU-veckor. Somnar senast 23 och det gäller även helgerna. Så inatt vaknade jag 02.30 av att det ringer i min telefon? Blev sjukt förvånad. Kände inte igen numret så lät det ringa. Imorse vaknade jag och såg att jag hade fått ett röstmeddelande. Lyssnade på detta och höll på att pissa ner mig, tur jag redan satt på toaletten. En dansk kille som är uppenbart full sluddrar ut: "vafan, du måste ringa. jag ringer dig. ring mig då. FUCK YOU". Däremellan fanns det några sluddrande ord, men att jag från början har svårt att förstå detta oförståeliga språk och därtill är han full. Ja, det är inte lätt. Nästa gång tycker jag du kan vara lite trevligare du ringer fel. Överväger att sätta klockan på 06-07 imorgon och skrika några finska svordomar i hans röstbrevlåda.
 
Idag tänkte jag släpa med mig Jona ut på stan. Tänkte köpa klart de sista julklapparna. Resten blir nog via nätet. Ska iaf förbi Sagolika ting för en julklapp till Elliot. Sen tycker jag vi ska luncha också. Återstår att se om man får liv i Jona då.
 
 
 
// josefine

mysfredag

Njuter av att helgen är här! Sitter djupt nedsjunken i soffan. Jag, min one piece i teddyfleece, mina fårskinnstofflor och så några satsumas. Krävs en del för att få mig härifrån så att säga!




Imorgon ska jag njuta av en sovmorgon, det är då ett som är säkert!

//josefine

vurpa

Då var min andra cyeklv urpa på dessa tre intensiva cykelår ett faktum. En plusgrad, såg inte alls isigt ut och så tog jag en sväng lite väl tvärt imorse. Cykeln försvinner under mig och jag landar på knäet. Skrattade hela vägen ner till NUS. Folk måste trott jag var helt störd. Det roliga med min skadeglädje är att den även gäller för mig själv. Har hursom ännu ont i knäet. Får hoppas det bara är ett rejält blåmärke. Och förresten, mina jeans klarade sig hela!

Nu ska jag ner i tvättstugan. Ikväll kommer det lite folk och kollar på vår lägenhet. Den ligger ute på bostadens sida nu.
 
 
// josefine
 

bagare bengtsson

Spenderat helgen i Svanstein. Hunnit baka i massor, som vanligt när man är hemma och har tillgång till en kitchen aid. Denna helg fick jag dock en alldeles egen assistent - Ebba, eller bagare Bengtsson som hon kallar sig! Riktigt duktig tjej som tyckte att det där med bakning var spännande. :) Har också fått känna på den första vinterkylan, imorse hade vi -7 grader när jag var ute med Nike vid sjutiden.
 
Underbar soluppgång!
 
Nike njuter av kylan.
 
Imorgon kickar min tredje praktikvecka igång. Två hela veckor kvar och sen väntar en kort vecka på två dagar innan min sista VFU är slut. Vars försvann denna höst egentligen?
 
 
// josefine

vilse i skogen

Jona och jag lyckades med konsten att gå vilse igår. Vi tänkte gå runt Nydalasjön, men så såg vi ett hundspår där folk åker skidor på vintern och tänkte att vi kunde testa det så Nike fick springa som hon ville. Efter varje km fanns det en skylt. 5 km var den sista vi såg. Svängde av som skylten sa och så hamnade vi mitt i en blöt myr. Jaha. Navigatorn på mobilen fungerade såklart inte. Det började skymma så vi valde att vända tillbaka och testa den andra vägen. Då såg vi ljus. Nu är vi framme!? Men nej, när vi kommer ur skogen står vi vid kanten av en bred å och på andra sidan om denna finns det hus. Det var det ljuset då. Så vi vände återigen efter att ha pratat med polisen som kunde se att vi INTE var nära Nydalasjön. De fick agera navigator eftersom mörkret kom allt närmare. Vi hade sett ett hus några km bort och bestämde oss för att gå tillbaka dit. Kolmörkt och inte en själ men väl framme fick tag på några ryttare som berättade att vi hamnat i Innertavle. Vilket ligger nästan en mil från Umeå bilvägen. Kö till taxin så vi ringde tillslut Fanny och Anton som kom som räddande änglar och hämtade hem ett trött och blött sällskap. In i bastun och godnatt. Idag har jag ont i ryggen och rumpan. Det där med skogspromenad är underskattat. Sammanlagt räknade vi ut att vi gick ca 15 km.
 
Återigen guldvärt att man har vänner som ställer upp när man behöver dem! Vad hade vi annars gjort? :) Nu åter fokus på den spännande VM-kval matchen!
 
