påsklov

Åh, så skönt. På onsdag åker vi hem och stannar en hel vecka, därefter tillbaka till Umeå för ett seminarium och sen väntar ett påsklov på två veckor! Så skönt och så välförtjänt. För en stund glömmer jag bort att jag måste plugga under hela lovet.

Igår hade jag en riktigt bra dag. Vaknade 07 efter fem timmars sömn och släpade mig iväg för KTC-examination, vilken jag klarade! :) Väl hemma satte jag igång med disk som legat alltför länge, slog igång en diskmaskin, tvättade och dammsugade. Därefter tyckte jag att jag gjort mig förtjänat av lite träning så cyklade till IKSU med Fanny för att testa på punch out, riktigt kul! Väl hemma hade min underbara pojkvän börjat montera upp vår nya hatthylla på väggen! Blev riktigt snyggt, även dessa kommer från Mio. Hann med så sjukt mycket kändes det som.


















Nu ska jag fortsätta plugga och sen väntar ett pass bodypump!



// josefine


kopfschmerzen

Vilken dag. Tredje dagen irad med huvudvärk och jag som aldrig har huvudvärk. Börjar bli orolig då en njurläkare förra veckan berättade att det är vanligt att unga kommer in efter att de haft, vad de trott, migrän men det har visat sig vara högt blodtryck under en lång tid som lett till sviktande njurar. Nej, jag kanske bara druckit för lite och ätit lite kasst? Hoppas på det.

Hur som helst så har vi jobbat på som galningar i basgruppen idag med alla caseseminarier. Imorgon kör vi sista rycket och blir förhoppningsvis klara då. :) Vore riktigt jävla skönt så man sen kan fokusera på duggan och den efterkommande tentan..

Hämtade dessutom vår säng idag. Hyrde släp och väl framme på Mio ser vi att de lånar ut sina släp gratis om man köper möbler. KUK. Nåväl, ingen punktering denna gång och sängen är bärgad. Har just skruvat de sista skruvarna på sängramen och tänkte bädda den så jag så småningom kan gå och lägga mig. Återstår att se om jag kommer upp imorgon efter en natt i gudasängen. :P


Sådär ser sängramen ut, vår är dock i ek.



// josefine

REM

Jag bara älskar våren i Tornedalen. Sol, plusgrader och klarblå himmel. Denna gång blev jag minsann inte sjuk så hann både åka skidor och promenera i skogen med Nike. Nu längtar jag tillbaka.

Eftersom Jonas föräldrar dragit iväg till Thailand får vi låna deras bil i två veckor! Guldvärt. Idag lade vi på oss våra spenderarbyxor och har hunnit handla mat, bord och stolar till balkongen och hör och häpna en SÄNG! :) Dessutom köpte vi en riktigt snygg sängram till.



Gjorde förövrigt en riktigt god soppa till middag idag. Det är så smidigt med soppor, man kan göra en jädra massa och sen bara frysa in. Dessutom blir det inte så mycket disk. :)



// josefine


abstinens

Såja, då var examinationsseminariet till VFU-uppgiften klart. Känns så himla skönt att få stryka lite på listan :) Imorgon åker Nike, Jona och jag hem! Vi bestämde oss igår för att åka eftersom Jona haft sån hemlängtan.. Ska bli skönt och denna gång hoppas jag att jag slipper vara sjuk så jag kan åka skidor. Jag har skidåkningsabstinens.


Söt-Ebba lånar fasters mössa :)


Igår fick jag min favvotidning Buffé som alltid innehåller nåt smarrigt recept och så även denna gång. Fanns ett recept på amerikanska pannkakor som jag bara var tvungen att testa och fyfan vad gott det var! Käkade dem även till frukost imorse. Mums!



// josefine


sunny day

Åh, detta underbara väder det får en att gilla allt och då menar jag allt. Vaknade tidigt imorse så drog ut på en 2 timmars promenad i solen. Så. jävla. underbart. Visste dock inte innan jag startade att den skulle bli så lång då jag mest tänkte utforska nya promenadstråk och nu hittade jag ta mig fan en ny favorit. Den går runt hela Nydalasjön så man vandrar för det mesta alldeles vid strandkanten. Bra plogat och så fanns det en massa trevliga grillplatser där man kunnat stanna och grilla en korv eller två. Mötte till en början inte så mycket hundar men mot slutet kom det en hel flock så Nike fick allt träna. Inte speciellt mycket skäll denna gång (bara en gång då den andra hunden startade) men drar det gör hon, man har liksom ont i fingrarna när man är färdigpromenerad.. :S Mot slutet började hon även ge upp dragandet så det var skönt. Framförallt för händerna.


Ett mysigt hus efter vägen.

På tal om att vädret får en att gilla allt. Jo, så här är det nämligen att jag satte mig frivilligt och pluggade i solen på balkongen bara för att vädret var så förbaskat underbart. Det vore fantastiskt om solen skulle skina varje dag ända fram till sommaren för då jävlar skulle jag lära mig mycket. :) Har ju värdelns största tenta den 28 april. 22,5 hp ligger kursen på och det är en massa sjukdomstillstånd vi ska kunna patofysiologi+omvårdnad+symptom och ja allt ni kan tänka er..


Nike spanar efter skidåkarna på sjön.