 
// josefine
 
 

baktant

Hela Sverige bakar är ett farligt program. VARJE gång jag ser det så rycker det så enormt i min baknerv. Såg torsdagens program nyss och ska snart sätta igång med ett bak. Kokostoppar och så kanske en vetelängd. Får se vars detta slutar. Tänk om man hade haft en kitchen aid och en massa bra ingredienser.
 
Somnade som en stock igårkväll efter att ha läst om diverse psykiatriska sjukdomar. Inget kan få en att somna så lätt som fakta. Vaknade givetvis innan åtta pigg som en lärka. Jaha. Iväg till IKSU då för att fördriva min dag. Kände att nu jävlar har jag både tid och ork så det blev cykel 55 min och sen körde jag mitt standard lördagspass stepkondition 55 min. Behöver jag säga att mina ben är lite matta? :)
 
 
// josefine

läkemedelsstämma

Åh, en sån rolig dag! Fick nämligen heta Mia idag och följa med på läkemedelsstämma då en från praktikplatsen inte kunde hänga med. Har lyssnat på föreläsningar hela dagen och ätit god mat, tack landstinget! Kändes som en bra praktikdag ;)


Nu är jag ligger jag i soffan helt utpumpad efter ett spinningpass! En dusch, några mackor och så givetvis en smoothie senare är jag nöjd och glad. Älska dessa endorfiner!


Den är godare än den ser ut. Blåbär, banan och mjölk!
//josefine

måndag, fredag...

Så var det åter måndag. Måndag och fredag är i princip de enda dagarna som existerar när vardagen flyter på känns det som. Har haft introduktion till psykpraktiken och fick sluta tidigt, kändes enormt skönt! Hann med eftermiddagsträning, den bästa efter morgonträning. Perfekt att komma hem och slänga i sig en rejäl middag och därefter väntar en helkväll i soffan med benen i högläge!
 
Har glömt att visa en perfekt snabbmiddag när man har ont om tid och inte är så sugen på att diska. Tortillapizza.
 
Innan ugnen. Grädda dem bara nån minut så osten smälter. Kör man tiden som står får man brända kanter. :S Man kan göra det enklare än receptet och köra med tomatpuré och sedan valfri fyllning.
 
 
// josefine
 

morgonträning

Morgonträning på lördagar har blivit en skön vana de senaste veckorna. Man hinner ju med så mycket mer när man kommer upp och dessutom blir man så mycket piggare. Håller just på att spinga upp och ner till tvättstugan, sen ska jag ut med Nike i skogen och busa lite.
 
Har världens största diskberg som väntar på mig, men känner att jag behöver lite frisk luft innan jag tar itu med det! I övrigt är detta en skön helg mellan två kurser. På måndag börjar ju praktik nummer 2 och därmed har jag inget plugg som ligger och väntar på mig, skönt!
 
 
 
// josefine

middag

Har haft en riktigt trevlig kväll med Jona, Maja, Johanna och Johan! Trerätters middag där vi stod för en rätt var och mums så gott det var. Tyvärr hann jag ju inte ta några bilder men här ser ni resterna. Blommig potatis som vi åt till varmrätt med lövbiff och så den parmaskinka inlindade sparrisen som vi åt till förrätt. Efterrätten bestod av gino med vaniljglass.



Nu väntar sängen! Slut är bara förnamnet!

//josefine

SHM

VILKEN DAG! En helt underbar dag på BVC med en massa bebisar, nästan så det värker i livmodern nu. Hem och sen väntade en 45 min massage och lite mys i relaxen. Är helt mör i hela kroppen. Som grädde som moset på det hela så har Jona bokat en resa till Amsterdam i december då vi ska lyssna på Swedish House Mafia! Kommer bli grymt! Fira att jag nästan är klar.
 
Imorgon väntar min sista dag på Vännäs HC! Känns skönt men samtidigt lite tråkigt. Just när man kommit in i allt och känner att man kan göra mycket själv ska man byta ställe. Som vanligt då.
 
 
 
// josefine

BVC

Premiärtestade mina skor idag på IKSU och oj vilken skillnad. Så jälva sköna, förstår varför jag fick ont i fötterna av de gamla!
 
Imorgon väntar en dag på BVC och den har jag sett framemot i 3 år nu typ. Ska bli så spännande att se barnmorskeyrket lite närmare. Det är ju så himla intressant! Ihelgen har jag suttit och läst förlossningshistorier, riktigt underhållande! Och nej, jag är inte gravid om ni nu tror det.
 
Man tror ju inte dagen kan bli bättre än så, men det kan den faktiskt! Jona har bokat in oss på ett spa i stan. Vi ska få massage och sen ska vi spendera några timmar i deras relaxavdelning, bara vi två! Oj, så mysigt det ska bli! :)
 
 
 
// josefine

RSS 2.0