// josefine

knockad

Jona har åkt på kryssning till Tallinn över helgen och här hemma blir bara Nike och jag kvar. Ikväll blir det fredagsmys. Jag ska käka djungelvrål och Nike ska få ett dentastix och så ska vi såklart se PÅ SPÅRET!

Har dock varit riktigt effektiv idag känner jag, kan iofs bero på att jag vaknade 06 imorse.. Har hunnit tvätta, sova två timmar på dagen, göra halva opponeringen på ett arbete, skriva lite på sammanfattningen till tentan och ja det var väl det..

Hade dock en mindre trevlig natt. Vaknar 03 och hinner just somna om när jag 04.30 vaknar av en fet smäll på näsan. Jona knockade mig och såklart fick jag näsblod. KUL! Hatar att behöva kliva upp mitt i natten, blir ju så svårt att somna om sen..




// josefine

the black swan

Ett filmtips till er alla - THE BLACK SWAN! Ni måste bara se Nathalie Portman, hon fick en Oscar för denna roll och jag förstår faktiskt varför.






// josefine

kluven klo

På måndag, fyra dagar innan VFU-uppgiften skulle vara inlämnad skickade jag in den. Det är ju sjukt hur man kan vara ute i så god tid, men det handlar enbart om att jag inte vill sitta med en färdigt arbete och veta att jag kan ändra för då blir jag aldrig klar och framförallt aldrig nöjd. Känns skönt nu såhär i efterhand att veta att man inte kan göra nåt åt den, kompletteringarna får jag ta. De kommer ju alltid ändå.

Ikväll ska Nike få sitt 1årsvaccin. Stackarn, ska bli spännande att se hur hon reagerar men hon brukar ju alltid vara så lugn så det ska nog gå bra! Igår upptäckte jag dessutom att hon blödde från tassen, trodde hon rivit sig på skaren som är riktigt hård på morgonen men visade sig vara en klo som är kluven :S Som tur är har vi blodstopp, ett pulver man sätter i såret så det slutar blöda. Riktigt bra.



Mini-Nike och matte!


Dags för lite lunch innan pluggandet sätter igång!



// josefine

punka

Vilken helg. Det är mycket vi hunnit med må jag säga. Sista dagen på praktiken i fredags och när jag kom hem bestämde vi oss för att nu jävlar ska vi hämta hem vår nya soffa! Fixar bil av Fanny och så åker vi iväg för att hämta ett släp, lasta på soffan och sen mot Jysk. Det var riktigt slaskigt ute men vi tänkte; nog är väl vägen lite väl guppig ändå? Stannar vid en korsning för att kolla om släpets broms är på och då stannar en cyklist och meddelar att vi har fått punktering på vänster framdäck. Byta däck var ingen hit varken för mig eller Jona så Anton fick komma och hjälpa oss. Därefter var det bara att dra iväg till OK för att köpa ett nytt däck och byta släp. Vi var hemma 21.30, ca tre timmar efter att vi lämnat lägenheten, utan någon ny soffa men med ett nytt äventyr i bagaget. Känns dock så himla skönt att bo i Umeå där alla människor är så trevliga och hjälpsamma. Den första bilen som körde förbi oss stannade och erbjöd sig att hjälpa och säljaren på OK bjöd oss på en extra meny bara för att vi haft sån otur.

I lördags lyckades vi däremot båda hämta hem soffan och föra tillbaka släpet utan några missöden. Dessutom så hann jag storstäda igenom hela lägenheten som numera skiner som bara den! Älskar känslan när det är nystädat, nybäddat och diskhon är tömd på disk.



Nu ska jag försöka vara lite effektiv innan Solsidan. Ska försöka avsluta min VFU-uppgift för att lätta lite på trycket som just nu ligger på mina axlar.

 



// josefine

plusgrader

Det är så skönt att få saker gjort. Har hunnit skriva lite på min uppgift idag och det känns som jag är på god väg. Dessutom har jag hunnit baka en kaka till avdelningen, laga mat, diska och fixa lite i köket. Känner mig helt färdig nu! Helgen ska jag spendera klokt. Jag ska nämligen städa hela lägenheten med lite hjälp från Jona hade jag tänkt. :) Allt du kan tänka dig behöver göras och till råga på allt måste jag ringa hyresvärden angående vår toalett som stinker kiss hela tiden :S Värst är det när man vart borta några dagar.

Jag bara älskar plusgraderna som är ute. Det känns så härligt när man kan cykla utan att behöva dö av andnöd. Det finns ju luft att andas nu. :)


Nu ska jag ordbajsa vidare på min uppgift och sen hoppa i säng.



// josefine


fågelkvitter

När jag klev av bussen efter nio timmar tänkte jag för mig själv att nu är våren här. Solen sken, himlen var blå med några enstaka moln, det är den första dagen i mars och dessutom kvittrade fåglarna som aldrig förr. Jag kunde gå utan mössa och känna håret blåsa i vinden - ja det var helt underbart!

Tre dagar återstår av denna VFU och sen återgår vi till skolbänkarna igen i några veckor innan vi får påsklov. Det är inte länge kvar till sommaren, om inte annat så är det inte länge kvar till ett säkert vårtecken - VASALOPPET. Känner dock att det är dags att ta ett rejält tag om VFU-uppgiften som blivit lämnad. Uschdå, vilken ångest den bringar.

Nu äta lite mat och sen sova. Känner mig rejält matt efter dagens resa.




// josefine


RSS 2.0